2 Temmuz 2013 Salı

Kınalıada Hrant Dink Parkı Forum notları (30 Haziran)

Merhabalar,
30 Haziran tarihli forumumuzun notları aşağıdaki gibidir.


İyi çalışmalar dilerim
Serda Etyemez

30 Haziran 2013 Pazar 21:00 Kınalıada Hrant Dink Parkı Forum notları

- Burgazada Forumu’na katılan arkadaşımız kısaca tartışılanları özetledi. Ana konular adalarda 24 saat ambülans olmaması, bir duyuru panosu olması, çocuk forumu yapılması vb.
- Çöp toplama etkinliğindeki iletişim aksaklığından bahsedildi. Bunları nasıl giderebileceğimiz tartışıldı. Söz alan bir arkadaşımız çöpçülerin 3 aydır maaş alamadığını belirtti.
- Bisikletlerin çarşı gibi kalabalık bölgelerde yarattığı sorunlara değinildi. Çarşı ve İskele arasında bisiklete binilmemesi için neler yapılabileceği tartışıldı. Oylama sonucunda iki hafta boyunca Adalar Belediyesi’nin Facebook sayfasına ve belediyenin e-postasına şikâyetlerimizin sürekli yazılmasına karar verildi. Bu eylem sonuç getirmezse imza kampanyası, belediyeye bir heyet gönderilmesi gibi diğer yöntemlere baş vurulacak.
- Çöp sorununa tekrar değinildi. Bu konuda ada halkının ve ziyaretçilerin bilgilendirilmesi için adamızda dikkat edilmesi gereken genel davranış kurallarını hatırlatan afişler/broşürler hazırlanmasına karar verildi. Bu afiş/broşürlerde yer alacak maddeler Facebook grubumuzda tartışılıp belirlenecek, 4 Temmuz Perşembe günkü forumumuzda kesin olarak onaylanınca basımı yapılacak.
- Lice ve Diyarbakır’da yaşanan, İstanbul’da da halen sürmekte olan devlet şiddetinin protesto edilmesi yönünde karar alındı.
- Katılım kolaylığı sağlanması için Forum’un bundan böyle Perşembe günleri aynı yer ve aynı saatte yapılmasına karar verildi.
- Sokak şenliği için tarih kararlaştırılması konusuna değinildi. Şenliğin Ramazan’dan sonra yapılması konusunda hemfikir olundu. Şenlik tarihinden önce, şenliği ve forumumuzu tanıtmak için müzisyenler eşliğinde ada sokaklarında yürünerek toplanılması ve ada halkının şenliğe davet edilmesi önerildi.
- Duyuru panosunun iskelenin karşısında bulunan bisiklet bağlama demirlerinin önüne yerleştirilmesi teklif edildi. Öneri kabul edildi. Öneriyi yapan arkadaşımız Belediye ile pano hakkında görüşeceğini belirtti.
- Diğer forumlarla iletişimimizi kolaylaştırma bakımından forum sözcüsü seçilmesi önerildi. Bülent Doğan forum sözcüsü olarak seçildi.
- Facebook kullanmayan katılımcılarla iletişimin sağlanması için bir arkadaşımız iletişim gönüllüsü oldu.
- İnsan hakları konusunda bir atölye yapılması kararlaştırıldı. Tarih ve içerikle ilgili tartışmaların Facebook grubu üzerinden yapılmasına karar verildi.
- İlk yardım eğitimi için tarih kararlaştırılması gerektiği belirtildi. Katılmak isteyenlerin Forum’un sonunda ilgili arkadaşımıza isimlerini yazdırmaları istendi. Eğitimle ilgili bir Facebook etkinliği düzenlenerek takibin buradan yapılmasına karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder