11 Temmuz 2013 Perşembe

Büyükada Forumu Notları (10 Temmuz)

- 10 temmuz büyükada forumuna ali ismail korkmaz kardeşimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladık. 

- geç saat olmasından hareketle hızla gündem ve konuşmalara geçildi. 

- aya yorgi yolunun çok kirli olduğundan ve bu sabah (11 temmuz) kişisel olarak çöp toplamaya gideceğini paylaşan bir katılımcımız vardı. bugün 10.30 da aya yorgi yolundaki özellikle pet şişeleri toplamaya yardıma gitmek varsa, buradan da duyurmuş olalım. 

- sivriada ve yassıada turizme açılmak isteniyor; bunun için itiraz dilekçesi metni  gazeteci bir katılımcımız tarafından foruma getirildi. bir başka katılımcı çoğaltma işini üstlenirken diğer bir katılımcımız bu sabah (11 temmuz) dilekçeleri istanbula ulaştırma kısmını üstlendi. 

- polisin gözaltı durumunda neler yapacağımızı ve yapmayacağımızı paylaştı, bir başka katılımcımız. 

- adanın sorunları konuşuldu; temizlik, motorların sahili kapatması konusunda yine yerel yönetimle diyalog gündeme geldi. 

- pazar günü (14 temmuz) barınak ziyareti olacağı bilgisi paylaşıldı. geziye katılmak isteyenler (mama götürürlerse daha iyi olur, diye eklenerek) pazar sabah 10.30 da belediyenin önünde buluşacaklar. 

- ayedaş ile yapılan görüşmenin notları aktarıldı. ayedaş yetkiileri foruma gelip ne yaptıklarını (ne yapmadıklarını) anlatmak istediklerini belirtmeleri paylaşılınca gelmeleri teklif edildi. 

- ada forum günleri yeniden düzenlenecek. diğer adalarla çakışmadan ve bir gün bütün adalar bir yerde toplanmanın formülü aranacak. 

- yardıma muhtaç bir başka aile ziyaret edilecek. ihtiyaçları forumda paylaşılacak ve elden geldiğince tedarik edilip ulaştırma kararı alındı. 

- bu akşamki forumda (11 temmuz) elif dördüncü seçim stratejileri üzerine konuşmak üzere forumun konuğu olacak. 

- çocuklara gönüllü atölyeler çağrımıza öğretmen arkadaşlardan yanıtlar gelmeye başladı. onlar paylaşıldı; haftaya bir öğretmenimiz bizimle birlikte neler yapabileceğimiz üzerinde çalışmalar yapacağı bilgisi paylaşıldı. 

- büyükada'dan aktaracaklarım bu kadar. 

söz sizde heybeli, burgaz ve kınalı 

ve tabii günaydın 

selamlar 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder