6 Temmuz 2013 Cumartesi

Bodrum Forumu Notları (3 Temmuz)

1. Diğer Forumların takibi için okunacak materyallerin forum katılımcıları arasında paylaştırılması.


2. Hemzemin dergisinin çoğaltılarak meydanda, Pazar yerinde ve Çarşıda esnafa dağıtılması konusunda hemfikir olunmuştur. Dergi dağıtılırken forum notları da eklenecektir. Ve bir sonraki forum notları dergiye gönderilerek basımı konusunda girişimde bulunulacaktır. Derginin aynı zamanda sosyal medya üzerinden de paylaşımı gerçekleştirilecektir.

3. Çalışma Gruplarının Oluşturulması:

İlk aşama olarak 3 çalışma grubu oluşturulmuştur. Mevcut oluşuma dahil olmak isteyen arkadaşların gruba mesaj ile ulaşmasını rica ederiz.

• Eğitim Komisyonu: Selma Sandra Seven, Çiğdem Yenidoğan, Aysun Yontar, Pınar Özbek

• İletişim Komisyonu: Egemen Öztüregen (Grup içi iletişim sorumlusu), Evrim İnan, Tevfik Fikret İnam, Yonca Utku. 

• Hukuk Komisyonu: Başak Aktaş, Aslı Yoldaş, Onursal Özbek. 

Tüm katılımcıların eğitim verebilecekleri alanları ve özellikle STK’lardan görüşebilecekleri kişileri Egemen Öztüregen’e mesaj ya da e-mail ile ulaştırmaları kararı alınmıştır. Hukuk Komisyonunun bir sonraki toplantıda yeni çıkan yasalar ile ilgili bilgilendirme yapması rica edilmiştir.

4. Önümüzdeki Yerel seçimler için Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının getirdiği değişiklikler.

• Yerel seçimler konusunda belirsizlikler var ancak şu an görünen belde başkanlıklarının olmayacağı ve seçimde sadece Bodrum ve Muğla için oy kullanacağımız.
• YSK, seçimlere katılabilecek 22 partiyi açıkladı. Bizlerin bu durumda mevcut partilere aday önermesi mümkün olabilir mi? Yaptırımı olabilecek bir baskı grubu oluşturabilir miyiz?
• Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun Bodrum Belediye Başkanlığı için kuvvetli bir aday olarak görülüyor. Mehmet Kocadon’un da Muğla Büyükşehir’den aday olması bekleniyor.
• Pazar günü CHP’nin Muğla’da aday adaylarını tanıtacağı bilgisi var.
• Belediye Başkanı Bodrumlulardan olmamalı. Dışarıdan bir kişinin bu konuma gelmesi aile bağları, komşuluk vs.. gibi durumlardan kaynaklı ortaya çıkan sorunları önleyecektir. Çıkar ilişkilerinin engellenmesi beldenin iyiliğine olacaktır.
• Hem Bodrumlu hem de büyük bir aileye mensup değilseniz belediye başkanlığı için şansınız olmayacaktır.
• Kimin başkan olduğu değil, toplu şekilde talepkar olmak ve taleplerimiz konusunda israrcı olmak önemli.
• Belediyeyi sadece Belediye Başkanı olarak düşünmemek gerekir. Belediye Meclis üyelerinin önemi yadsınmamalı. Hedefi şu aşamada başkandan ziyade meclise odaklamalıyız çünkü zaman çok kısa. Seçimlere üst düzeyde katılım olmalı, AKP’ye oy gitmesi ve hile engellenmeli. Oylar seçim kuruluna teslim edilene kadar takibi sağlanmalı.
• Bilgisayarlı seçim sistemindeki hileler çok önemli. Ancak özellikle İstanbul forumlarında bu konu ile ilgili ciddi bilimsel çalışmalar yapılıyor ve bu durumun önüne geçilmeye çalışılıyor.
• Önemli olan beldeyi değil ili almak. Muğla içi tüm forumlar ile ciddi iletişim halinde olunmalı ve Muğla kazanılmalı. Çünkü büyükşehirde kim varsa kuralları o koyuyor. Bodrum’u alıp Muğla’yı kaybettiğimiz anda kendimizi Bodrumu da kaybetmiş sayabiliriz. Karayolları ve sahil şeritleri büyükşehire bağlı. Muğla kaybedilirse turizm biter. Bu seçimlerde yüksek ihtimal CHP altında toplanılacak ancak, İstanbul’da önde gelen isim olan Gürsel Tekin seçimi kazanmak için değil aslında kaybetmek için olan bir isimdir. AKP her sandığa 9 kişi koymayı planlıyor, biz bu durumda en az 10 kişi ile orada olmalıyız. Tüm belgeleri an ve an fotoğraflayarak sosyal medyada paylaşmalı ve hilelerin önüne geçmeliyiz. Polislerin farklı yerlerde oy kullanabilmelerini engellemek için fotoğraflarını çekip yaymalıyız. YSK’na teslimat tarafımızdan yapılmalı. YSK’da hile olmaz sorun oraya kadar ki süreç ve bunu engellemek zorundayız. Adayları kendimiz belirlemeli ve sonuna kadar takipçisi olmalıyız.
• Tutanaklar ilçe seçim kurulunda sisteme giriliyor, oradan ile oradan da YSK’na gidiyor. Bizler ilçeye kadar oyların takipçisi olabiliriz.
• Forumlara katılımı ne kadar artırırsak arttıralım şu an çıkaracağımız bir adayın seçilme şansı çok düşük. Ancak medyayı kullanmak adına Amerika örneğinde olduğu gibi bir aday çıkarabiliriz ve medyada sürekli görüşlerimizi paylaşmasını sağlayabiliriz. Bu aday seçimlerden bir gün önce yine bizlerin belirleyeceği kazanma şansı olan bir diğer aday adına seçimlerden çekilebilir.
• Net olan tek amaç AKP’ye oy kazandırmamaktır. Bu yüzden stratejilerimizi belirleme konusunda çok dikkatli davranmalıyız.
• Mehmet Kocadon büyük ihtimalle Muğla Büyükşehir için aday olacak. Ancak AKP ve CHP arasında karar vermeye çalışıyor. Maddi olarak AKP Muğla için daha yararlı olabilir mi diye düşünüyor.
• Taksimdeki gençler bu seçimlerde oy kullanacak kitle arasında ancak bir partiye oy vermek istemiyorlar. Kendileri ile bir orta yol konusunda uzlaşmalı ve bölünmemeliyiz.
• Bodrumda ağırlık CHP’li olmasına rağmen geçen seçimlerde başkan Mehmet Kocadon oldu ancak mecliste ağırlık CHP de kaldı. Gençler sisteme karşı oldukları için sistemin içinde hiçbir partiye oy vermek istemiyorlar. Bağımsız aday zor bir hedef ancak olamayacak bir şey de değil. Gençlerin sokağa dökülmesi de zor değil imkansız olarak gözüken bir durumdu. Bu olabildiyse bağımsız aday da olabilir..
• İstanbul forumlarında alınan karar gençlerin oy kullanması yönünde.
• AKP şeriat getirmekten ziyade rant peşinde bir parti. Muğlayı alması turizmi bitirmez. Burayı aldığında oteller yine iş yapmaya devam edecek. Tabiki baskı artacaktır çünkü kendilerine bağlı kişileri getirip buraya yerleştirecekler, otellerde onların istediği formata sokulacak. Ancak artık devrilmiş bir AKP imajı vardır. Artık dünyada rol model olmaktan çıkmışlardır. CHP’de maalesef AKP işbirlikçisi gibi davranıyor. Her ikisinin de propagandalarına maruz kalınmamalı. CHP sürekli bana vermediğiniz oy AKP’de birleşiyor diyor ancak bizler sokaklarda birleşmeyi başardık. Bu yüzden bağımsız aday fikri düşünülmeli.
• Gençleri hala dinlemiyoruz. Çok güzel fikirler ile ortaya çıktılar. Karşılıklı olarak birbirimizi anlayacak bir dil oluşturmalıyız. Nesiller arası bilgi aktarımları yapmalıyız. Gençlerin katılımı artmalı ve konuşmaları sağlanmalı. Farklı kesim ve yaş gruplarını içimize çekmeliyiz. Bodrumda yaşanan gruplaşma dolayısı ile rahatsızım.
• Bayrak artık sadece gençlerde diye düşünülmemeli. Bu ayaklanma ile Türkiye artık birinci seviye dünya ülkeleri arasına girdi. Ancak zafer bu hareketin küresel boyuta taşınması ile sağlanabilir.

5. Düzenlenecek ilk forum için yer ve zaman seçimi: Parklar Bizim Bodrum forumunun Cuma günleri Beldelerde yapılacak olan forumlara katılması kararı çıkmıştır. Forum yapmayan beldeler için de forum Parklar Bizim Bodrum tarafından oluşturularak duyurulacaktır. Forum her Çarşamba Mendirek önü ya da Paşa tarlasında toplanacaktır. Pazartesi günü gerçekleşecek Kadın Forumu’na (Mendirek önünde) katılım sonrası, yer seçimi hakkında son bilgilendirme yapılacaktır. Forum için toplanma saati 20.30 olarak kabul görmüştür. Haftanın diğer günlerinde Bodrum Belediye Meydanında olunmasına karar verilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder