6 Temmuz 2013 Cumartesi

Bahçelievler Dayanışması Forum Notları (5 Temmuz)

BAHÇELİEVLER DAYANIŞMASI FORUMUNA ÇOCUK DAMGASI!

05 Temmuz Perşembe Oya Başar-Levent Kırca Parkı’nda gerçekleştirilen Bahçelievler Dayanışması Forumu’na park çocuklarımız damgasını vurdu! Forum öncesi Bahçelievler Dayanışması Kadın Komisyonu ilk toplantısını yaparak eylemler hakkında kararlar aldı. Forumumuzu bir önceki forumda belirlediğimiz “Engellilere Toplumsal Bakış”, “Mısır’da yaşanan eylemler ve darbe” ve “Ramazan Ayı Park Etkinlikleri” gibi gündemlerimizle gerçekleştirdik.
Öncelikle 06.07.2013 Cumartesi yapılacak olan gözaltına alınıp tacize uğrayan kadınlarımız için GÖZALTINDA POLİS TACİZİNE SON protesto yürüyüşü için 15.30’da parkta toplanıp saat 17.00’da Galatasaray’da hazır bulunacağımız duyurusu yapıldı.
Daha sonra Taksim Dayanışma’sının çağrısıyla saat 19.00’da yapılacak olan ‘’GEZİ PARKINA GİRİYORUZ’’ eylemine katılım için saat 15.30’da parkta toplanma ve ortaklaşa tutulan otobüsle 16.30’da Taksim’e hareket edilecek.. Herkesin çevresine bu konuda duyuru yapması ve Bahçelievler Dayanışması pankartı arkasında, saat 18.00’de Tünel’de toplanma duyurusu yapıldı.
Çocuklarımızdan;
·         “Her yer Taksim her yer direniş”
·         “Diren Taksim Bahçelievler seninle”
·         “Taaaaiip İştifa”
·         Parkımızda kütüphane kuralım,
·         Yardıma ihtiyacı olan yoksul komşularımıza yardım edelim
·         Engellilere okullarda kolaylık sağlansın
·         Ramazanda iftar için yapılacak yemeklere “çapulcu dolma” vb gibi yeni isimler verelim.
·         Tişört dikebilecek anneler gezide öne çıkan söylemleri içeren tişörtler hazırlasın.
·         Kütüphanedeki kitaplara Bahçelievler Dayanışması Kütüphanesi mührünü basalım.
·         Kütüphanede ki kitapları ucuza satarak yoksullara yarımcı olalım
·         Forumdaki büyüklerimiz forumda konuşmayıp kendi aralarında konuşuyorlar, oturmaya gelmişler, hatta arada uyuyanlar bile var!
·         Tiyatro, müzik vb gibi etkinlikler olsun.
·         Tayyibe Cumhuriyeti istemiyoruz.

Engellilerimiz için görüş ve öneriler;
*Engelli insanlarımızın yaşam alanlarını kolaylaştırmak için çevre, yol, ulaşım, eğitim, sağlık önerileri,
*Onların pozitif ayrımcılıktan yaralanması gerekliliği,
*Bahçelievler Engelliler Derneği ile iletişime geçmek,
*Plastik kapak toplama önerisi üzerine bu sosyal projenin geniş kapsamlı olmadığı ve geçici çözümler oluşundan kaynaklı ortaklaşa bir çalışmayla desteğin kamulaştırılması gibi konular tartışıldı.
* Toplumsal olarak hemen her ortamda engellilerin hassasiyetlerini düşünerek onların kırılmayacağı ve olumsuz etkilenmeyeceği ifadelerin kullanılmaması yönünde uyarıların yapılması gerektiği öne çıktı.
* Engelli olarak sınıflandırılmayan fakat ülkemiz için oldukça önemli hiperaktivite bozukluğu olan çocuklarımız için yeterince rehabilitasyon merkezinin olmadığına dikkat çekilerek, büyük şehirlerin yanı sıra ülkenin hemen her köşesine bu tarz özel eğitim yapılarının oluşturulması için sesimizi yükseltmemiz gerektiği vurgulandı. Çünkü rehabilitasyon olmayan bölgelerde bu çocuklar için Çocuk Psikologlar direkt ilaç tedavisi uygulamaktalar ve bu ilaçlar çocuklarımızın gelişimini olumsuz etkilemektedir.
* Engellilerimizi ulaşım, fatura, iş yeri kurma vb haklarını talep etmeleri için bilgilendirelim
Mısır darbesi için katılımcı görüşleri;
* Mısır’da yaşananlar darbe değil devrimdir.
*MISIR eylem ve darbe konusunda fikir beyan edenler, öncelikle darbenin ülkeleri en az bir on yıl geriye taşıdığını ve buradan yola çıkarak ülkemiz 80 darbesi dönemini tartışarak Mısır’da olabilecekler konusunda konuşuldu. Ülkemizde hala darbe anayasasının kullanıldığına dikkat çekildi.
*Mısır’ın Türkiye’yi, Türkiye’nin de Mısır’ı etkilediği ve fikrinde ortak fikir oluştu.
*Basınımızın Mısır olaylarını sıklıkla ve zamanında haber konusu olarak işlemesi ancak Gezi Direnişimizi haber programlarına almayışları taraflı medya gerçekliğini bir kez daha anlamamıza ve demokrasinin temel gereği olan basın özgürlüğüne dikkat çekildi. Hükümetin Mısır’a destek vermesi kınandı ve eleştirisel görüşler sunuldu.

Yapılan forumların günleri üzerinde öneriler alındı.
Parkımızın yaşam alanı haline getirilmesi için müzik dinletileri, filim, belgesel gösterimi, tiyatro, panel gibi etkinlikler düzenleyerek forumumuza katılımı arttırmak konusunda konuşuldu. Bu konuda çalışma yapabilecek arkadaşlar araştırmalarına başlayarak ramazan ayı içinde bu etkinlikleri gerçekleştirme kararı alındı.
Ramazan süreci içinde parkımızda iftar açmak, ortaklaşa yiyecek getirerek çevremize ikramda bulunarak parkımızı daha işlevsel hale getirebileceğimiz konuşuldu ve onaylandı.
Bir halk kütüphanesi kurulması önerisine olumlu bakan katılımcılar prefabrik bina için destek istedi.
Gezi Parkı mücadelesinde yaralanan arkadaşımız Berkin Elvan için destek hesabı açmak ve yaygınlaştırmak,  böylelikle ailesine yardımcı olmak önerisi sunuldu.
Parkımız içinde çocuklarımız için etkinlikler düzenlenme önerisi sunuldu.
Kendi parkımızda toplanarak birlikte Bakırköy Dayanışma’sının gerçekleştiği Çamlık Parkı’na kadar yürünerek, orada birlikte birçok şeyi gerçekleştirebileceğimizi ve etkinliklerimizi ortaklaştırma çağrısı yapılması önerisi sunuldu.
Önerilen, sunulan ve tartışılan gündemlerimizin sonuca bağlanması, çağrıların ve bildirilerin basılıp dağıtılması konusunda çalışmaları başlatmak üzere 08.07.2013 Pazartesi günü tekrar forumda buluşma dileğiyle forum sonlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder