5 Temmuz 2013 Cuma

Eyüp Hz. Halit Parkı Forum Notları (3 Temmuz)


4 Temmuz forumunda gündem şu olacak:

- 5 Temmuz Cuma günü tüm forumlardan temsilcilerin katılımı ile yapılacak koordinasyon toplantısı ile ilgiil görüş ve öneriler.
Gezi hareketine herkes nasıl baktığını aktaracak. Yaşadıkları değil, ama nasıl gördükleri... (Daha önce belirlenen bir gündemdi ama konuşulmadı.)
- Forum sırasında öne sürülen diğer konular.

Gezi parkı/Taksim yayalaştırma projesinin iptali:

- Taksim yayalaştırma projesi adı altında yapılan işlerin iptali konuşuldu. 
- Gezi Parkı'nın kurtarıldığının kutlandığı söylendi. Ancak Gezi Parkı eylemleri olmasaydı mahkemenin durdurma ve iptal kararlarını yine de verip vermeyeceği konuşuldu. Eylemler olmasaydı iptal edilmeyeceği görüşünde birleşildi. Bu durumda, hukukun işlemesi için çok yerde eylemlilik ve nihai çözüm için yeni bir anayasa gereği iletildi. 

Genel:

- Haliç tersanesi projesinin de Gezi gibi öne çıkarılması ve eylemlilik gereği ortaya atıldı. 
- Bazı grupların geçmişten gelen mücadeleleri devam ettirmelerinin zarar verebileceği ve kırmak gereği paylaşıldı.
- Mısır'daki darbenin Türkiye'ye etkilerinin neler olabileceği ve Gezi hareketinin tepkisinin ne olması gerektiği konuşuldu. Darbeye karşı bir eylem gerekliliği ortaya atıldı. 
- Taksim Dayanışması'nın Gezi hareketini ne kadar temsil ettiği tartışıldı. Artık zarar vermeye mi başladığı soruları ortaya atıldı. 

Etkinlik/katılım:

- Rami Parkı ve GOP meydanına destek için bazı günler forumu orada yapabileceğimiz değerlendirildi. Parklarbizim grubunda ve diğer kanallardan bunun duyurusunun yapılması önerildi.
- 7 Temmuz Pazar günü bisikletlerle yapılacak 3. köprü protestosu etkinliği paylaşıldı. http://www.facebook.com/events/571872939531090/?ref=25
7 Temmuz Pazar günü yapılacak 1. Gazdan adam festivali duyuruldu. http://www.facebook.com/pages/1-Gazdan-ADAM-Festivali/172199496292087?fref=ts
- Maçka Parkı'ndaki bir etkinlikten gelen Şirin orada neler yapıldığını anlattı. Gündemin önceki günden belirlenip, konuyla ilgili de bir konuşmacının davet edildiğini belirtti. 

Özgürleşen tüm parklara kucak dolusu sevgiler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder