2 Temmuz 2013 Salı

Ataşehir Deniz Gezmiş Parkı Forum Notları (1 Temmuz)

ATAŞEHİR DENİZ GEZMİŞ FORUMU                                                                01.07.2013


Moderatör bir önceki gün aldığımız kararları  tekrar etti. Bugün yaz okulu ve yapılacak faaliyetlerle ilgili gönüllülerin toplantısından bilgi aktarıldı. Toplantı sonucunda alınan kararlar; sürecin daha fazla uzamadan aktivitelere başlaması, somutlaşması açısından pazartesi günü çocuklar için Yaratıcı Drama çalışmalarının başlatılması. Yaz okulu hakkında bilgi verildi. Yarın ki forumun 2 Temmuz etkinliğine dönüştürülmesi önerildi ve kabul edildi.

Katılımcı: “ Herkese iyi akşamlar. Ben forumlara çok geç katıldım. Gezi parkı eylemleri kentsel dönüşümle başladı, mahallemizde de böyle. İmar yapıldı, mahallemiz 4’e bölündü. 1 senedir durum bu. Dernekleştik, davalar açtık. Bu mahallede emekçilerin değil, zenginlerin yaşamasını isteyenler var. Kentsel dönüşüm üzerine müteahittler insanlara evlerini kendilerine sattıklarında zengin olacakları vaadiyle kandırıyorlar. Birlikte örgütlü hareket edersek imar projelerini iptal ettirebiliriz. Gezide ki gibi kitlesel ve örgütlü olduğumuz takdirde kazanabiliriz. Birde önerim olsun forumların 2 güne indirilip diğer günlerde de etkinlikler yaparak buraya olan katılımı daha da artırabiliriz”.

Katılımcı: “ Arkadaşın değindiği konu hayati öneme sahiptir. İyi kötü burada yaşamımız var. Emekçi mahallenin içinde yaşıyoruz hepimiz. Bu mahallenin insanlarını buradan sürmek devletin asıl amacı, yıkım dışında da birçok şey denedi başaramadı. Bu mahallenin bölünmesiyle başlayan süreç yıkımlara doğru gidiyor. Bunun için kurulan dernek çalışma yürütüyor. Sözde halkın insanca yaşamını öngören kentsel dönüşüm yasasının foyası çıktı. bu mahallenin yıkılmasında Ataşehir Belediye Meclis üyelerinin hepsinin imzası var CHP de bunun içinde. Meclis üyelerinin söylediği müteahitler pahalıya satın evleri para kazanın. İnsanları kandırmak. Bizim örgütlü olarak yıkımlara karşı gelmemiz gerekir. Teşekkürler.

Katılımcı: “ Kentsel dönüşümle ilgili Ataşehir de yapılan birkaç şeye değinmek isterim. Arkadaşımın gecekondu güzel bahçeli bir evi vardı. Müteahitte verdiler, bana göre kandırıldılar. Sonrasında kendilerine verilen evlerde yaşayamadılar. Satıp köylerine gittiler. 1 Mayıs mahalleside bunu mu istiyor. Bu mahallenin oluşumunda benimde arkadaşlarımın da emeği var. 1 mayıs mahallesi karar versin zengin olacağım diye bu emekler müteahitlere mi kaptıracaklar yoksa örgütlü hareket edip imar planını iptal mi ettirecekler. Bu oyuna gelmeyin. Bu mahalleye kıymayın efendiler.”

Katılımcı: “Bu forumlarla bu kadar insan birlikte bir şeyler yapabileceğimizi gösterebiliriz. Politik bir mahallede oturuyoruz, diğer yerlere göre daha siyasi şeyler konuştuğumuzu düşünebiliriz de. Aksine siyasi konuşalım çoğu kez dışına çıkıyoruz. Siyaset yaşamımızın kendisi. Herkes elini taşın altına koysun. Eğer bu foruma güvenilmiyorsa, lütfen farklı olan ortay koyulsun. Yan yana koyulan fikirleri işe çevirirsek daha verimli olur. Gezi parkında devletin zorbalığı, şiddeti, kabalığı, yasaklamaları olmadan biz bir arada mutlu yaşabiliyoruz. Bu küçük örnekleri çoğaltıp büyütmeliyiz. Yürürken attığımız sloganları yaşamımıza geçirmeliyiz. Bakış açımızı değiştirip sadece kendimiz değil etrafımızdakileri de harekete geçirmeliyiz. Herkes bir şeylere gönüllü olsun, ve daha neler yapabilirizi sormak, kafa yormak lazım.”

Katılımcı: “ Ben doktorum, sağlıkla ilgili bir sorun varsa gönüllüyüm. Teşekkür ederim.



Bu akşam katılım Sivas a gidiş nedeniyle kısıtlı olduğundan öneriler ve kararlar 2 Temmuz akşamı  yapılması kararlaştırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder