20 Haziran 2013 Perşembe

Abbasağa Parkı Forumu (19 Haziran)

Saat 21.00-24.00 arası aldigim notlar:
(Yazarken konu başlıkları altında topladım)
Duyurular:
  • GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLER ARANIYOR- Yaz aylarında, fakir mahallelerde eğitim kampları düzenlemek için-
Bugün- 20 haziran- Perşembe, 18.00’de forum duzenleyecekler
(kolektifler.net adresinden veya halkevleri’nin internet sayfalarından veya tel: 05546274699’dan ulasabilirsiniz)
  • Gezi direnisinde aktif olan iki gonullu aranıyor. Dunyadaki occupy hareketi ile baglanti kurulup, skype uzerinden gorusme yapılacak: kontak: batyarch@gmail.com
  • Soyadı “şirin” olan genc adam: “dijital meclis kuruyoruz, bilgisayar programcılari ve bu alanda teknik bilgisi olanlar benle iletisim kurabilirler” dedi. Bugün, 20 haziran, persembe Bogazici Universitesi ana kapisi onunda bulusuluyor. Saat ve diger detaylar icin:
  • Bugun, 20 haziran, persembe, Caglayan adliyesi onunde bulusalim. Tutuklananlara, gozaltindakilere destek oldugumuzu gosterelim. Kendilerini yalniz hissetmesinler.
  • Parkdaki iletisimi kolaylastirmak icin iyi speeker’lar alalim. (Herkes katildi bu fikre): 1 tl toplayalim katilmak isteyenlerden (bir masa kurulacakti bunun icin ama ben erken ayrildim, ne yapildi bilemiyorum)
Iletisim/ yeni medya/ halkla iliskiler(gercek anlaminda:)
- biz ana akim medyaya iki hafta dayanamadik kürtler yillardir bu medyaya maruz kaldi.
- Ak partinin itibarsizlastirma/ degersizlestirme politikasi cok guclu. Youtube'dan binlerce video kaldirildi ornegin. Biz de RTE'nin soyledigi yalanlarin kayitlarini cikaralim ve Guiness Rekorlar Kitabina: "dunyanin en cok yalan soyleyen basbakani" olarak RTE yi sokalim ornegin.
- kurumsal iletisim departmani kuralim, aramizda bu isi bilenlerle güçlü bir sekilde halkla iletisim yontemleri gelistirelim.
- yeni bir PR/ halkla iletisim politikasina gecilmeli, toki binalarinda oturan daha yoksul halka da ulasmaliyiz, onlara ulasmanin yollarini bulalim.
-farkli park forumlarinda konusulanlarin birbirinden haberdar olmasi lazim. Cesitli internet platformlari sayesinde bu yapilmaya baslandi. Deneyimleri paylasalim, buradan yeni orgutlenme metodlari cikabilir. ( direnis forumu facebook,twitter sayfasi, bizimparklarimiz.blogspot.com, ...)
Orgutlenme / alternatif siyaset yapma bicimleri
- %10 secim baraji varken, sandik secimi temsiliyeti yalandir. Bunu degistirmemiz lazim.
- durmanin en sert bicimi grevdir. Bizim en buyuk silahlarimizdan biri genel grevdir, bunu unutmayalim.
- Antikapitalist muslumanlari bu park forumlarina davet edelim, Mehmet Ali Alabora yalniz kaldi, ona destek olalim. Bazilari polislere gidip birer sayfa kitap okuyup, okunan seyler uzerinden sohbet yapmislar, polisler konusmaya acikmis, guzel konusmalar olmus, bu tarz yaklasimlar devam edebilir.
-Istanbul/Ankara belediye secimleri cok onemli. Bu secimleri kazanmak icin calismaliyiz. Kendi algimizi yaratalim.
- Hemen temsilciler secmeli, orgutlenmeliyiz. Secimlere girmeliyiz. belediye baskan adaylari cikartmaliyiz.
- Birarada sadece dursak bile gucluyuz, halkin yan yana durusu gücü getirecek.
- Bu forumlarda her gun bir konu secilsin ve o konu tartisilsin, devamlilik cok onemli, bir arada kalmak cok onemli. Adaletin pesini birakmayalim.
- "apolitik genclerimizi politiklestirmeye calisiyorlar" dediler, dogru! Secim barajini dusurursek kimi sececegiz? kendi partimizi kuralim, kendi adaylarimizi yaratalim.
- “Apolitik genclik” dediginizde rahatsiz oluyorum. Politiklik belli kriterlere gore tarif ediliyor. Solcu arkadaslari kucumsemiyorum, degersiz bulmuyorum ama ben onlardan degilim, beni onların literaturune hapsetmeyin. Dil algidir, dili degistirirsek, algiyi da degistiririz.
- İdeolojilerin yok oldugu bir cagdayiz. Alternatif orgutlenme modelleri var. İtalya’da bes yildiz hareketi bunlardan biridir. Almanya’da korsan parti adi altinda bir parti var, tamamen sosyal medya uzerinden orgutlendi. Direk demokrasi bu. İspanya ve Yunanistan’da da benzer ornekler var. İletisimi kaybetmeyin. Alternatif orgutlenmeler basarili olabilir!
-Bu parklarda olusan forumlardan yola cikarak kendimizi temsil edelim. 30-50 kisi bir temsilci secsin ve isteklerini fikirlerini bu temsilciye iletsin. Temsilciler mutlaka iletisimde olsun. Devamlilik olussun. Bugunku foruma gelenler, gidenler oluyor mesela, katilimcilar devamli degisiyor. Devamliligi olacak bir temsilciler grubuna ihtiyac var.
- AKP’nin acimasizliklarini tum Turkiye’ye anlatmamiz lazim. Ornegin Amerikada ickili araba kullanip kaza yapan ve olume, agir yaralanmalara sebep olanlara karsi halki bilinclendirmek uzere kurulmus dernekler var, kisa surede cok basarili oldular, bu konuda buyuk bir bilinclenmeye sebep oldular. Olusumlarin, birlikteliklerin catisi dernek olmali, parti olmamalı. Cok farkli ideolojik gorustekiler biraraya gelebilir boylece, parti oldugunda o farkliliklar bir araya gelemiyor.
Genel öneri ve istekler
-Beşiktas/Carsi, fasizme karsi
- Park forumlarinda cozum onerileri konusalim
-Toplanti-yuruyus-gosteri hakki uzerindeki yasaklar kalkmali.
-Hapisteki gazeteci ve milletvekilleri serbest birakilmali
-Gezi direnisi esnasinda 7000’e yakin arkadasimiz hastanelere basvurdu. Divan otelindeki ve diger revirlerdeki mudahaleler kabul edilemez. Siddet uygulayanlara karsi yargi kanallarina basvurmali ve suc duyurularinda bulunmaliyiz.
- “Ben anneyim, bos kundaklari sevmek istemiyorum”, “sacma konusan, Ak parti yandasi olan diger anneleri ötekilestirmeyin, onlar bilmiyor, bilgilendirin, dalga gecmeyin, asagilamayin.”
-bu hareketin fazla ulusalci, milliyetci gorunmesi bazilarimizi rahatsiz ediyor olabilir, daha evrensel semboller uzerinden iletisim kurabiliriz, bunu hedefleyebiliriz.
-Hayatlarini kaybeden arkadaslarimizi unutturmayalim. Sanatla onlara sahip cikalim.
-Park forumlarinda asiri alkol tuketmeyelim, ne yaptigimizin farkinda olalim, kafamiz acik olsun. Ana anfiye sigmiyoruz, parkin arka bolumlerinde cevre ve gurultu kirliligi olusabiliyor. (buna karsilik birisi de cikip, “herkes istedigi gibi davransin, benim evim yakinda, isteyenler, parkta icki icipkalmalanlar sonra bana gelebilir, ben parkin temizligini de organize ederim” dedi)
-Herkes insiyatifler olustursun, oneriler getirsin, gruplar-platformlar olustursun. Burasi herkesin platformu, carsi organize ediyor diye dusunmeyelim, birlikte yapiyoruz herseyi. Somut oneriler getirelim dendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder