2 Temmuz 2013 Salı

DUYURU: Eyüp Hz. Halit Parkı Forumu'ndan TÜM FORUMLARA DUYURU ve Forum Notları (1 Temmuz)

İstanbul-Eyüp Hz Halit Parkı Forum Notları 1 Temmuz
Bu gün iki arkadaşımız Berkin Elvan’ı ziyarete gitti. Durumu bize aktardı;
  • Berkinin durumu kritik, ateşi düşmüyor ve bünyesinin mücadele gücüne güvenmek zorundayız. Yoğun bakımda, bu yüzden onu görmemiz mümkün olmadı. Berkinin karşısında daha uzun süredir yoğun bakımda yatan başka bir çocuk var, trafik kazasından dolayı kaburgaları kırılmış. Yeni yeni iyileşmeye başladığı için babası umudumuz var dedi. Diğeçocuğun toparlanmasına umut bağladık, o iyileşiyorsa Berkin de iyileşecek diyor babası. Sami Bey geçici işçi, 15 gündür işsizmiş. Bu gün bir iş bulmuş. Israrla neye ihtiyacınız var, net söyleyin, elimizden geleni yapalım dedik ancak somut bir talebi olmadı. Sürekli bizi unutmayın, unutturmayın dedi. Biz onlara destek olmak için gittik ancak onların bu harekete nasıl bir umut bağladıklarını görünce, onlardan güç alarak döndükÜç farklı ülkeden insan hakları derneklerinden ulaşmışlar. Ancak Gezi Parkından gelen çok az. Bizi unutmayınUnutturmayın dediler sürekli. O kadar güçlü ve vakur duruyorlar ki, kendimizi onların yerine koyamadık. Biz onlara destek olacağız sandık ancak onlar bize güç verdi, koşarak parka gelip direnişin devamı için bir şeyler daha yapma isteği uyandı.
Bu anlatımlar üzerinden alınan kararlarsa şöyle;
TÜM PARKLARIN DİKKATİNE!!
  • Berkin Elvanın Babası kabul ederse onun adına bir hesap açarak bir destek fonu oluşturalımÇünkü 24 saat ordalar ve dışarıdan yemek zorundalar. Mutlaka ekstra masraflar da oluyordur. Bunu diğer parklara gidip forumlara açalım ve ortak bir karar verilsin. Şaibe olmaması için, bankacı ve hukukçu arkadaşların fikirlerini alalım.
  • Bir takvim oluşturalım ve her parktan temsilciler, nöbetleşe olarak her gün ziyarete gidip ihtiyaçlarından haberdar olsun. Hiç boş bırakmayalım. Bireysel ziyaretlerin çok kalabalık olmaması da gerekebilir. Bu yüzden tüm parkların ortak hareket etmesi için elimizden geleni yapalım.

Bundan sonra bir gün önce belirlenmiş  olan gündeme geçildi. Katılımcılar Gezi Parkı Direnişi ile ilgili gözlem ve tespitlerini paylaştılar.
    • Gençlerin geçmişten gelen bilgi birikimi ve gelecekle ilgili detaycılığı vurgulandı. Bütüncül olmak ve alt kültürlerin ortak paydada buluşmasının gerekliliğinin ortak bir mesaj olarak okunabileceğikonuşuldu.
    • Gençlerin yaşam alanlarına müdahale ile ilk adımı attığı, kardeşlik duygusu ve mahallelerden gelen destekle genişleme sağladığı vurgulandı. Halk olmanın anlaşıldığı ve bunun sürdürülebilirliği üzerine konuşuldu.
    • Yeni siyasal oluşumların olması ve bunun için yerel seçimlerin de atlanmaması gerektiği konuşuldu.
    • Oluşan bu dayanışma ortamının yalnızca iktidar değil sisteme karşı bir harekete dönüşmesi sağlanmalı.
    • Gezi Direnişini gerçekleştirenlerin Lice olayına desteği değerlendirildi.
    • Komünal yaşamı Gezi parkında deneyimleyenler, gözlemlerini ve düşüncelerini paylaştı. (Herkesin ortak fikri: böyle bir şeyin olabileceği anlatılsa inanmazdık ama oldu J )
    • Direnişin devamlılığı içişimdiye dek yalnız başına çeşitli alanlarda tepki gösteren STKlara destek verilmesi ve bunun çok ciddi planlanması gerektiği konuşuldu. Şimdiye kadar az sayıda katılımla gerçekleşen tüm protestolar araştırılmalı ve tüm direnişçilerin desteğiyle bu durumların tekrar gündeme gelmesi sağlanmalı. (Siyanürle altın arama, Hes, hayvan hakları, Tonya çimento fabrikası vb.)
    • Direnişin mahallelerde daha etkili biçimde sürdürülebilmesi için yerel sorunların gündeme getirilmesi gerektiği konusunda fikir birliği sağlandı.

Son olarak diğer parkların 2 Temmuz’da Kadıköy’de Sivas için gerçekleşecek yürüyüşe katılmak için forumları iptal edip saat 20:30’da Yoğurtçu Parkın’da buluşma kararı aldığı haberi geldi. 2 Temmuz gün içinde Eyüp Gezi Forumu Facebook grubundan haberleşerek forumun iptal edilip edilmeyeceği kararı alınacağı konuşularak forum sonlandırıldı.
Eyüp’den Özgürleşen Tüm Parklara Selam Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder