4 Temmuz 2013 Perşembe

Yeniköy Forumu Notları (2 Temmuz)


Bir rutin olarak forum kuralları hatırlatıldıktan sonra forum geçtiğimiz birkaç günde yapılan faaliyetlerin anlatılması ve gündem maddeleri ile başladı. 


·         Söz alan bir temsilcimiz, geçtiğimiz Cuma günü CHP Sarıyer İlçe Başkanı ile yapmış olduğumuz toplantı hakkında bilgi verdi. Bu toplantıda Yeniköy ve civar semtlerin sorunları görüşülmüştü ve Sarıyer Belediyesi’nden destek almak için taleplerimiz iletilmişti. İlçe başkanının bize çeşitli aktiviteler ve projelerimizde maddi ve lojistik destek için öneride bulanacağı ve bizi gerekli kişiler ile buluşturacağı sözünü aldığımız aktarıldı.

·         Katılım sayısının az olmasını da masaya yatıran temsilcimiz bunun sorun olmadığını ve zamanla mutlaka artacağını ifade ederken yine de özellikle Yeniköylülere bu forumun güvenli olduğunu bir şekilde ifade etmek ve foruma katılımı cazip kılmamız gerektiği aktarıldı.

·         Muhtar konusunda Belediye ve CHP temsilcileri tarafından bir uyarı yapıldığı ve Muhtar hakkında bir soruşturma açılmış olma ihtimali dile getirildi. Fakat daha fazla bir bilgi yok.

·         Tüm forum katılımcıların daha aktif şekilde katılım sağlaması ve sorunların çözümü için destek olması gerektiği konuşuldu. Bu amaçla çeşitli çalışma kadroları veya komitelerin nasıl kurulacağı ve görev kapsamları tartışıldı.

·         Sarıyer Bölgesinin en önemli sorunlarından biri olan tapu sorunsalı görüşüldü. Kentsel Dönüşüm adı altında rant amaçlı talan edilen tapusuz veya gecekondu tarzı evlerin yıkımına karşı neler yapılabildiği, ve zamanla büyümesi ihtimali olan bu yıkımın bir an evvel durdurulması için forumdan destek ve katılım talep edildi.

Forum moderatörü Google mail grubu kurulumu ve oradaki farklı çalışma grupları (komiteler) hakkında bilgi verdi. Aktif katılımın artması için forumdan destek talep edildi.

·         Taksim Dayanışma ve Büyükdere forum üyesi olan bir katılımcı Kentsel Dönüşüm için İstanbul kapsamında daha büyük bir eylemin yapılmasının çok daha etkili olduğunu anlattı ve bunun için uzun vadeli neler yapılabildiğini anlattı.
·         Kendisi ayna zamanda Perşembe günü forumumuza Taksim Dayanışması üyelerinden birkaçı ile katılacağı haberini verdi.

·         Artık forumda gelenekselleşen kayıplarımızı anma konuşması yapıldı. 2 Temmuz olması nedeniyle Sivas katliamı üzerine kısa olarak konuşuldu ve ölenler anıldı.

·         Cihangir ve Eyüp forumlarına katılan üyemiz ayrıca bize o forumlarda neler yapıldığını aktardı. Özellikle çalışma grupları hakkında bilgi aktardı.

·         Diğer bir katılımcı Yeniköy’ün sorunu olan eski camiinin yeniden inşaası konusunda öncelikli olarak bir tarihi araştırma ve bunu foruma sunma projesi ortaya koydu. Kendisi bu konuda çalışacağını ve bize bir sunum yapacağını söyledi.

·         Cumartesi günü Kuruçeşmede yapılacak yüzme eylemi için herkesin saat 9:00da orada veya yakınlarda bulanarak yüzücülere moral desteği vermesi önerildi.

·         Katılımcılardan organize olmak, hazırlıklı olmak ve egemen güçe daha fazla hareket fırsatı bırakmadan eyleme geçilmesi gerektiğini anlattı. Bunu başarmak için bir ortak davranış biçimi geliştirmemiz gerektiği konuşuldu.

·         Ayrıntılı olarak mail gurubunun nasıl daha aktif ve faydalı kullanılacağı tartışıldı ve görevler için gönüllülere ihtiyaç olduğu, kimseyi beklemeden istenilen amaç için çalışılması için bireylerin kendilerinin emeği gerektiği üzerine konuşuldu.

·         Gönüllü olarak görevlerde bulunmak isteyen forum üyelerinin özellikle telefon bilgilerinin mail grubu yöneticilerine iletilmesi kararlaştırıldı.

·         Son olarak bazı katılımcılar tekrar eski parka geri dönmeyi önerdi. Orada bulanarak sembolik bir şekilde saldırganlara karşı duruş sergilenmesi gerektiği söylendi. Forumda bu konuda iki zıt görüşün olması nedeniyle bir süre konu tartışıldı. Bunu güvenli bulmayan ve bir yarayı tekrar deşmek yerine daha doğru yollar bulmak gerektiğini düşünen katılımcılar oldu.

·         Forum moderatörünün bu bağlamda söz alarak kişisel görüşünü aktarması sonrası forum kapatıldı.


Forum sonrası mail gurubu üzerinde yapılan sohbetlerde moderatörün değişmesi konusu açıldı. Kendi kişisel görüşünü beyan etmesinin gruba tahmil olarak algılandığı anlaşılan möderatörün yerine dönüşümlü  moderatörler seçilmesi bazı üyeler tarafından talep edildi. Perşembe günü bu konuda forumda oylama yapılması görüşüldü. 

1 yorum:

  1. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.Blog sayfamızı da incelemeye bekleriz ...
    Özgür Usta - Kişisel Blog

    YanıtlaSil