5 Temmuz 2013 Cuma

Antalya Yavuz Özcan Parkı Forum Notları (2 Temmuz)


- Sivas Katliamının 20. yıl dönümü olması sebebiyle, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesinin düzenlediği eylemden sonra Yavuz Özcan Parkında toplanan forum bileşenleri ana gündemin Sivas Katliamı olmasına oy birliğiyle karar verdi.

- Manavgat'ta son dönemlerde artan kadın cinayetleri hasebiyle, ikinci gündem kadın sorunu olarak belirlendi.

- Konuşmacıların birçoğu; Sivas Katliamının sadece Alevilerin değil, tüm ezilenlerin sorunu olduğunu ve özellikle de ülkemizdeki baskıcı-otoriter sistemin planlı bir eylemi olduğunu ısrarla vurguladılar.

- Sivas Katliamı davasının zaman aşımına uğraması konusunda ise, yine birçok konuşmacı; bu bir insanlı suçudur ve insanlık suçlarına zaman aşımı kuralı uygulanamayacağını söyledi.

- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Antalya Şubesinden foruma katılan bir konuşmacı; katliamın 20. yıl dönümü olması ve davanın zaman aşımına uğratılması sebebiyle, eylemlerin yıl dönümü ile sınırlı kalmayacağını, ülke genelinde devam edeceğini açıkladı.

- İkinci gündem maddesi kadın sorunu hakkında ise konuşmacılar; son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek bu konuda acil olarak somut eylemler yapılması gerektiğini belirttiler.

- Kadın sorununun aile, eğitim, hukuk ve başka birçok alanı da kapsadığını belirten bir konuşmacı, herkesin bu konuda samimi olması gerektiğini söyledi.

- Bir başka konuşmacı; kadının emeğinin evde ve iş yerinde, tüm alanlarda sömürüldüğünü, sistemin planlı olarak kadınları ezdiğini, kadınlar ve erkeklerin birlikte özgürleşeceğini, mücadelenin ortak olduğunu belirtti.

- Katılımcılardan birinin önerisi ve forumun onayıyla önümüzdeki pazar günü, Gezi Direnişinde,Lice ve Sivas Katliamında hayatını kaybedenler, yaralananlar ve gözaltına alınanlar için kitlesel bir eylem yapılması kararı alındı. Saat 19:00'da başlayacak eylem, Aydın Kanza Parkından Cumhuriyet Meydanına yürüyüşle devam edip, basın açıklamasıyla sonlandırılacaktır. 

- Katılımcılardan birinin önerisi ve forumun onayıyla, moderatörün bitiriş konuşmasının ardından, Sivas Katliamı, Gezi Direnişi ve Lice olaylarına dikkat çeken sloganlarla Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüş ve meydanda oturma eylemi yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder