6 Temmuz 2013 Cumartesi

4. Levent Sporcular Parkı Forum Notları (5 Temmuz)

Bugünkü forumumuz yeni gelen katılımcılara kısaca forum düzeni, hareket dili ve forumu yaymak için yapılan çalışmaları açıklayarak başladı. Bu bilgilendirmeden sonra konu başlıklarına geçildi.
- İlk olarak eylemler üzerinde duruldu. Eylemlerin pasif kaldığı ve tekrar canlandırılması gerektiği konuşuldu. Tencere-tava yürüyüşü fikri ele alındı ancak yeni ve farklı şekillerdeki bir eylemin daha etkili olacağı konuşuldu. Bu konuda ağırlıklı olarak eylemin nasıl olacağı değil de neler için eylem yapılabileceği üzerinde duruldu. Haliç Tersanesi'nin yıkılması ve 3. köprü için çok fazla sayıda ağaç kesilmesi gibi tepki gösterilebilecek konu olduğu fikri ortaya çıktı.
- Doğu Türkistan'da yaşananlar, Çin'in insanlara zulmetmesi konuşuldu. Gerek oradaki Türklere destek olmamız gerekse Çin'e tepki göstermemiz gerektiği vurgulandı. Bu konuda "Made in China" etiketine boykot uygulanabileceği konuşuldu. Bunun dâhilinde ülkemizdeki yabancı firmaların, halka destek çıkmayan yerli ve yabancı firmaların boykot edilmesi gerektiği söylendi. Bu bağlamda bazı milletvekili çocuklarının hakkı olmadan yüksek puanlı bölümlere yerleştirildiği, yandaş insanların ve firmaların rant sağlamaları üzerine konuşuldu. Bunun için boykot atölyesi kurulduğu hakkında katılımcılara bilgi verildi ve araştırmaları yapılacak. Aynı zamanda sadece boykot değil, halka destek çıkan kişi ve kuruluşlara da destek olunması fikri ortaya çıktı.
- Önümüzdeki seçimler hakkında konuşuldu. Parklardaki bu oluşumların bir meclis yada parti oluşturması gerektiği söylendi. Ancak önümüzdeki seçimlere yetişemeyeceğinden, mevcut partilerin kullanılabileceği, parklardan seçilecek kişilerin partilere önerilebileceği söylendi. Belirlenen bir partide söz sahibi olunmasının şimdilik daha cazip olabileceği tartışıldı.
- Seçim barajının düşürülmesi ve bunun parklarda konuşulması gerektiği söylendi. İlerde bütün parkların kararları birleştirilerek meclise sunulabileceği konuşuldu.
- Yoğurtçu Parkı'nda seçim hilelerini engellemek için seçim monitörü getirilmesi üzerine konuşulduğu söylendi. Bizlerin de bireysel olarak hilelere engel olunması adına gözetmenlik yapmamız gerektiği belirtildi. Bunun nasıl yapılacağı, sandık sayımlarında hataların nasıl yapıldığı ve bunları nasıl engelleyeceğimiz hakkında herkes bilgilendirildi.
- Bütün dünyanın Gezi'den etkilendiği söylendi. Bu olayların apolitik gençlere, siyasi olmasa da bir dünya görüşü kazandırdığı belirtildi. Bu forumlar sayesinde ülkemizdeki ve dünyadaki olaylara olan ilgisizliğin ortadan kalktığı konuşuldu. Amerika'da yaşayan bir katılımcımız Gezi olaylarının orada sesini duyurduğunu ve birçok haber kanalının bunu ele aldığını söyledi. Amerika'daki seçimlerde de hileler yapıldığını ve dünya üzerinde de bazı oyunlar oynanabileceğini belirtti.

* Cumartesi günü Gezi Parkı'na girileceğinden, Pazar günü de festivale katılınacağından dolayı hafta sonu forum yapılmaması kararlaştırıldı. Pazartesi günü için de konu başlığı belirtilmedi. Festival ve Gezi Parkı konuşulacak ve serbest kürsü şeklinde gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder