2 Temmuz 2013 Salı

Maçka Parkı Forum Notları ve Duyuruları (1 Temmuz)

21:25 açılış ve haftasonu ve pazartesi özeti yapıldı:
Cumartesi eylem oldu, gözaltıları da oldu
Piknik çok keyifli verimli oldu, atölyeler yapıldı (çocuk atölyesi, barış atölyesi, brezilyaya mesaj çalışması, takas pazarı)
Bugün çağlayan adliyesi önündeki suç duyurusu / ihbar dilekçesi eylemi yapıldı (birkaçyüz kişi katılım olduğu için Taksim dayanışması kendi iç örgütlenmesini konuşuyor ki binler halinde dalgalar halinde olması gerekir, yoksa bu dilekçe veren arkadaşlar soruşturmaya sokulabilir. Katılımın çoğalması gerekli.)

Koordinasyon ekibi uygulaması:
Grup içinde 4 kişilik haberleşme ve iletişim grubu oluştu. Hem de forumu daha renkli ve canlı yapmak için gazeteci, sanatçı gibi kişiler ile temas kurulması planladı. (Erdem, Ece, Avukat Nazan ve Ahmet Bey)

Duyuru:
Yarın akşam (02/07/2013) etkinlikler
   - Hukuk sunumu (gezihukuku.org sitesinde sunum içeriği yayınlandı, forum öncesi bilgilendirme yapılması ve arkadaşlara bu konuda sorular sorulması için takip edilebilir)
   - Sivas katliamı yıldönümü nedeniyle kısa bir anma, bir film gösterisi, bir bağlama sanatçısı Sivas katliamında katledilen sanatçılardan türküler sunacak, Nazan arkadaşımız katledilen şairlerden şiirler okuyacak, tiyatrocu bir arkadaşımız Aziz Nesin'in bir röportajından sunum yapmaya çalışacak (hem etkinlik hem de hukuk sunumu için civar parkları da davet edelim denildi)
gezimeclise.org uygulaması beta sürümü olarak açıldı duyurusu yapıldı, yeni olmasına rağmen takipçiler oldu. Burada geri bildirim formu ile öneri ve eleştrilere açığız denildi. Bu dönemde ne kadar katkı ve geri bildirim olursa o kadar iyi geliştirebiliriz denildi. 
- Cumartesi saat 22:00'da Ekümenopolis filmi gösterimi olacak
- Yakın dönem direniş arjantin ve brezilya ile ilgili 03/07/2013 abbasağa'da 05/07/2013 yoğurtçu parkı'nda; tunus, filistin ve mısır ile ilgili derslik şeklinde 04/07/ 2013 yoğurtçu'da 05/07/2013abbasağa'da
- Cumartesi 13:00'te eşcinsel arkadaşımızın saldırıya uğraması ile ilgili arkadaşlarımız kendisi ile görüştü, bizlerden hukuki avukat desteği istedi. Bir arkadaşımız destek verdi, suç duyurusu yapılacak yakında. Semtimizde homofobik saldırı istemiyoruz. Ama Pazar günü LGTB yürüyüşü çok büyük katılımla oldu. 
- Medya / PR / Maçka Postası atölyesi yarın forum sonrası 23:00'te 
- Forum hareketleri dışında alkış konuşma sonrası kullanılabilir
- Gezi Parkı Sanat Kolektifi duyurusu oldu yarın (02/07/2013saat 18:00'de Maçka parkında buluşuyor. 

Moderatör: İlayda
Gündem:
- Pazar pikniği değerlendirmesi
   - Brezilya için müzikli mesaj ayölyesi verimli oldu
   - Gelenlerin fotoğraf ve video paylaşımı yapılsın denildi
   - Çocuklar için yapılan atölye çok başarılıydı bu hafta da yapılacak
   - Armağan çemberi oluşturuldu (maddi takas dışında da araba kullanma ve ngilizce ders gibi paylaşımlar da oldu) 
   - Barış atölyesi yapıldı
   - Diğer parkları pikniğe çağrılması önerildi
   - Bu hafta uçurtma şenliği yapalım önerisi geldi (bu tür fikirler içn malzemeleri getirip direkt uygulamaya geçmek daha verimli olur denildi) 

- Sivas etkinliği için ek öneriler
   - Ümit Yılmaz yarın katılmaya çalışacak
   - Belgesel sinevizyon gösterimi olacak
   - Şiir okuması
   - Diğer parklar ile iletişime girilip yürüyüş yapılabilir, bu da forum öncesi yapılabilir dendi. Forum öncesi örgütlenme zor denildi. Maçka Forumu olarak yapılabilir. Mahallede sembolik bir yürüyüş yapılabilir. (Yürümek yerine ne istiyoruz konusu daha önemli görüşü de geldi. Kimseyi karşımıza almamalıyız, hoşgörülü ve kucaklayıcı bir temel olunmalı denildi.) Oylama önerisi üzerine yakın çevrede yürüyüş yapmak ister... Diye oylandı. Eğilim yürümek üzerine görüldü. Az kişi olursa olumlu imaj olmaz endişesi oldu. İlk defasında az kişi olduğumuz için bu yönde uyarı geldi. Yürüyüş hattını kullanarak insanları etkinliğe çağıralım önerisi geldi. Enerjimizin düşük olduğu ve zaman ilerledikçe zorlaşma endişesi dile getirildi. Dileyenlerin Tayfun arkadaşımız ile yakın çevrede ürümek üzere 20:00'de buluşarak yürüyüş yapabilirler denildi. Duyuru facebook sayfamızda yapılır denildi. 
   - Sivasta kaybettiklerimizin resimlerini ağaçlara asalım önderisi geldi. 
- Lice yürüyüşü tartışması
   - İnsanlardan merak ve destek tepkileri aldık, genel olarak iyi coşkulu ve katılımlı geçti denildi. 
- Burayı daha yerleşik hale getirmek daha katılım sağlamak için neler yapılabilir
   - İletişim konusunda sıkıntılar konuşuldu
   - Sistematik müdahalelere karşı dikkatli olalam denildi 
   - Somut öneriler üzerinden ilerleyelim denildi. 
   - Mahalle komitesi ile mahallelilere ulaşmak önerisi geldi. Bunu mahalle temsilcileri / inisiyatifi şeklinde yapalım önerisi geldi. Ece ve Sevinç arkadaşlarımız gönüllü oldu, herkes geldiği mahalleleri belirleyelim denildi. Bu gönüllüler pr ile koordine çalışıp ilan dağıtmaya yönlenmek şeklinde olabilir denildi. 
   - Sağlık ekibi önderisi gönüllüsü oldu. Ekip kuruluyor. 
   - Evren (psikiyatrist) arkadaşımız Taksim Ayaklanması & Türkiye Ayaklanması başlıklı yazıları paylaşmak istedi. Medyanın vurdumduymazlığı üzerinde durdu. Gönüllü arkadaşlar ile medya kuruluşları ile iletişim kurma önerisi geldi. Kendisi bu konuda gönüllü olabileceğini belirtti. Haber kanallarını buralardan yayın yapmaları için davet etmek ve gerekirse bu konuda baskı yapmak önerildi. 
   - PR atölyesi stensil çalışmaları hazırlamış, bunları uygulamaya başlayacakları söylendi.
   - Brezilya'ya mesaj klibinden bahsedildi, bu anı zamanda pr amaçlı da olacaktır
   - Gezi postası gibi Maçka için haftalık bir bülten uygulanması öneriliyor. Salı veya Çarşamba dağıtılması öneriliyor. Haftada 2 gün (Pazartesi ve Cuma) Medya / PR grubu toplantısı var, dileyen katılabilir. 
   - Mail grubuna katılamayan veya kaydolmayan arkadaşlara Mehmet, Ece, Fatih veya Zeynep arkadaşlarımız ile iletişime girilebilir. Sizler de arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz. 

Açık kürsü:
- Bilgi üniversitesi sosyoloji bölümünden bir ders bugün parkta işlendi... Daha önce Gezi parkında yapılan bu uygulamayı bu sefer Maçka parkına taşımışlar.

1 yorum: