20 Haziran 2013 Perşembe

Abbasağa Parkı Alternatif Forum (19 Haziran)

Merhaba,
Dun gece anfi tiyatroya sigmak mumkun olmayinca, parkin baska bir kosesinde biz de kendi aramizda daha kucuk kapsamli ama yogun katilim ve tartismali bir forum duzenledik. Asagidaki notlar oradan:
-Yaptigimiz direnisle AKP'nin yeniden secilme hakkini neredeyse ekarte ettik. 
-Bir takisiciye, travestiye yapilan yanlis bizi birlestirdi. 
-Baska sehirlerde de bu forumlarin baslamasi gerektigi
-AKP secmenlerinecehalet uzerinden saldirmamak, onlari boyle asagilamak ve onlarla diyalog kurma yollari aramak. Diger %50'yi bilinclendirmek
-TR'de ilk defa kent konseyleri ve halk meclisleri kuruluyor
-Kentsel donusumle basladi tum bu surec ama artik baska yerlere sicradi. Kentsel donusum denen seyin kimseyi dislamamasi gerektigi. 
-Hukumet toplumun %1'lik kesimiyle dahi konusmak, masaya oturmak zorunda
-Sadece parkalrda toplanip birbiriyle ortaklasan insanlarla konusmamak, aksine disariya acilmak gerekiyor. Yoksa bir nevi kendini tatminden oteye gecmeyecek bu durum
-Sosyal medya uzerinden gelistirdigimiz tepkisellik konusunda daha dikkatli olmamiz gerekiyor cunku bu ayni zamanda insani pasiflestiren ve sokaktan alan bir durum. Soakgi unutmamak gerekiyor
-Tatile gidecek olan insanlar, gittikleri yerlerdeki yerel insanlarla konusmali, onlara olan biteni anlatmali
-Bu direnis, yok sayilanlarin direnisi olarak basladi. Sosyal fobilerimizi yenmeye basladik. Herkes artik cikip kendini sozunu soyleyebiliyor
-Bilmedigimiz kisilerden hep nefret etmistik. Turbanli veya Kurtlerden mesela. MAdem bizi medya bilgilendiriyor, bilgilenmek icin farkli yontenler kurmamiz gerekiyor. Mesela atolyeler. 
-Yalnizlasmanin ilk defa bittigini goruyoruz. Birbirine konusan bir toplum olduk
-80 oncesinde yasana politik durum sadece darbeyle bitmedi; sendikalar partile cozum uretemedi. Bu yuzden de bitti. Simdi bizim cozum uretmemiz lazim. 
-Dusuncelerimiz paylasirken sanatimizi da birbirimizle paylasalim. 
-En onemli sey paylasma: nefretimizi, kinimizi, talcidimizi paylastik
-Bundan once basortulu kardeslerime daha cahil ve egitimsiz olarak bakiyordum. Bunu utanarak soyluyorum. Bu bende degisti. Katilimci, surekli demokrasiyi destekleyen bir sistem lazim. Ozel sektor ve siyaset ortakligina dair daha cok dusunmek lazim
-Yandas medyanin icinde de bu sikintilari yasayan ama is birakmayan insanlar var. Is birakmak cok ergen bir tavir olurdu. Iceride de insanlarin olmasi onemli. 
-Daha once anlatmadigimiz seyleri baskalarina anlatmamiz gerekiyor. Daha once ses cikarmamiz gerekirken ses cikarmadigimiz noktalarda artik ses cikarmamiz gerekiyor. 
-Burasi temsili demokrasiden daha kiymetli. Bunu ve enerjimizi siyasi partilere akitmaktansa, burayi akisina birakmak gerekiyor.
-AKP'ye degil ama AKP secmenine acik bir cagri yaparak onlari notr bir yere cagirabiliriz. Onlarla konusmak istedigimizi soyleyebiliriz. 
-Ofkemizi yatistirip oyle burada toplandik
-Oteki dedigimiz kisilerle tartismak konusmak gerekiyor ama nasil bir yontem izleyecegiz? 
-Parti kurmak icin cok erken. Her parti icinden "capulcu" belirlemek daha stratejik olabilir. Bagimsiz milletvekili secebiliriz boylece. Her partide "su kadar capulcu var" uzerinden bir kampanya gelistirilebilir. 
-Parti koltuklarindan kalkmak istemeyenler var. Onlari kaldirmanin yollarini bulmak gerekiyor. 
-Bizi temsil edebilecegini dusundugumuz kisileri ortaya surebiliriz. 
--PArtilerden medet ummamamiz gerekiyor
-Yurtdisinin ikili tavrini fark etmek onemli. 
-Insanlara anlatalim, bikmadan usanmadan. Bunu yaparken cesur kavramlarla yaklasip insanlari urkutmeyelim. Mesela kurtaj, gey dersek cok insan urker. 
-COk fazla roportaj vererek degil calisarak harcayalim bu sureyi
-Atolyelerde sadece birbirimizle degil disaridaki insanlarla da konusmayi onemsemeliyiz
-Yurtdisina dair gelistirdigimzi kompleksleri atalim uzerimizden. Bir mayis 68 oldu, hala herkes yillardir onu tartisiyor. Biz de Gezi'yi ayni sekilde tartisacagiz. Gezi nedir, bunu henuz bilmiyoruz. 
-Su an orgut olarak sadece Taksim Dayanisma var ve onlara guvenmiyorum. Taksim Dayanisma beni oldurmeye calisan insanlarla konustu, gorustu (polis ve hukumet) O yuzden Taksim Dayanisma'yi tanimamamiz gerekiyor. ben tanimiyorum. 
-Bu forumlara polisi de seven, Tayyip'i de seven insanlari da getirmemiz gerekiyor. isimiz sadece onlara soven adamlarla olmamali.
-Bu hukumet beni oldurmeye calisti
-Toplumum ortalamasini sagdan ortaya cekiyoruz. Muhalefet de AKP de degisecek, mecbur buna. 
-En yakin AKP merkezlerine gidip (ornek AKP genclik merkezleri), oradaki insanlarla konusmaya calismaliyiz
-Almanya'dan gelen bir gazeteci: Isyanin tarzi ilgimizi cekti ve hepimiz size hayraniz. 


Eylem onerileri: 
-Gaz maskesi ve gozluk takip AVM'lerde ya da belirledigimiz baska yerlerde oturmak
-Polis gordugumuz yerde yuzune karsi nanik yapmak
-21 Haziran Dunya Yavaslik Gunu ve ayni zamanda dunyanin en uzun gunu. Bu gunde yavas yasama (yavas hareket etme, yavas yeme vs. gibi) eylemi yapabiliriz
-Duran adam ve kadinlar: Genel durma eylemi ilan edebiliriz. Mesela her gun bulundugumuz yerlerde veya sokaklarda belirli yerlerde, topluca durabiliriz. Hatta bu eylemi kuresellestirebiliriz. 

Atolye onerileri: 
Herkes cebinde ne varsa onu ortaya koysun, Daha once oteki dediklerimizle konusmalyiz. Egitim artik tercihe ve maddi duruma bagli olmamali.
- TR'de yapilan politikalarla ilgili bilgilendirme calismalari
-Baris Atolyesi
-bizi haklarimiz ve polisle olan hukuki iliskimiz konusunda bilgilendirecek bir Hak/hukuk Atolyesi
-Cocuk atolyesi
-Takas ve kendi kendine yetme ekonomisi uzerine bir atolye
-Internet guvenligi ve internette anonimlesme uzerine bir atolye
-Orgutlenme modelleri Atolyesi
 *Demokrasi
 *Avrupa ve diger yerellerdeki sivil orgutlenmeler uzerine 
-Yaratici Eylem 
-Egitim ve Saglik politikalarina dair bilgilendirici bir atolye
-Sokak cocuklarinin yemek ve giyim ihtiyacini karsilayan bir atolye
-HES'ler ve Kentsel Donusum 

2 yorum:

  1. Tuketicilige karsi bir tutum sergilemek. Azla yetinmeyi felsefe haline getirmek. Bu hukumetin en tiksindirici yani acgozlulugu oldu ve bu da insanlara yansidi. Herkes ihtiyaci olmadigi halde daha daha demeye, kisa zamanda kose donmeye calisti. Takas ve kendi kendine yetme atolyesi kurulursa burada ikinci el fazlalik esyalar cok ucuza satilabilir. Bedava verilmesin cunku bu dilencilik kulturunu korukler oysa az da olsa para odeme o mali degerli kilar. Burda elde edilecek para gelir olarak kayda gecer vsss..... yukardaki onerileri cok begendim benim korkum hukumetin bu aktivitelete terorist yataklari deyip saldirmasi.

    YanıtlaSil
  2. Ayrica her sehir, koy, kasaba ve mahallede belirlenicek kisiler yetkililerin ne gibi sehir planlamalari icinde olduklarini ogrenmeli derhal yanlis ve cikarci planlamalara karsi kamuoyu ve tepki olusturulmali. Herkes yasadigi yerden sorumludur ama mucadelede yalniz degildir.

    YanıtlaSil