5 Temmuz 2013 Cuma

Yeniköy Forumu Notları (4 Temmuz)

  • Öncelikle bir önceki forum sonrası yaşanan kişisel tartışmaların yaşanmaması adına mail grubunun kullanım usulüne uygun açıklamalar yapıldı. Yeniköy Halk Meclisi mail grubu araştırma, bilgilendirme ve duyuruların yapıldığı bir platform olduğu kişisel tartışmaların grupta yer almaması gerektiğine karar verildi.

  • Forum Moderasyonu ile ilgili görüşler alındı, dönüşümlü yapılması üzerine fikir birliğine varıldı.

  • Forum içinde komitelere görev dağılımları daha detaylı olarak tekrar yapıldı.

  • Gündeme dair semtimizin eğitim, kentsel dönüşüm, proje geliştirme, sağlık, hukuk, semt hareketi alanlarındaki sorunlar hakkında yapılacak çalışmalar için öneriler getirildi.

Emekli Sağlık  Yöneticisi değişen sağlık sistemini anlattı. Bu konuyla ilgili Tabipler Birliğinin görüşleri aktarıldı. Gezi Parkı sağlıkçılarının bir araya gelerek bu konuda bir forum yapılacağına dair bir ön bilgi verildi.

  • Taksim Dayanışmasının bugün yapılan toplantısından gelen arkadaşımız toplantıda konuşulanlar ve verilen kararlarla ilgili bilgi aktardı. 6 Temmuz Cumartesi günü 19.00’da başlayacak olan eyleme Büyükdere Forumu ile de görüşerek ortak katılma kararı alındı. Yeniköy Forumu olarak halk uyanışı, dirilişi , bu sure içinde kaybettiklerimiz, yaralılar, gözaltılar ve Gezi Parkı’nı halka kapatanlara, Taksim Meydanı ve Gezi Parkını kimliksizleştirme, insansızlaştırma ve betonlaştırma planlarının iptaline yönelik mahkeme kararını elden tebliğ etmeye, gitmeye karar verildi. Cumartesi günü 18.00’de Hacıosman metro durağında buluşup hep beraber Taksim’e geçilmesine oy birliği ile kararlaştırıldı.

  • 7 Temmuz Pazar günü saat 9.30’da Beşiktaş Barbaros Meydanı’ndan yola çıkan Gelecekte daha fazla orman için “BURALAR ESKİDEN HEP DUTLUKTU” denmesin diye bisikletle Garipçe’ye kadar gidecek olan arkadaşları Yeniköy Dayanışma olarak 10.30'da karşılayıp, içecek gıda takviyesi yapıp güçlerine güç katmaya karar verildi.

  • Ardından 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışlara 11.30 itibariyle Yeniköy Forumu olarak katılmaya karar verildi.

  • Gelecek hafta başlayacak olan Ramazan Ayı sebebiyle iftar organizasyonları yapılmasına karar verildi.

  • 3. Köprü için Büyükdere Forumu ile de iletişime geçip büyük çapta bir eylem hazırlığına başlanmasına karar verildi. Detayları eylem planı hazırlandıktan sonra paylaşılacaktır.

  • Yerel sorunlarımızdan Emirgan-Büyükdere arasında ki parkların durum tespiti yapılıp, eksiklerinin ve mevcut durumunun bir sonraki foruma kadar incelenip foruma sunumunun yapılması için gönüllü olmak isteyenlere çağrı yapıldı.  Henüz gönüllü biri görevi üstlenmedi. Bir sonraki forumda tekrar gündeme alınacak.

  • Yerel sorunlarımızdan Tarabya ve İstinye’ye yapılan Tekne Park alanları sebebiyle yok edilen Balıkçı Barınaklarıyla ilgili sıkıntıların tespit edilmesine karar verildi. Sıkıntıyı yaşayan Balıkçılardan Foruma katılmaları, herkesi bu konuda bilgilendirmeleri istenecek.

  • Kentsel Dönüşümden genel ve yerel olarak bahsedildi. Sarıyer ilçesinde yer alan  Armutlu, Derbent, Maden mahallerinde ki durumlar üzerine Kentsel Dönüşüm Komitesi araştırma ve forumu detaylı bilgilendirme görevini üstlendi. Reşitpaşa’dan katılan bir katılımcının yaşadıklarını anlatmasıyla  “Komşum uyuma, sıra sana da gelecek” başlığıyla 11 Temmuz Perşembe günü gerçekleşecek olan forumun konusu Kentsel Dönüşüm olarak belirlendi. Aynı gün foruma iftar hazırlığı ile gelinmesine karar verildi.

  • 9 Temmuz 2013 Salı günü yapılacak olan Foruma Brezilya’dan gelen bir arkadaşımızın ordaki direnişi anlatan kısa bir konuşması ile başlanması için sözleşerek ve haftasonu yapılacak olan katılacağımız 3 eylem hatırlatılarak forum bitirildi. (23.20)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder