6 Temmuz 2013 Cumartesi

Ankara Anıtpark Forum Notları (4 Temmuz)


*Forum kameraya kaydedildi.
Öneriler:
*Stant için yapılan afiş beğeniye sunuldu.
*Ethem’in vurulduğu yerde nöbet tutan arkadaşlar için battaniye ve gerekli eşya yardımı yapılması.
*Forumlardan önce yürüyüş düzenleyip bu şekilde bahçeli halkını Anıtpark forumundan haberdar edilmesi.
*Anıt Park’ta dilek ağacı ve istek panosu gibi envanterlerle yer verip Anıt Parkı kişiselleştirme.
*Çocuk sahibi ailelerin de katılabilmesi için çocuklarını da foruma getirebilecekleri bir ortam oluşturmak.
*Tutuklu arkadaşlarımızın durumunu, dava süreçlerin daha iyi anlayabilmek ve arkadaşların ihtiyaçlarını nasıl karşılayabiliriz sorusunu cevap bulabilmek için tutuklu arkadaşların avukatları ile buluşma ayarlanması.
*Tutuklu arkadaşlarımızın dava sürecinin hızlandırılması ve tutuklamalardaki haksızlıklar için gerekli kurumlara milletvekilleri aracılığıyla baskı uygulamak.(mektup yazılabilir)
*12.07.2013 Cuma günü müzik-sinevizyon ve iftar çadırı etkinliği düzenlenilmesi ve diğer forumlara da haber verilmesi.
*14.07.2013 tarihinde yapılacak olan uçurtma şenliği ve iftar çadırı etkinliği aynı günde birleştirilmesi.Uçurtmaların gezi direnişin simgesi olmuş fotoğraflarla süslenmesi.Ayrıca uçurtmalarda direniş şehitlerine de yer vererek anılması.
Kararlar
*Ethem’in vurulduğu yerde nöbet tutan direnişçiler için battaniye ve diğer gerekli eşya yardımı önersi kabul edildi.Ayrıca bu desteğin sosyal medya da durulması kararı alındı.
*Bahçelide yapılacak yürüyüşün nasıl olacağı konusunda ortak bir fikir oluşturulamadı.05.07.2013 tarihinde yapılacak forumda bu konu tekrar konuşulacak.
*Anıt Park’ın kişileştirilmesi konusunda yapılacak çalışmalar için atölyeler oluşturulacak.
*Tutuklu arkadaşların avukatları buluşma için uygun bir tarih ayarlanılacak.
*Tutuklu arkadaşlarımız davaları için milletvekili aracılığıyla baskı oluşturma önerisi kabul edilmedi. Dava için farklı çözümler düşünülecek.
*Müzik ve sinevizyon etkinliğinde çapul –çapulcu şarkılarına yer verilecek.
*Uçurtma şenliği, iftar çadırı için gerekli çalışma grupları oluşturulacak.Çocuklar kendi uçurtmalarını uçuracak isteyen yetişkinler ise uçurtmalarında gezi direnişin simgesi olmuş karelere ve direniş şehitlerine yer verecek.Etkinlik sırası şu şekilde önce iftar programı uygulanılacak ardından da uçurtma etkinliği.
*Etkinliklerin duyurulması için afiş çalışması yapılacak ve soysala medyada event oluşturulacak.
Bahsettik
*Mısır da yaşanan gelişmeler değerlendirildi.
*Mersin’den katılan bir direnişçi Mersinden gelişmeler aktardı: Mersin’de Akdeniz Olimpiyatları nedeniyle polis müdahale yapmayıp kendini meşru göstermeye çalıştı.Olimpiyatlar bittikten sonra polis müdahalelere başladı.Gözaltı operasyonları nave plastik mermili ve gazlı saldırılara ara verdiği yerden devam etti.Devam terörü geçmiş yıllarda olduğu gibi devem ediyor.
*Ana muhalefet ve diğer partilerin muhalefet konusunda etkinliği konuşuldu.
*LGBT bireyi bir direnişçi meydanlarda neden mücadele verdiğini bahset.”.Meydanlarda LGBT bireylerini incitecek küfürleri engellemeye çalıştım.”
Takvim gazetesi önünde Nakavt manşetini protesto etmek için eylem yapan biri direnişçi eylem anını video kaydederken polis müdahalesine maruz kalmış.Adliye suç duyurusu için gittiğinde gezi olayları nedeniyle göz altına alınan kadınların polis tarından taciz edildiğini öğrenmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder