8 Temmuz 2013 Pazartesi

Cihangir Forumlar Arası Toplantı Notları (5 Temmuz)

Katılan Forumlar:

Cihangir, Bebek, Bakırköy, Yoğurtçu, Saraçhane, Büyükdere, Etiler, Üsküdar Doğancılar, Kuzguncuk, Eyüp, Tatavla (Kurtuluş), Abbasağa, Maçka, Zekeriyaköy. Ayrıca kurum olarak Devrimci Müslümanlar ve Taksim Dayanışma'dan (birey - ortasında ayrıldı)
Temel amacımız:
- Forumları temsil etmek gibi bir derdimiz yok, temel amacımız parkların ve forumların iletişimini  ve koordinasyonu arttırmamız
- Forumlar arası iletişim ve böylelikle örgütlenme- katılımcı demokrasinin üretkenlik-işleyiş mekanizmalarının kurulması.

İletişimi arttırmak için;
Bu iletişim mecralarında şu an insanlar özel mail adresleri ile bulunuyor. Halbuki temsiliyetlerde belli peryotlarla değişkenlik bir çok forumda esas alınan bir ilke. Bu nedenle forumlar, forum çalışma grupları vs… üzerinden “kurumsal” mail adreslerinin alınması ve bu adreslerle oluşturulacak ağlar süreklilik açısından kritik öneme sahip Bazı forumlar bu tarz adresler oluşturmuşlar, temsili her düzeydeki mekanizmalarda bu adresleri kullanıyorlarmış. Diğer forumlara da önerilecek.

- Çeşitli tartışmalar sonucu mail grubunun yanısıra kapalı bir facebook grubu oluşturulması önerildi.  Tatlıhan (cihangir) bu konu üzerine çalışacak.

- Bu iletişimi ve verimliliği arttırmak için fiziki olarak Forumların  forumlararası iletişim ve koordinasyon  grubu oluşturması ve bir sonraki toplantıya maks 3 kişi ile katılması ve tek sözcü ile yeralması önerildi.

- Kurumsal e-maillerin de bireysel e-mailler ile değiştirilmesi  (forumlarda fazla katılımlı bir grup olabilir)

- Forumlardan organizasyon şemalarını, her düzeyde (atölyelere kadar) iletişim bilgilerini, yaptıkları etkinlikleri ve ihtiyaç-taleplerini yazılı hale getirmeleri istenecek. Cihangir forumdan bir arkadaş bunun için bir form hazırlayacak. (Formu ben hazırlayabilirim) {park ismi, komite ismi, komite amacı, komite iletişim bilgisi vb.}

Yoğurtçu Parkının Anadolu Yakası Forumları toplantısı aktarıldı. Forumları bir araya getirmeye ve forumlar arası koordinasyon oluşumuna zemin yaratmaya çalışan bu iki girişimin iç içe geçirilerek sürecin hızlıca kapsayıcı biçimde işletilmesinin önemi konuşuldu. Bu haftaki ilgili toplantılarda konu gündem yapılacak.

Abbasağa yazılım takımı projelerini aktardı. Yeni bir platform-web sitesi yazılımı bitmek üzere. Burada hem tüm forumlardan ürünler (notlar, haberler, videolar, etkinlik duyuruları-sonuçları,…) hem de forumlar içi, hem forumlar arası her düzeyde iletişim olası olacak. Çeşitli oylamalar vs. de yapılabilecek. Güvenlik nedeniyle önce ulaşılan isimler platforma dahil edilecek. Herhangi bir kişi dahil olmak ister ise mevcut 10 kişinin onayı gerekecek. Bu platform işlemeye başladığında tüm iletişim buranın üzerine taşınıp mail grubu vs gibi mecralar iptal olabilir.  Facebook.com/parkmeclisi1
+ Sistem içerisinde Takvim eklenmesi önerildi.

Abbasağa Hükümetin hazırladığı 22 dakikalık karalama videosunu aynı sesleri, fakat çarpıtılan değil gerçek görüntüleri kullanarak yeniden yapmış. “Büyük Oyun” isimli video parkmeclisi1 iletişim adresinden (sanırım facebook ve twitter) yayınlanacak. Yaygınlaştırılması istendi.

Bu buluşmanın nasıl yaygınlaştırılacağı konuşuldu.
 Henüz ulaşılamayan parklarla iletişim kurmak üzere organizasyon yapıldı. (Fatih  liste ve  gidilecek park  duyurusunu yayınladı)
 
Bir sonraki toplantı 11.07.2013 Perşembe akşamı 19:00’da.
Büyük olasılıkla Beşiktaş’ta kapalı bir mekanda yapılacak. Mekan mail grupta duyurulacak.

 Toplantılara katılan bireysel konuşmacıları farklı forumlara göndermek ve bilgilerini paylaştırmak adına bir çalışma yapılması önerildi.

Etiler forumunun da önerisi ile katılımcı demokrasi üzerine çalışma yapan bir uzmanın görüşü belirtildi;
"Parkların ortak beklentilerini ve (evrensel ve yerel ) tüm taleperini yazmaya başlaması konusunda adım atmaları gerektiği"

Zekariyaköy bölgesi-selma; 3.köprü ve 3.havaalanı projelerinin eylemine katılamaması konusunda destek göremediklerini belirtti.
Forumların birbirlerinin eylemlerine katılması desteklemesi ve eylem bölmemeleri gerektiğini önerdik. Forumların eylem takvimi ile desteklenebilir.


Yoğurtçu parkına bilgi verilip daha sonra bu toplantılarını birleştirilmesi konsunda bir takvime daha sonra kararlaştırılacağı  görüşüldü.

 Gündeme gelen forumlar arası koordinasyon teması dışındaki konular:

*Devrimci Müslümanlar düzenleyecekleri (henüz programı net değil) ramazan etkinlikleri-iftar çadırlarına destek ve katılım çağrısı yaptı.
++
Devrimci Müslümanlar ve  Antikapitalist Müslümanlar 'ın çağrısı ; 
Gezi Parkı'nda Yarın İftar Var 

 Ramazan ayının ilk iftarında yarın herkesi Gezi Parkı'na çağırıyor.

Antikapitalist Müslümanlar, yarın başlayacak Ramazan ayının ilk iftarında herkesi Gezi Parkı'na çağırıyor.
Gezi Parkı Direnişi'nde yer alan Antikapitalist Müslümanlar daha önce de parkta namaz kılıp, kandili kutlamıştı.
Grup adına yapılan "Yeryüzü Sofraları Kuruyoruz" başlıklı açıklamada, iftara geleceklerin yanlarına sadece iftarlık ve sofralık alarak bayraksız, filamasız ve sponsorsuz gelmesi çağrısı yapıldı.
"Sermayenin lüks otel iftarları: kapitalizm. Egemenlerin iftar çadırları: sömürü. Halkın yeryüzü sofraları: özgürlüktür. Hep birlikte orucun getirdiği eşitlik, adalet, özgürlük ve kardeşliğin timsali olan yer yüzü sofralarını kuruyoruz.
"Ramazanın ilk iftarı 9 Temmuz Salı akşamı (20:00'de başlayarak) Galatasaray Lisesi'nden Gezi Parkı'na uzanacak olan#yeryuzuiftari 'ında buluşalım." (NV)

*Zekeriyaköy formu Dolmabahçe Camii İmamına da destek mahiyetli, Şehitlerimizin kırkıncı günlerinde Dolmabahçe Camminde mevlüt düzenlemeyi önerdi.

*Cihangir forumundan Ahmet bey ilk yardım eğitmeni olduğunu aktardı ve talep oluşan her yerde bu eğitimi yapabileceğini söyledi. (0532 413 67 90)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder