2 Temmuz 2013 Salı

İcadiye Forumu Notları (1 Temmuz)

01/07/2013 Pazartesi Forum Notları;
*Forumların sürdürülebilirliği ve katılımcı  sayısının arttırılması konusunda neler yapılacağı hususunda görüş ve öneriler alındı.
*Fanzin(Küçük el ilanı) hazırlanması ve hazırlanan fanzinlerin apartmanların posta kutularına bırakılması,ağaçlara asılması vs yöntemlerle dağıtılması ve duyurular yapılması önerildi.
*Fuat Baymur İlk Öğretim Okulu'nun İmam Hatip Olmaması için neler yapılabileceği tartışıldı.
*Salacak’taki Atatürk Büstü'nün önünde nöbet tutulması önerisi geldi.
*07/07/2013 Pazar Saat 16:00 da Doğancılar Formu'nun "Takas Pazarı" ve Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nın Gaz Festivali konusunda katılımcılar bilgilendirildi.
*Kabotajın, bir devletin kendi limanlarına deniz ticareti konusunda tanıdığı ayrıcalık olduğu ve bu ayrıcalıktan yalnızca yurttaşlarının yararlanması, millî ekonomiye önemli bir katkı sağlayacağından, devletlerin yabancı bandıralı  gemilere kabotaj yasağı koyma yoluna gittikleri,Osmanlı Devleti'nin kapitülâsyonlar çerçevesinde yabancı ülke gemilerine tanıdığı kabotaj ayrıcalığının Lozan Barış Antlaşması'yla 1923 yılında kaldırıldığı ve 1 Temmuz 1926'da tekrar yürürlüğe girdiğinden bahsedildi.
*Gezi Parkı olaylarından olumsuz etkilenenler için psikolojik destek sağlanabileceği tartışıldı.
*Gaz Festivali için diğer illerden gelen genç  arkadaşlara kalacak yer ayarlanması için katılımcıların evlerini açmaları önerildi.
*İcadiye'den Kuzguncu'ğa inen sokakta Sera ve Otoparkın olduğu yer eskiden top sahası imiş geri alınması önerildi,fakat serada geri dönüşüm yolu ile toprak elde etme çalışmaları yapıldığı ve bu önerinin ne derece sağlıklı olabileceği tartışıldı.
*Fethi Paşa korusundaki bazı çalışmaların mesela Basket potalarının kaldırılması, korunun hafta sonları  araç trafiğine açılması, Dilruba Restoranda yapılan restorasyon çalışmaları ile Restoranın genişletilmesi gibi konular tartışıldı ve bir hafta sonu basın ve avukat eşliğinde topluca gidilerek yerinde tespit yapılmasına karar verildi.
*Dilruba Restoran da yapılan çalışmalara itiraz edebilmek için Park ve Bahçeler Müdüdrlüğü'ne dilekçe ile başvurulmasına karar verildi.
*İcadiye Mahellesini diğer forumlarda temsil ederken boyna bağlanacak beyaz bir fular ile diğer forumlara katılım sağlanmasına karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder