6 Temmuz 2013 Cumartesi

Antalya Yavuz Özcan Parkı Forum Notları (4-5 Temmuz)

4 Temmuz

· Forum kuralları hatırlatıldı. Salı günkü forum değerlendirildi
· Gündem önerileri alındı gündem:                         -Mısırdaki darbe
-Çevre
-Çorum katliamı
-Eylem planlarının hayata geçirimi
· Pazar günkü eylemden kadın olaylarını ayıralım.
· Pazar günkü eylemi biraz daha sadeleştirelim sonra daha gösterişli bir anma eylemi yaparız. dektara eylemi adı altında yapalım. Formun nelere karşı olduğunu anlatmış olalım yine dövizlerimizde karşı olduğumuz şeyler yazılsın.(Onaylandı) Pazar günkü eylem üzerine tartışılmaya devam edildi. Halk bankasından Cumhuriyet meydanından yürüyüp valiliğin önünden geçerek otoparkın üstünde basın açıklaması şeklinde değiştirildi. Basın açıklaması konusunda da Vedat Oğuz’un ya da ailesinden birisinin kabul ederlerse basın açıklamamızı onların yapmasında fikir birliğine varıldı.

· Formun yerini değiştirme konusuna değinildi. Taşımayalım ama eylemliliklerimizi farklı yerlerde yapalım diye bir görüş ortaya sunuldu. Cumhuriyet meydanında forum yapmalarındaki sakıncalar dile getirildi. Forum yeri aynı kaldı fakat eylemlilikleri taşımak konusunda fikir birliği oluştu. Haftanın bir günü foruma gelemeyecek uzak yerlerde yapalım formumuzu onlar gelemiyorsa biz gidelim diye bir öneri geldi. Daha sonraki forumlarımızda konuşulmak üzere konu kapandı.
· Mısır gündemine geçildi.
· Mısır gündemine bakarken tarihine de bakmak lazım Mısır köklü bir tarihe sahip. Darbenin arkasında ABD desteği var. İnsanlar mezarlarda yaşıyor. Mısır’daki turistik yerler halktan soyutlanıyor. Mısır olaylarından sonra emperyalizmin orta doğuda dini kullanamayacağını düşünüyorum. Forumda sivil itaatsizlik konusuna yer ayırmalıyız başka bir gün diye düşünüyorum.
· Mısırdaki olay da dini ülkeyi yönetmek için yapılan çalışmalardır ve RTE de Mısırla sürekli görüşüyor. RTE nin din insanları yönetmek için bir araçtır sözleri vardır fakat yayınlanacağı zaman BBC’de o kısım kesilip çıkartılmıştır. Pazar günü Mısır’daki darbeye de karşı olduğumuzu dile getirelim denildi.
· Mısır tarihiyle ilgili bilgiler verildi. Ortak noktamızın halk hareketlenmesi yönünde olduğu söylendi ve mısırdaki örgütlenmeyi örnek almamız gerektiğine vurgu yapıldı. Mısır’a sadece mısır değil emperyalist oyunlar çapında bakalım denildi.


5 Temmuz

Açılış konuşması yapılıp forum kuralları hatırlatıldı. Forumdan öneriler alınarak gündem oluşturuldu.
1. Gündem Mısır: Mısır’daki askerlerin içinde de Türkiye’deki polislerin içerisinde de hükümet karşıtı insanlar olduğu konusundaki fikirler dile getirildi. Türk haber kaynaklarının Mısır’daki olayları çarpıttığına dikkat çekildi.
2. Gündem Başbağlar katliamı: Başbağlar katliamıyla ilgili bilgiler verildikten sonra tarihten silinmek üzere olduğu ve unutturmamamız gerektiği bunun için de Pazar günkü eylemde dövizlerimizle tepki koyma konusunda uzlaşma sağlandı. Ortak düşmanın FAŞİZMİN olduğu vurgulandı.
3. Gündem Diğer forumlardan konuklar: Meltem’deki formun stadyum için, Konyaaltı formunun hangi günler yapıldığı bilgisi verildi. 06.07.2013 günü İstanbul’da starbucks kahve’nin direnişçilere kapısını kapattığı için protesto edileceği bilgisi verildi. Bu eyleme Antalya Direniş Formu olarak katkı sağlanma kararı alındı. Antalya’daki tüm formların eylemliliğini ortaklaştırma kararı alındı. 10 günde bir üç formun ortak forum yapması fikri destek gördü.
4. Pazar günkü eylem planlaması: Pazar günkü eylem için gönüllüler belirlendi. Pazar saat 16.00’da Antalya Lisesi önünde buluşularak dövizler hep birlikte hazırlanacak. Eylemden sonra Cumhuriyet Mey. Tiyatro atolyesi kurulacak. Bunun dışında forum’da felsefe, cinsiyetçilik, yaratıcı fikirler, eril-homofobik dil kullanımı, biber gazı savunma atölyeleri kurulacak ve koordine görevi forum komitesine bırakılacak.

06.07.2013 TARİHİNDE SAAT 18.00 DA KONYAALTI FORMUNUN DÜZENLEDİĞİ EYLEMDE BULUŞMAK ÜZERE FORUM SONLANDIRILDI.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder