2 Temmuz 2013 Salı

Eyüp Hz. Halit Parkı Forum Notları (30 Haziran)

1 Temmuz 2013 forumunda gündem:

- Gezi hareketine herkes nasıl baktığını aktaracak. Yaşadıkları değil, ama nasıl gördükleri...
- Daha önce Abbasağa'ya katılan, dün akşam ilk kez Gaziosmanpaşa'dan gelen arkadaşlar var. Onlardan Abbasağa ile ilgili izlenimlerini paylaşmalarını, forumumuzda gördükleri olumlu ve olumsuz yönleri iletmelerini isteyeceğiz.
- Berkin Elvan'a destek için ne yapılabileceği konuşulacak.
http://eksisozluk.com/berkin-elvan--3881859


Öne Çıkanlar:

- Forum saatinin 20:30'a çekilmesi kararlaştırıldı. 
Ertesi forumda konuşulacak konuların başlıklar halinde forum bitiminde belirlenmesi ve iletilmesi yönünde karar alındı. 
- Ramazan'da birlikte iftar yapma konusundaki gelişmeler paylaşıldı. Anti-kapitalist müslümanlar ile iletişime geçiliyor. Birlikte bir etkinlik yapılma yolları aranacak.
- Belediye meclislerinde aktif katılım ile yer alınması önerildi. Eyüp belediye meclisinin toplantı günleri öğrenilip paylaşılacak.

Genel:

- Gündemdeki önemli haberler olarak Diyarbakır'daki polis müdahalesi ve Mısır'da ayaklanmanın tekrar başlaması tartışıldı. 
- Parkta top oynayan genç arkadaşlarla önceki akşam yaşanan olumlu diyalog aktarıldı. Biz bir yanda forum yaparken, bizden de önce parkı kullanmaya başlamış olan bir grup genç arkadaş var. Parkı en çok onlarla paylaşıyoruz.
- Lice olayından sonra Gezi destekçileri arasında ortaya çıkan bölünme riski konuşuldu. 
- Devletin insanlar arasındaki algısının farklılığından, kiminin devlete yüklediği baba figürü varken kiminin de devleti terörist olarak gördüğü belirtildi. 
- Kürt hareketini büyük kesimlerin Gezi ile birlikte daha farklı ve anlayışlı karşıladığı konuşuldu. Sol hareketin yıllardır yapamadığını beklenmedik bir şekilde bu hareketin yaptığı görüşü söylendi. 
- Forumların kapsayıcı olma, herkesin ve her görüşten insanın katılımının olması gereği konuşuldu. 
- Türkiye'de sosyalistler dahil olmak üzere yeterli sosyolojik araştırma yapılmadığı söylendi. Fransız bir düşünürün "Dünyada bir devrim olacaksa bu üçüncü dünya ülkelerinden çıkacaktır." sözü paylaşıldı. 
- Yıllardır yapılmış olan (silahlı da dahil) mücadelelerin sonunda kazanımların olmadığı veya çok az olduğu görülebilecekken, Gezi ile bunların hepsinin kazanımlarının ortaya çıktığı görüşü belirtildi.
- Molotof kokteylli eylemde SDPlilerin yakalanması ile ilgili en son durum konuşuldu. 
- AKP'nin diz üzerinden yaptığı ticaret ve aslında İslam'ın buyruklarına karşı geldiği, bu konuda bilgi sahibi olan bir katılımcı tarafından örneklerle aktarıldı. İslam'ın dışında, aslında yeni bir dinin yaratılmaya çalışıldığı görüşleri paylaşıldı. 
- Yeni yapılan Vialand'e girişin hafta içi elli, hafta sonu 70 lira olduğu bilgisi iletildi. Alibeyköy halkına hitap etmediğinin açık olduğu ama buna rağmen destekleyenlerin olduğu, üçüncü havaalanı için de benzer bir durumun ortada olduğu tartışıldı. 

Etkinlik/katılım:

- Abbasağa'ya katılan, Gaziosmanpaşa'dan gelen genç bir arkadaş grubu aramıza katıldı. Bu forumdan yeni haberleri olduğunu ve katılacaklarını ilettiler.
- Yeni katılan arkadaşların fazla olması nedeniyle, forumun geçmişi ve geldiğimiz nokta aktarıldı. 
- Duvar yazılarından ortaya çıkan ve sosyal medyada kullanılan akıllı dilin devam ettirilerek yazı üretmeye devam edilmesi ve bunun ilgili atölyelerin yapılması gereği belirtildi. 


İletişim/Sosyal Medya:

- Facebook Grubu'nun yönetimi ile ilgili sorunlar tartışıldı ve grubun nasıl kullanıması gerektiğine dair kararlar alındı. Grupta her üyenin her mesajı atabileceği, silme ve engelleme olmayacağı, küfür ve hakaret boyutuna gelebilecek durumlarda ise kişilere yönelik uyarılar olacağı kararları alındı.
- Sansür ve yasakçı zihniyet, bunun sanal ortamdaki yansımaları ve forumlara etkileri konuşuldu. 
- Facebook grubunda forum havasının devam etmesi, iletişim ve duyurular için ise Facebook sayfası yapılması öne sürüldü. 
- "Sosyal Medya'nın forumlara ve harekete zararları var mı veya olur mu?" sorusu tartışıldı. Sosyal medyadan daha iyi nasıl faydalanabileceğimiz konuşuldu. 

Özgürleşen tüm parklara kucak dolusu sevgiler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder