24 Haziran 2013 Pazartesi

Büyükada Forumu Notları (23 Haziran)


merhaba; büyükada forumunda notları ben tuttum ve sizinle paylaşıyorum.  

büyükada forumu 23 haziran notları; 

**daha demokratik ve özgür nasıl yaşarız? sorusu dillendiriliyor. 

***forumları  kameraya çekmeli miyiz, tartışılıyor (sonuçlanmadı)

 chp bunu sandığa nasıl yansıtabiliriz, sorusunun üzerinde çalışıyor, diyor bir katılımcı ( kadın ve partili) 

 **** gençler önde gidiyor -partiler geride kaldı. ancak gençlerin peşine takılabiliriz, diyor karşılık olarak bir başka katılımcı.

 *****farklı kimliklere vurgu var. 

***karşılıklı konuşmalar saat 22.37
 ***direnişçi bir katılımcı gezi parkındaki ortamı anlatıyor. gençlerin cehapeden şikayetçi olduğunu, eklemeden geçmiyor. biz kazandık! kazanma duygusunu yaşadığı insanların, dile getiriliyor.

 ***bir başka katılımcı ''dipten gelen dalgayı görmek lazım'' derken attila ilhan'ı anıyor. 

**yetişkin üzerinde otorite sağlanabileceğini  ancak gençlerde olmadığını söyleyen katılımcı alkış alıyor. ( önemli bir not; büyükada forumunda karanlıkta konuşmak deneyimini de yaşadı katılımcılar. zira park ziyadesiyle karanlıktı. saat 9 da birbirlerinin yüzünü az çok görenler saat 10 / 11 civarında pek bir şey göremez oldu ve aslında farklı bir deneyim olarak bence iyi bile oldu bu. 

*****polisin gazıartık yıldıramıyor ( dedi bir direnişçi ve alkışlandı)

 ***polisin yaptıklarını sokağa yayacağız; unutulmasın diye ( başka bir foruma katılmış bir direnişçi;  bu kararın alındığını paylaştı) 

*** ada forumunda toplantıların nereye evrileceği sorusu kafalarda asılı duran ilk soru. 

****çalışma gruplarının oluşturulması öneriliyor ve buna sıcak bakılıyor. komisyonlarda partililerin olmaması dile getiriliyor ancak ''adalı'' kimliğiyle olabilir şıkkı da gözardı edilmiyor. (karara bağlanmadı. çay bahçelerinde toplanma önerisi genel bir kabul görüyor. adalar dayanışma platformu koyulsun adı önerisi var. (genel kabul görüyor) 

***kürt direnişçi; benim ortak noktam atatürk değildi, diyerek kendi gözünden direnişi tanımlıyor. 

***kentsel dönüşüme vurgu yapılıyor sıkça ve adada da olacağından kaygı duyuluyor. ve buna karşı ne yapılabilirliğin en büyük soru/sorun olduğu forumda genel kanı ve kabul görüyor. 

haftada 2 gün ya da her gün forum olsun önerilerinden her gün kabul görse de katılımın az olacağı vurgusu yapılıyor ancak 3 kişi de olsak sohbet ederiz önerisi galip geliyor ve /şimdilik büyükadada her gün// forum kararı alınıyor. saat 9-11 arası. müzik önerisi de kabul görüyor. ve herkes yavaş yavaş ayrılıyor parktan. 

*** 

önerileriniz ve paylaşımlarınız olursa, sevinirim. 

3 yorum:

  1. parktan ayrıldığımızda saate bakmadım ama evlerimize epey geç geldik. ben bu akşam konuşmaların bir kısmından rahatsızlık hissettim. sebebi de; gezi direnişini yoğun yaşadığını belirten gencin bazı cümleleri ve bu düşüncedeki insanların diğerlerine üstünlük sağlama gayretleri, tayyipin kibrini taşıdıklarıdır. akp'nin sapık politikasını halka dayatması, kabul ettirmeye çalışması sonucu çıkan ortaya çıkan bu mücadelede de insanların bence hala gerçeğe ulaşamadıkları kanısı uyandı bende. biz gençliğe önem verdik, başımızın üstüne aldım ama gördüm ki bazıları kibrini öne çıkarmış, kendilerinden başka kuş tanımaz hale gelmiş. bu hoş değildi.
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar, adalarla ilgili sorunlarda elbette biz de müdahil olalım ama lütfen ada doğumlu, ya da gerçek adalı insanlara öncelik tanıyalım.
    ben şahsen kendimi adalı diye tanımlayamam. aksi takdirde orada onlarca yıldır yaşayan insana da saygısızlık etmiş olurum. adalarla ilgili söz hakkı önce o insanlara ait olmalı. bizler katkıda bulunabiliriz.
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  3. akp'nin değirmenine su taşıyan, ya da taşımaya kalkışan kimse ile barış içinde görüşmeler içinde olamam. çünkü, bu ülke ve bu insanları çok seviyorum. demokrasiyi seviyorum. kendimi değerli ve özgür hissetmek istiyorum. güvenli, güvenceli, gelecek kaygısı olmayan bir birey olmak istiyorum.
    saygılarımla

    YanıtlaSil