21 Haziran 2013 Cuma

Sarıyer Büyükdere Parkı Forum notları (20 Haziran)

1) Durma Eyleminin sürekliliği sağlanmalı ve devam ettirirken geliştirilmeli örneğin; sahil boyunca el ele tutuşarak veya aralıklarla durulabilir. Bu zincir yapılacaksa bunun için en uygun zaman haftasonu olacaktır. Ve üzerimizde taleplerin yazdığı çeşitli şeyler olabilir.

2) 21.06.2013 günü gerçekleştirilecek olan durma eylemini yine parkta yapalım, girişe üzerinde "Sarıyer Bizim, İstanbul Bizim" yazan bir pankart asalım böylece insanlar burada durma amacımızı anlayacaktır.

3) 21.06.2013 tarihinde yapılacak forum için el ilanları ve afişler çıkararak bunları dağıtalım. Esnafın camlarına asalım.

4) Burada yaptığımız forumları ve etkinlikleri güçlendirmek amacıyla öncelikle Büyükdereliler olmak üzere tüm Sarıyerlileri, buradaki yöre dernekleri, spor kulüpleri, muhtarlar, yerel gazeteler ve çeşitli kurumları da buraya çağırarak buaranın bir parçası haline getirelim. Bu amaçla ilk olarak Büyükdere Spor Kulübü ile görüşülecek.

5) 21.06.2013 tarihinde Büyükdere'de gerçekleştirilecek forumda tartışma konularını Sarıyer'in 3. Köprü, 3. havaalanı, Belgrad Ormanları, Çılgın Projeler ve kentsel dönüşüm gibi sorunları üzerine tartışarak neler yapabileceğimizi programlamaya çalışalım. Sarıyer'in talan edilmesine ilişkin elinde belgeler olan insanlar forumlara getirerek bu belgeleri paylaşsın. Ayrıca detaylı bilgi edinmek için Devrimci Demokrat Orman Mühendisleri Grubu'ndan destek istenebilir. Etkinliği gerçekleştirdiğimiz parkın kendisinin de tehdit altında olmasından ötürü bu mekan da çocuklarla bir etkinlik yapalım. Bu etkinliği 1 Temmuz - 26 Temmuz tarihleri arasında Sarıyer'in 3 mahallesinde gerçekleştirilecek olan Okumuş İnsan yaz okulları kapsamında yapalım.

6) Buradaki forumların hedefi yerel yönetimlerde söz hakkı istemek 3. Köprü, 3. havaalanı, afet dönüşümü gibi projelerde halkın onaylamadığı hiç bir şeyin yapılmasına müsade etmemek olmalıdır.

7) 22.06.2013 günü 19.00'da Taksim dayanışması'nın çağrısıyla Taksim Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan etkinliğin duyulmasını sağlayalım.

NOT: DÜN YENİKÖY PARKINDAKİ FORUMA YAPILAN SALDIRIDAN ÖTÜRÜ 21.06.2013 TARİHİNDE YAPILACAK FORUMUN İLK GÜNDEMİ BU SALDIRI VE BUNA KARŞI NELER YAPILABİLECEĞİ OLACAKTIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder