20 Haziran 2013 Perşembe

Kınalıada Hrant Dink Parkı Forum Notları (20 Haziran)

Önce saat 20.00’da bir araya gelip parkta 20/20 uluslararası dayanışma eylemini gerçekleştirdik. Akabinde bir arkadaşımızın önerisiyle foruma geçtik. Park çocuk parkı olduğundan onların oyununu bölmemek için hemen parkın arkasındaki yeşil alanda oturduk. Forumdan önce gezi parkındaki dayanışma ruhunun hepimizi ne kadar etkilediğinden, özgürlüklerine sahip çıkan gençlerin bizi oraya getirildiğinden bahsedildi.

İlk olarak bu forumun ne kadar kendiliğinden ve hazırlıksız olduğu üzerinde durduk. Buna rağmen katılımın iyi olması hepimize moral verdi. 60 küsür yıldır adada olan bir katılımcının söylediğine göre Kınalıada’da ilk kez böyle bir faaliyet gerçekleştiriliyor. Adamızda foruma katılmak isteyebilecek çok daha fazla sayıda insan olduğu için onlara duyuru yapmanın yollarını konuştuk. Bir sonraki forum için gün ve saat belirledik. 23 Haziran Pazar günü saat 21.00’de tekrar toplanacağız. Adalı gençlerin kullandığı haberleşme ağlarına ve web sitelerine duyuru yapalım, ayrıca afiş asıp duyuralım dedik. Ardından Pazar günkü forum için gündem belirlemeye geçtik.

- Kitap takası ve ortak tüketilecek yiyecek getirilmesi önerildi.

- Bir arkadaşımız önümüzdeki günlerde gençlerin katılacağı bir oturma eyleminin anlamlı olacağını söyledi.

- Temel Hak ve Özgürlüklerimiz için bir atölye yapmayı konuşacağız. Bir kişi 1921 Anayasası’na bakıp üzerinden konuşmayı önerdi.

- Çocuklar için resim, ebru, tiyatro atölyeleri yapabileceğimiz konuşuldu. Gezi Parkı’ndaki resim atölyelerinde çocukların yaptığı resimlerin bir kısmına ulaşıp sergi yapma fikri ortaya atıldı.

- Ada hayvanlarının durumu ve yapılabilecekler üzerinde konuşacağız. Ayrıca Sivriada’ya terk edilen hayvanları da gündemimize alıp daha genel bir Adalar forumuna yönlendireceğiz.

- Gezi eylemleri sırasında sıkıntılar yaşayan esnafa meseleyi anlatmak için yollar arayacağız.

- Pazar günkü forumda küçük bir gitar dinletisi yapma fikri konuşuldu.

- Forumu ada ahalisine duyurmak için bir yürüyüş yapıp yapamayacağımızı Pazar konuşacağız.

- Adanın ciddi bir sorunu olan iş saatleri dışında ambulans yokluğunu tartışacağız. Yine adalıların şezlonglarla ilgili sorunları üzerinde duracağız. Son olarak bir de Cuma günkü Büyükada forumuna bir sözcü göndereceğiz.

İletişim için: protiotonom@gmail.com twitter: @protiotonom

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder