2 Temmuz 2013 Salı

Abbasağa Parkı Forum Notları (1 Temmuz)

Abbasağa Park Meclisi'nde 1 Temmuz Pazartesi günü yapılan tartışmalar, yurttaşlardan katkı ve duyurular şöyle oldu:
KONUŞMALAR

*Basın özgürlüğünün önemi ile ilgili konuşma yapıldı ve konuşmada Gezi Parkı'nın tüm yurttaşları birleştirdiği bildirilerek, medyanın Gezi Parkı direnişinde olduğu gibi Suriye'de, Reyhanlı'da ve Hopa'da yurttaşlara doğru bilgi vermediği ve yandaş olmayan medya organlarına sahip çıkılması gerektiği vurgulandı.
*Bir konuşmacı, Emniyet-Sen'deki polislerin Gezi Parkı sürecine bakışını meclisle paylaştı. Öncelikle Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Emniyet-Sen üyeleri üzerinde büyük baskı kurduğunu bildiren konuşmacı, polislerin günde 12-15 saat çalıştırıldıklarını ve bu durumun polisler üzerinde huzursuzluk ve dikkat kaybına yol açtığını bildirdi. Polislerin üstlerinin verdiği emirlere kanun çerçevesinde ya da kanunsuz olsun uymak zorunda olduklarını bildiren konuşmacı, Sendikalarına yapılan baskıyı kırmak için Emniyet-Sen üyesi polislerin ilerleyen günlerde sokağa çıkacaklarını söyledi.
*Bir konuşmacı, Gezi Parkı'nı Gezi Parkı yapan yegane unsurun yurttaşların ortak bir amaç uğruna birleşmesi olduğunu hatırlattı. Abbasağa Park Meclisi'nde farklı görüşlere sahip olan insanların olabileceğini belirten konuşmacı, farklı görüşlerin sindirilmesi gerektiğine işaret etti ve ekledi: "Gezi ruhu ağaçlarına da sahip çıkar, halkların kardeşliğini de savunur."
*Başka bir konuşmacı ise 'Gezi Parkı direnişinin sadece gezi parkı direnişi olmadığına gönderme yaptığı' konuşmasında, 33 yıldır Türkiye'de halkın tüm maddi değerlerinin sermaye tarafından satıldığını, fakat bu sefer 'ağaca tosladığını' söyledi.
*Bir konuşmacı, Kazova Tekstil'de eski patronlarının maaşları ve tazminatlarını vermemesi üzerine direnen işçilere destek verilmesi gerektiğini söyledi.
*Bir diğer konuşmacı ise, Taksim Dayanışması'nın, Gezi eylemleri sonucu tutuklananlara destek için 200 kişi ile birlikte Çağlayan Adliyesi'ne gidip kendilerinin de aynı eylemi yaptıklarını bildirdiği bilgisini verdi.

* Meclis'te önemli bir duyuru yapıldı. Mimar Sinan Üniversitesi'nden bir öğretim elemanı, üniversitelerinde öğrenci olan Gürcan Siviş'in 18 Haziran'dan beri kayıp olduğunu duyurdu ve konu hakkında bilgi edinenlerin İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'ne bilgi vermelerini istedi. Gürcan Siviş'in fotoğrafı şu linkte mevcuttur:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=377248955708288&set=a.132024300230756.19152.130053673761152&type=1&theater
*Bir anne ise, yaşadıkları direnişin bir haysiyet mücadelesi olduğunu belirterek, bunu mücadelenin başına yazmaları gerektiğini söyledi. Ardından parkta olduğunu düşündüğünü kızına seslenip "Kızım evine derken dön" diye mesaj vermeyi de ihmal etmedi :))

DUYURULAR
*Öğrenci Gençlik Çalışma Grubu ve Beşiktaş halkının talebi üzerine 35 yurttaşın diri diri yakıldığı Madımak Katliamı'nı anmak için 2 Temmuz Salı günü (bugün) Kadıköy'deki Yoğurtçu Parkı'nda yapılacak olan anmaya Abbasağa Meclisi olarak katılım kararı alındı.SALI GÜNKÜ ABBASAĞA GENEL FORUMU İPTAL EDİLDİ. Saat 19'da Beşiktaş'taki Kadıköy iskelesi önünde buluşulup Kadıköy İskelesi'ne geçilecek. Saat 20:30'da ise Kadıköy İskelesi'nden Yoğurtçu Parkı'na yürünecek.
*Taksim Dayanışması'nın her cumartesi saat 19'da Taksim'de toplandığı bilgisinden hareketle CUMARTESİ GÜNLERİ ABBASAĞA PARKI'NDA FORUM YAPILMAMASI, EYLEME KATILINMASI KARARI ALINDI.

*Abbasağa Parkı Hukuk Komisyonu, arama, baskı ve gözaltılara ilişkin bir slayt gösterisi hazırlığında olduğunu, Pazartesi günü bu slaytı Park Meclisi'nde göstermek istediklerini söyledi. (Kabul edildi)
*Forum alanını satranç tahtası haline getirme isteği sunuldu. (Kabul edildi)
*Eğitim Atölyesi, 16 Temmuz Pazar günüsaat 19.30'da Kürtaj, Doğum ve Sezaryende  Şiddet konulu bir konferans gerçekleştireceğini;
Bugün (Salı) çocuklarla saat 16'da parkta çocuklarla saklambaç oynayacaklarını;
Salı ve Perşembe günleri dans derslerinin başlayacağını;
Pazartesi ve Cuma günleri parkın A kapısında U banklarında saat 17-19 arasında danışmanlık seansları vereceklerini;
Yaşar Bodur'un 'Öyküler ağaçlasın, ağaçlar öyküleşsin' adlı yaratıcı drama atölyesininsaat 16 ila 18 saatleri arasında Pazartesi günü 7-14 yaş arasında, Çarşamba günü 14-18 yaş arasında, Cuma günleri ise 19+ yaşlarına verileceğini bildirdi.

*Kadın Çalışma Grubu bugün (salı) saat 19'da toplantı yapacağını duyurdu.

*Vicdani Ret Derneği militarizme karşı bildiri okudu, iki kişi vicdani reddini açıkladı. Lice'de açılan ''Savaş değil barış istiyoruz'' bez pankartının aynısı açıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder