14 Temmuz 2013 Pazar

Eskişehir Eti Park Forumu Notları (12 Temmuz)

Parkın adı artık Ali İsmail Korkmaz Parkı olmuştur. Tabela değiştirilmesi daha sonra halledilecektir.

Anadolu Üniversitesi’nde bir yere de Ali’nin ismini vermeliyiz denildi.
Espark’ın orası Ali İsmail Korkmaz meydanı olarak adlandırılabilir denildi.
İnsanlar hiçbir şey yapamıyorlarsa genel olarak belirlenen bir saatte mesela akşam saat 21:00’da kapılarının önüne inebilir ve oradan bir karşılaşma ağı oluşturulabilir denildi.
Tencere tava çalarak, korna çalarak eylem olmaz demokrasi böyle sağlanamaz diyen bir amcamız mücadelenin sokakta biraraya gelerek olması gerektiğini söyledi ve park meclisleri fikrini benimseyip buna göre hareket etmeliyiz dedi.

Bir başka amca da tencere tava çalmak bile bir eylemdir, her eylem değerlidir güzeldir dedi.

Bütün partiler, örgütler birleşsin hep birlikte hareket edelim; diğer forumlarla da ortak hareket edelim fikri sunuldu. Diğer forumlarla görüşme yapıldığı bildirildi.

Ali’nin anması için yapılan yürüyüşteki kopukluğun neden olduğunu taraflar tartıştılar. Daha fazla kalınmalıydı neden bu kadar çok aceleci olundu, biz orada mumlarımızı yakıp türküler söyledik denildi. Bunun üzerine daha önceden yapılmış bir program vardı o sebeple geri dönüldü denildi. Bu karmaşanın sebepleri olarak da varolan programın duyurusunun yeterince yapılmaması ve son zamanlarda forumların çeşitli sebeplerle biraraya gelemiyor oluşu olarak dile getirildi.

Örgütler, partiler daha önceden yapılmış bir planlama varsa buna uymalıdır dendi.

Ben sizlerden çok şeyler öğrendim gençler diyerek söze başlayan bir büyüğümüz, birbirimizin devrimciliğini, cesaretini sorgulamamalıyız, bu ayrıştırıcı bir söylemdir dedi. Gerektiği yerde gerektiği eylem yapılır yeterki ne yapılacağı ne yöne gidileceği belli olsun başından. Bir de emek ve demokrasi güçlerini yanlışlarıyla ve doğrularıyla kabul etmeliyiz, onları dışlayamayız, bunu görmezden gelmemeliyiz; forumların ve emek, demokrasi güçlerinin biraraya gelmesi lazımdır bu önemlidir. Onların forumlara katılımını sağlamalı ve desteklemeliyiz, dedi.

Yunusemre Caddesine daha çok gidilmeli. Eylemler orada çoklaştırılmalı. Oradaki fırın için ve İnci Pastanesi için daha güçlü bir boykot yapmalıyız, İstanbul’da boykot edilen yerler kapattırıldı, tekrar açamıyorlar tepkiden dolayı  denildi.

Adliyede de eylemleri arttırmalı ve güçlendirmeliyiz, orada dönüşümlü olarak nöbet tutalım, görüntüler ortaya çıkarılıncaya kadar, gerekli işlemler yapılıncaya kadar. Fikir kabul gördü ancak detaylar konuşulmadı.

 Cumartesi günleri haricinde de eylem yapalı, mesai saatleri içinde adliyede bir eylemin olması sesimizi adliyeye duyurabilmemiz açısından önemlidir bunu da yapmalıyız. Bu fikir de kabul gördü ancak detaylar konuşulmadı.

Pazar günü  -14 temmuz- Emek ve Demokrasi güçleri saat 14:00’da valilik önünde eylem-basın açıklaması yapacaklar. Katılım sağlayalım.

Forum çerçevesinde kurulan, işlerliği önemli olan çalışma gruplarına katılım gerekli ve önemlidir.

İktidarı daha doğrudan hedef alan eylemlilikler yapmazsak hareketimiz sönümlenecektir. Bunu da göz önünde bulundurmalıyız.

Hayatını kaybeden kişilere aynı değer verilmelidir, Halkların Kardeşliği diyorsak Medeni içinde aynı sahiplenmeyi göstermeliyiz.

Park bizim orjinimiz olsun, mücadeleyi buradan büyütelim ve geliştirelim.

Doktor için eylem yapılacaksa hastaneye yürünebilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder