2 Temmuz 2013 Salı

Cennet Mahallesi Forum Notları (1 Temmuz)

CENNET MAHALLESİ  01 Temmuz (IV) FORUM SONUÇ METNİ
01 Temmuz Forum programı
1. Etkinliklerin değerlendirilmesi
2. Öneriler, oylanma ve alınan kararlar

1. Etkinliklerin değerlendirilmesi ve öneriler
- 29 Haziran Taksim Dayanışması’nın Taksim’deki “Ethem için – Adalet için” yürüyüşüne Tünelde pankartımız arkasında buluşarak katıldık. Her ne kadar polis yüzünden Taksim’e çok geç çıkabildiysek de eylem çok güzeldi. Eleştiriler de vardı. Lice ile farklı olduğunu, bunun için orada olmadığını söyleyenler oldu.
- Taksim’e PKK’nın çıkmasını sevmedim, adımın onlarla anılmasını istemiyorum.
- Lice’de yaşananlar Taksim’in devamıydı. Senaryo aynıydı. BDPliler ile Ulusalcıların birlikte “Türk Kürt kardeştir, Çekemeyen Kalleştir.” gibi sloganlar atması gerçekten güzel.
- BDPlilerin parti bayrağıyla orada olmasını sevmedim. Basın açıklaması yapmasını da onaylamıyorum. Bilseydim katılmazdım, partililerin kimliklerinden sıyrılarak eylemlere katılması gerekiyor.
- BDP, Taksim Dayanışması’nın eyleminden önce Lice için oradaydı ve basın açıklamasını onun için yaptılar. Sonrasında Taksim Dayanışması’na destek vermeye devam ettiler.
- Çok duygulandım. Bir gün önce de Türk bayrağı altında Kadıköy’de Kürtçe slogan atarak yürümüşlerdi. “Adalet için” yürünmesi tam da yerini buldu. Hürriyet Caddesi’nde Pazar günü yaptığımız müzik ve skeç etkinliği de çok canlı geçti. Forumumuzu tanıtan el ilanları dağıttık, etkinlik masamızda soruları cevapladık ve pek çok kişiyle temas kurabildik.  El ilanlarını dağıtmaya devam edelim.
- Pazar günkü etkinliğiniz güzeldi, daha sık yapılmalı, ben o etkinliğiniz sayesinde forumu öğrenip bugün katılabildim.
- Forumlar ve etkinlikler diye ayırıyoruz. Birleştirip her forumu etkinlik olarak düşünerek, hızlandırabiliriz.
Bu arada Küçükçekmece forumu aramıza katıldı. Forum günlerimizin aynı olmamasına dikkat edilmesi, isteyenlerin her iki foruma da katılabilmesi açısından iyi olacağı konuşuldu.
- Haftada 3 gün etkinlik gibi toplantı yapılsın. Salı (değerlendirme) - Perşembe ve Pazar (etkinlik).
- Bu çarşambaya caddede etkinlik koyalım ve o etkinlikte Taksim Dayanışmasının Perşembe günü Taksim’de “kadınlar için” yapacağı eylemin duyurusunu yapıp sonrasında forumda sırf kadınlar olarak toplantı yapalım.
- Etkinliklerde t-shirt hazırlayalım. Afiş ve pankartlara ağırlık verelim.
- Küçükçekmece ilçesindeki tüm forumlar haftada 1 gün genel toplantı yapsın.
2. Öneriler, oylanma ve alınan kararlar
- Toplantı günleri 3 gün olarak kesinleşti. Salı (değerlendirme), Perşembe ve Pazar (etkinlik) olarak kararlaştırıldı.
- Sivas Madımak Oteli'nde yakılarak katledilen aydınlarımızı anmak için 2 Temmuz Salı saat 18.00'de Arena Park'ta buluşarak, İkitelli Dayanışma'nın saat 19.00'daki yürüyüşüne katılınması ve hep birlikte cemevine yürünmesi kararı verildi.
- 3 Temmuz Çarşamba saat 19:00’da Hürriyet caddesinde müzik etkinliği kararlaştırıldı. Bu etkinlikte kadınlara Taksim Dayanışması’nın Perşembe günkü eylem haberi verilerek, etkinlik sonrasında da Cennet forumda toplantı duyurusu yapılması kararlaştırıldı.
- 4 Temmuz Perşembe Taksim Dayanışması’nın “Kadın” eylemine gidilmesi öngörüldü.
- Perşembe Taksim’de eylemde olunacağından bu hafta Perşembe günü yapılacak olan toplantı, 5 Temmuz Cuma günü saat 21:00’e alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder