6 Temmuz 2013 Cumartesi

Kozyatağı Kriton Curi Parkı Forum Notları (4 Temmuz)

Gündem’e geçilmeden once Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nden Soydan Bey söz alarak verebilecekleri destekler konusunda bilgi verdi. Soydan Bey konuşmasında şunları belirtti:

“Biz gençlerimizi seviyoruz , o yüzden de onlara elimizden gelen desteği vereceğiz. Gezi parkı eylemleri ve ardından gelen bu forumların yardımıyla önümüzün açılacağına , daha aydınlık günlere kavuşacağımıza inanıyoruz.”
Katılımcılardan Gönüllü Evi’nin destekleri ile ilgili çeşitli sorular yöneltildi :
·         Sizlerden ne tür destekler alabiliriz, detaylandırır mısınız?
Cevap :Bizler Kadıköy Belediye’sine bağlı çalışan gönüllüleriz . Sizden gelecek talepleri kendilerine iletmemiz ve onların değerlendirmeleri doğrultusunda desteklerimizi sunmamız gerekmektedir. Bu çerçevede aktivitelerinizi ve destek taleplerinizi haftalık olarak iletmeniz durumunda belirttiğim şekilde size destek vermemiz mümkün olacaktır. Belediye’nin destekler konusundaki tek talebi forumlarda Türk bayrağı dışında bayrak açılmamasıdır.
Cevap üzerine bazı katılımcılar sadece Türk bayrağı açılması konusunda karşı görüşlerini belirterek bunun Gezi Ruhuna aykırı olduğunu zaten Gezi Parkı eylemleri sırasında da yasadışı hiçbir bayrak, flama ve görüşün Kabul görmediğini belirterek bu uyarıyı gereksiz buldular.
·         Forumun yapıldığı amfiye elektrik bağlantısı ne zaman sağlanacak? Mutfağınızı iftar programı için kullanabilir miyiz?
Cevap : Mutfağımız iftar programlarını kaldırabilecek kapasitede değil.
·         Park alanında kitap getirebileceğimiz veya alabileceğimiz seyyar bir kütüphane bulundurabilir mi?
Cevap : Park içerisindeki gönüllü evimizde önceden kurulmuş bir kütüphanemiz mevcut. 08.30-17.30 arası açık. Şu anda yeniden kitap toplamaya başladık, kütüphane çalışma saatlerini ve şeklini yeniden düzenleyebiliriz.
·         Yağışlı havalarda forum için kapalı alan desteği sağlanabilir mi?
Cevap: Belediye ile görüşelrek karar alınabilir.
·         Gönüllü evinin ne tür etkinlikleri bulunuyor? Örneğin tiyatro, saz çalma vb faaliyetler var mı?
Cevap :Tiyatro vb oldukça güzel aktivitelerimiz mevcut. Hatta tiyatro grubumuz için erkek oyuncu sıkıntısı çekiliyor.Bize gelerek faaliyetlerimizi ve bizi daha yakından tanımanızı isteriz.

Gündem konularından once görüşülen konular :
·         STK ve Siyasi Partiler Komitesi üyesi komite olarak iletişim sorunu yaşadıklarını iletti ve forum sonrası komite üyelerini görüşmeye çağırdı.

Gündem 1 : Forum sıklığı 
Bu kısımda katılımcılar forumun her gün veya aralıklı olarak (haftada 2 veya 3 gün) yapılması konularında çeşitli görüşler paylaştılar.  Görüşlerin sonunda yapılan oylamada oyçokluğu ile forumun her gün yapılmasına devam etme kararı alındı. Ayrıca daha etkin organize olabilmek için forumda görev yapacak moderatörlerin bir önceki gün seçilmesine karar verildi. Bir sonraki gün görev yapacak moderatörler belirlendi .

Gündem 2 : İftar organizasyonu   
Bu kısımda katılımcılar iftar organizasyonunun sıklığı ve kapsamı konusunda çeşitli fikirler paylaştılar. Yapılan oylamada deneme amaçlı Ramazan ayının ilk haftasında forum katılımcıları arasında iftar yapılmasına karar verildi. Katılımcılar evlerinden getirdikleri yiyeceklerle birlikte iftar yapacaklar. İftar tarihi olarak Ramazan ayının ilk Cuma günü (12 Temmuz) belirlendi.
Görüşmeler sırasında bir katılımcı , Gezi parkındaki ayrışmacı zihniyete karşı, herkesin inançlarına saygı duyan dayanışma ruhunu hatırlatarak  Ramazan sonrası Muharrem ayı ve Paskalya gibi digger inançların kutsal günlerinde de etkinlikler yapılabileceğini belirtti.

Gündem 3 : Apartman örgütlenmesi    
·         Bir katılımcı forumun daha etkin duyurulması amacıyla bireysel olarak hazırladığı tanıtım ilanlarını sundu. Ilanlar mahalle ve apartmandaki sakinlerin posta kutularına , kapılarına bırakılabilir.
·         Bir katılımcı el ilanlarındaki “Mahallemizin sorunlarını konuşmak” ifadesinin forum amaçları açısından yanlış anlamalara neden olabileceğini savundu. Başka bir katılımcı “Herkesin foruma farklı nedenlerle gelebileceğini, mahallesinin sorunlarını konuşmak için de insanların foruma katılabileceklerini” belirtti.

5 Temmuz için önerilen gündem konuları
·         Apartman örgütlenmesi (devam)
·         Forumun amacı
·         Boykot çağrısı
·         Yerel seçimler öncesinde yapılabilecek faaliyetler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder