12 Temmuz 2013 Cuma

Küçükçekmece Forum Notları (8 Temmuz)

Küçükçekmece Dayanışması’ndan Olağan Şüpheliler eğitimi ve gözaltı protestosu

Küçükçekmece Dayanışması son forumda aldığı karar çerçevesinde 8 Temmuz Pazartesi günü “Olağan Şüpheliler Eğitimi” gerçekleştirdi.

Forum bileşenleri tarafından artan polis saldırısı, gözaltı ve tutuklama terörü karşısında yasal haklarımızın ne olduğunu öğrenmenin bir ihtiyaç olduğu belirlenmişti. Bu amaçla 8 Temmuz Pazartesi günü 21:00’da Küçükçekmece Sahil Amfi Tiyatro’da buluşuldu. Eğitim öncesinde ise Küçükçekmece Dayanışması tarafından basılan ve Dayanışma’nın haftalık etkinlik ve forumuna çağrı yapan broşürlerin dağıtımı Küçükçekmece Meydan’da gerçekleştirildi.

 “Olağan Şüpheliler Eğitimi” Çağdaş Hukukçular Derneği’nden Avukat Gökmen Yeşil’in sunumu ile gerçekleşti. Ayrıca forumda o gün Taksim’de gerçekleşen yoğun polis saldırısı duyuruldu ve direnişi büyütme çağrısı yapıldı.

9 Temmuz Salı günü ise Taksim Dayanışması’nın Pazartesi günü gerçekleşen polis terörünü yerellere taşıma çağrısı doğrultusunda refleks bir eylem gerçekleştirildi. 20:00’da Tepeüstü Meydan’da buluşan Küçükçekmece Dayanışması Cennet Mahallesi Hürriyet Caddesi’ne yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte “Polis terörüne son! Gözaltılar serbest bırakılsın! Küçükçekmece Dayanışması - #direnkucukcekmece” ozaliti açıldı. Yürüyüş boyunca yapılan ajitasyon konuşmaları ile Küçükçekmeceli işçi ve emekçilere polis terörü, gözlatı ve tutuklamalar karşısında direnişi büyütme çağrısı yapıldı. Yürüyüş boyunca “Her yer Taksim, her yer direniş!”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Direne direne kazanacağız!” sloganları atıldı. Eylem, Hürriyet Caddesi bitiminde 8 Temmuz günü Taksim’de yaşanan saldırının teşhiri, gözlatı ve tutukluların serbest bırakılması çağrısı ile bitirildi. Ayrıca konuşmada Küçükçekmece Dayanışması’nın ve Cennet Forum’un gerçekleştirdiği forumlara da çağrı yapıldı. Yürüyüş boyunca pek çok kişi alkışlarla ve sloganlara eşlik ederek eyleme destek verdi. Eylemin ardından hep beraber Cennet Forum’a katılmak için Şenol Ergün Parkı’na geçildi.

Şenol Ergün Parkı’nda gerçekleşen forumda da 8 Temmuz’da gerçekleşen saldırı değerlendirildi ve bunun karşısında neler yapılabileceği üzerine konuşuldu. Somut olarak da 11 Temmuz Perşembe günü Hürriyet Caddesi Devadam Kırtasiyesi önünde 19:00’dan itibaren Taksim Direnişini anlatan fotoğraf sergisi açılması ve müzik dinletisi gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca forumda Küçükçekmece Dayanışması’nın 10 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştireceği foruma ve 12 Temmuz Cuma günü gerçekleştireceği Ekümenopolis Belgeseli gösterimine de çağrı yapıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder