11 Temmuz 2013 Perşembe

Bahçelievler Yenibosna Halk Forumu Notları

katılımcı : Hala sayımız az.Halbuki daha fazla insana ulaşabiliriz.Daha iyi organize olmamız gerekiyor.İletişim eksikliğimiz var.

katılımcı : Her şeyin daha canlı,aktif ve planlı yürümesi için komiteler kurulması gerekiyor.Yoksa her geldiğimizde kendiliğinden oluşan şeyler bizi iter.ben 3 gün gelir 4.gün gelmem.Komitelerdeki görevlerde değişmeli.15 günde yada aylık olarak.

katılımcı : çok kısa bir şey söylemek istiyorum.her forumun önceden belirlenen bir gündemi olsun.Genel bir değerlendirme o anki gündemle ilgili yapılır ancak daha detaylı konuşacağımız bir konunun belirlenmesi gerekir.

katılımcı : Bugün bir direnişçimizi daha yitirdik.Saygıyla anıyor unutmayacağımızı belirtmek istiyorum.Pratik olarak iki önerim var.Ramazan ayındayız ve forum saatimiz iftardan hemen sonra.Bu saati 21:30 yapalım.Ayrıca daha önceden duyurusunu yapacağımız bu parkın diğer masalarında oturan insanlarıda davet edeceğimiz iftar sofrası kuralım.Birde bu parkta film gösterimi yapılabilir.

katılımcı :dışardan takip etmeye çalışıyorduk. ilk kez bu foruma katılıyoruz.komitelerle ilgili bir şey söyliyeceğim.komiteler forumun ihtiyacına göre belirlenir.iletişim için bir komite belirlenir.burada yapılacak diğer çalışmalar için komiteler oluşturulabilir.Ayrıca her forumun bir gündemle toplanması gerekir.Bu eğitim olabilir,sağlık olabilir,kadın mücadelesi yada 1 mayıslar gibi.bunların üzerinde konuşup tartışacağımız gündemler belirlemeliyiz.

katılımcı : Biliyorsunuz bugün bir yoldaşımızı kaybettik.Eskişehir'de 38 gündür yoğun bakımda olan Ali İsmail Korkmaz.Hem Ali için hem de yitirdiğimiz diğer yoldaşlar için anma ve yürüyüş organize etmeliyiz.

katılımcı:komiteleşme fikri bence yanlıştır.bu forumun bir komiteye ihtiyacı yoktur.bu forumda bulunan herkes kendini bu forumun öznesi olarak görmeli ve yapılacak her şey her bireyin kendi özverisini katarak yapacağı şeyler olmalıdır.bir önceki arkadaşın anma fikrine katılıyorum.2 Temmuz,gözaltılarla ilgili burdan pratik olarak bir yürüyüş organize edilebildiyse bu yürüyüşte organize edilebilir.

katılımcı : Bir önceki gün yaptığımız yürüyüşte sayımız çok azdı ve iftar saatinden dolayı sokakta kimse yoktu.Bir yürüyüş organize edeceksek eğer sonunu düşünerek organize olmalıyız.15 gün öncesine kadar sokağa inen binlerce insan yok.Biz az sayıda yürürken de insanların bakışları önemli.Gezi direnişine destek veren de vermeyen insanlarında.Yürüyüşü yapmayalım diye bir öenerim yok elbette.Yürüyüş 10 kişiylede yapılır 5 kişiylede.Sadece yürüyüşü yaparken dikkat etmek gerekir.

ALINAN KARARLAR :

Ramazan ayı dolayısıyla forumumuz artık 21:30 başlayacak.

son olarak yitirdiğimiz Ali İsmail Korkmaz ve diğer yitirdiklerimiz için 12 Temmuz cuma saat 21:30'da Ayazma parkında(forumun yapıldığı park) anma etkinliği düzenlenmesine karar verildi.Bu konuda kendilerini aday gösterip görev alan arkadaşlar; İsmail,Hilal,Fatma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder