23 Haziran 2013 Pazar

Eskişehir Espark Forumu Notları (22 Haziran)

http://eskisehirdirenisforumu.tumblr.com/post/53671709826/espark-22-haziran


-Forum, civardaki Eskişehirspor kutlamaları nedeniyle her zamanki yeri olan Eti Park yerine, bir sefere mahsus Espark AVM önünde gerçekleştirildi. Foruma önceki günün konu başlıklarının okunmasıyla başlandı.

-İdam edilen Denizler’e atıfta bulunarak, hepimizin kardeş olduğu vurgulandı. Bu faşist devleti ve diktatörü yıkacağız, sonu Kaddafi’den kötü olacak dendi.



-”Türkiye birlik olsun, bu oyunu bozalım”.



-96’ ODTÜ mezunu biri, geçmiş yıllara göre çok daha orijinal eylemler yapıldığını, bu direnişin başarısını buna bağladığını söyledi.



-Bisikletli eylem önerisi yapıldı. Bisikletlerle Eskişehir’i turlayıp slogan atarak farklı bir eylem yapılabileceği söylendi. Bu konu eylem komitesi tarafından hayata geçirilecek.



-Türkiye genelinde polisin gözaltı için ev baskınlarına başladığı, yakında Eskişehir’de de bunun olacağı söylendi. O arkadaşlarımıza da eylemler düzenleyerek destek olmalıyız dendi.



-8 yaşında bir direnişçi kardeşimiz söz aldı ve “Haydi hep beraber Taksim’e gidelim, daha güçlü oluruz” önerisinde bulundu.



-Polis çadırlar dağıttıktan sonra direnişçiler arasında çok bölünme yaşandığı söylendi. Hergün sosyal medyada birkaç farklı sayfadan birkaç farklı eylemin aynı saat için duyurulduğu, bunun da bölünmeye yol açtığı belirtildi. “Bir kısım Eti Park’ta forumdayken, diğerleri Espark’ın önünde toplanıyor. Bu olmamalı, birlik olmalıyız” dendi. Sosyal medyada da tek bir sayfanın çatısı altında toplanılırsa daha iyi organize olunabileceği söylendi.



-31 Mayıs’tan beri olan süreçte çok şey değiştiği, bugün AKP’ye karşı ayağa kalkan bir halk olduğu belirtildi. Forumların parklarda yapılması gerektiği söylendi ve bu forumların çok önemli olduğu, zamanla katılımcı sayısı arttıkça forumların mahallelerdeki parklara yayılması gerektiği vurgulandı.



-Umudunu kaybetmeye başladığını söyleyen bir katılımcı, artık yapılanların boşa gittiğini düşünmeye başladığını, aramızda para toplayarak bir temsilciyi meclise sokmak için içimizden liderler çıkarabileceğimizi söyledi.



-Ağaç kostümü giyen bir arkadaşımız şöyle konuştu: Gezen ağaç olarak şehirde dolaştık. Ağaçlar kesilip AVM yapılsa bile ağacın ruhu hiç gitmeyecek. Herkes mesele ağaç meselesi değil dese de aslında öyle. Ağaç dallarını gökyüzüne, köklerini toprağa uzatıyor. Betonu da sabırla deliyor. Hepimiz bir ağacız bence ve ne kadar sabırlı olup ne kadar toprağa kök salarsak o kadar başarılı olacağız.



-12 Eylül’ü gördüğünü söyleyen bir konuşmacı, “Bu adilere prim vermeyelim. Grev yapalım, boykot yapalım” şeklinde konuştu.



-Redhack denen yasadışı ve yurtdışı destekli bir oluşumun sosyal medya güvenliğimizi tehdit ettiğini söyleyen bir konuşmacı, Türkiye olarak AY Yıldız adlı hacker grubuna güvenmemiz gerektiğini belirtti. 30000 şehit verildiğinde direnmeyen bu halk, 3 ağaç için niye direniyor diyen bir zihniyete karşı mücadele ettiğimizi hatırlatıp, “Bir ağaç kolay yetişmiyor, tıpkı bir evlat gibi…” dedi.



-Daha önceki forumlarda da dile getirilen “Takas Pazarı” fikri yinelendi. Sermaye karşıtı bu eylem 23 Haziran günü saat 18:00’de hayata geçirilecek.



-Pazarlarda tezgah açıp bedava biber ve limon satma önerisi sunuldu. Bu sayede o pazara gelenlere derdimizi anlatabileceğimiz söylendi.



-Pasif eylemler devam etmeli, herkes çevresinde AKP’ye oy veren en az 1 kişiyle konuşup AKP’nin yanlışlarını anlatmalı dendi.



-Önceki konuşmacıların semt pazarlarıyle ilgili eylem önerisi hakkında konuşan biri, “Pazar gibi kalabalık yerler diyalog için uygun değil. Ayrıca orda bildiri dağıtmak da propaganda gibi algılanır. Bence yemeklerin yapıp getirildiği bir kermes düzenlenmeli ve diyalog orada kurulmalı. Ama yemeklerde hayvansal yağ kullanılmamalı çünkü eziyetin en büyüğünü hayvanlar çekiyor” dedi.



-Fidan dikme kampanyası başlatılıp, bu fidanlara katledilen arkadaşlarımızın isimlerinin verilmesi önerisi sunuldu.



-”Bizim AKP’siz bir ülkeyi konuşmamız lazım. Hak yiyen hack yer. RedHack’e selam!”.



-1 hafta içinde bir gün belirlenip kitlesel büyük bir eylem yapılması fikri sunuldu. Destek gördü.



-Yaşlı insanların direnişçilere önyargıyla baktığı, hedef kitlemizin onlar olması gerektiği anlatıldı.



-Bu hareketin örgütlü bir şekilde devam etmesi gerektiği yine tekrarlandı. Yine somut bir gelişme yaşanmadı.



-Anadolu Üniversitesi’nin 23 Haziran’daki mezuniyet töreni nedeniyle o gün forum yapılmayacak. Foruma 24 Haziran günü saat 21:00’da Eti Partk’ta devam edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder