5 Temmuz 2013 Cuma

Bahçelievler Dayanışması Forum Notları (2 Temmuz)


Bahçelievler Dayanışması Forumu gündemi 02 Temmuz Salı günü 1993 yılında Sivas da katledilen aydınlar için anma programı olarak gerçekleştirdi. Saat 20.00 da Soğanlı Mah. Çavuşpaşa Cad. Özel Dünya Tıp Merkezi önünden forum parkımız olan Levent Kırca – Oya Başar Parkı’na yürüyüş gerçekleştirdi. Forum parkında Sivas’ta katledilen aydınlar ve Gezi Direnişi’nde katledilen arkadaşlarımızın resimleriyle birlikte mumlar yakılarak anıldı. Anma programı, sunuş konuşması, kaybedilenlerin isimlerinin anılmasının ardından Nazım Hikmet’in “Kerem Gibi” şiirinin okunması ve forum katılımcıları gündem hakkında söz alarak düşüncelerini paylaşmasıyla devam etti.

2 TEMMUZ SİVAS KATLİAMI SUNUŞ KONUŞMASI
Sivas katliamının üzerinden tam 20 yıl geçti…
Sivas katliamı özgürlüğe ve farklı kimliklere düşman olan gericiler tarafından yapıldı. Katilleri koruyup kollayan ülkenin yöneticileri ilericileri susturmaya çalışılsa da susmadık, 20 yıldır dün olmuş gibi hissederek sorumlularla mücadele ettiğimiz gibi sorumlular hesap verene kadar yılmadan devam edecek ve bu davanın peşini bırakmayacağız.
2 Temmuz 1993 de Sivas Madımak’ta 35 canımızı diri diri yakanlar, bugün iktidarı kuranlardır. Farklı dillere, inançlara ve kültürlere tahammül göstermeyen “tekçi” zihniyet faşizm zırhını giyerek bu kez bu kez AKP eliyle halkı kırıp geçirmektedir. Alevi halkına uygulanan katliam ve zulümler yetmezmiş gibi hükümet utanmadan, sıkılmadan yapılacak 3. Köprüye “Yavuz Sultan Selim” adını vereceğini açıklamıştır. AKP’nin izlediği gerici ve mezhepçi politikalarının sonucu olarak Alevi yurttaşların evleri işaretlenmiş, Malatya – Sürgü’de Alevi bir aileye dönük linç girişiminde bulunulmuş ve Ankara Battalgazi’de okulların imam hatip’e dönüştürülmesine karşı mücadele eden Alevi ailenin evi kurşunlanmıştır.
İktidar bugün yine gerçek yüzünü gösteriyor…
Gezi Parkı olaylarıyla başlayan halk hareketinde de demokratik hakları, özgürlükleri ve yaşam haklarına müdahale edilmemesine karşı sesini yükselten halkımıza dönük faşist uygulamalara yönelerek binlerce insanımızın yaralayıp, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert’lerimizi katleden iktidar çözümü yine şiddetle bastırmaya çalışmıştır. Diğer yandan Lice’de karakol yapılmasına karşı çıkan Kürt köylülerin üzerine ateş açan askerler adeta terör estirerek, henüz hayatının baharında 18 yaşında ki Medeni Yıldırım’ın kurşunlanarak katledilmesine ve 4’ü ağır 10 kişinin yaralanmasına sebep olmuştur.
Artık her şey değişiyor…
AKP’nin 11 yıllık iktidarı boyunca uyguladığı neoliberal ve gerici politikaları, bugün Gezi Parkı’yla büyük bir toplumsal patlamaya neden oldu.
Gezi parkı direnişi olarak başlayan halk hareketi otoriterleşmeye, AKP’nin yaşam tarzına müdahalesine, son dönemde giderek tırmanan gerici – mezhepçi politikalarına ve iktidarın halka karşı uyguladığı gözü dönmüş şiddete karşı görkemli bir karşı koymaya dönüştü.
Tüm ülkede insanlar özgürlükleri ve onurları için ayağa kalktı. 11 yıllık iktidarı boyunca ilk kez bu kadar köşeye sıkışan AKP iktidarı halkın sokaklardan meydanlardan yükselen sesini duymak ve taleplerini yerin getirmek yerine polisiyle, gazıyla, TOMA’sıyla halka saldırmaya, gözaltılar ve tutuklamalarla, yalan ve takiyyelerle hareketi parçalamaya ve bu sesi bastırmaya çalışmaktadır.
Dün Karaca Ahmet Cem Evi’ne ucube diyen Sivas katliamı davasının zaman aşımına uğraması sonrasında milletimize hayırlı olsun diyen, Suriye’de müdahaleye karşı çıkanları mezhepçilikle suçlayan başbakan, bugün Alevilerin tahrik edildiğinden bahsediyor.
Dün seçim meydanlarında Alevileri yuhalatanlar bugün miting meydanlarında kardeşliğimizi bozacak durumlara karşı tedbirli olun diye seslenebiliyorlar…
11 Yıl önce ortaya attıkları Alevi açılımını yeniden ısıtarak Alevi dedelerine maaş bağlanması gibi düzenlemelerle, rüşvetle Alevileri satın alacağını sanıyor. Kendisi gibi olanlar için çok başarılı olacak bu yöntem elbette geri tepecektir…
Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak…
Biz biliyoruz ki bugün Sivas’ta yakılan aydınlarımızı yaşatmak demek gericiliğe, faşizme karşı mücadele etmek demektir. Biz Alevisiyle, Sünnisiyle, İnananı ve İnanmayanıyla, Türk’ü – Kürt’ü – Ermeni’si – Laz’ı – Gürcü’sü ve diğer tüm halklarıyla “YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ” demeye devam edeceğiz. Barış ve kardeşliğin ülkesini kurmak için mücadele edeceğiz.
Gün karanlığa meydan okuma günüdür.
Gün bugünümüze ve geleceğime sahip çıkma günüdür.
BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM


Katılımcı Görüşleri:
-       Katılımcı: Emperyalizmin uşağı AKP’ye hesap sormalıyız. Gezi parkı ikinci kurtuluş savaşımızdır.
-       Katılımcı: Türkiye geçmişten beri katliamlar ülkesi oldu, hiçbir zaman özgür olamadık, bu direnişin sonunda ne kadar güçlü olduğumuzu göstermeliyiz.
-       Katılımcı: Eşit özgür yurttaşlar olarak yaşamalıyız, hırsızlar olmadığı sürece bu dünya hepimize yeter. Sivas katliamı bir insanlık suçudur. Bütün ezilenlerle bir olmalıyız. Zaman aşımını kabul etmiyoruz. Bu dava bizim gözümüzde bitmedi bitemez.
-       Katılımcı: Tüm katliamlar Cumhuriyet tarihten beri devam etmektedir. Onlar emperyalistlerin uşağıdır yoksulluğun zulümlerin tek sorumlusu AKP iktidarı nezdinde AB birliği emperyalistleridir. Türküyle, Kürdüyle yoksulluğa emperyalizme ve AKP ye geçit vermeyeceğiz.
-       Katılımcı: 2 Temmuz yeşil kuşağın eseridir. Bu katliam dini sömürenler tarafından yapılmıştır. Dönemin yetkilileri katliama duyarsızlıkları ile ortak olmuşlardır yeryüzünü cehenneme çevirmek Müslümanlık değildir. Geziden beri uyandık, yaşasın halkların kardeşliği.
-       Katılımcı: 90 yıllık Cumhuriyet hiçbir zaman laik olmadı, halkların kardeşliği Gezi Parkı mücadeleleriyle başarılacaktır. Laikliği ancak halkların mücadeleleriyle olur. “Alevi Açılımı” Alevileri bölmekte ve zarar vermektedir. Sermaye iktidarı halkları bölmektedir. Bütün halklar bu mücadelede ortaklaşmadan mücadeleyi kazanamayız. İş güvencesinin kaldırılması eğitim ve sağlığı paralı hale getirmektedir. Bize dayatılan budur. Özellikle kadınlar örgütlenmelidir. Bütün katliamcılara lanet olsun, örgütlenmeliyiz…
-       Katılımcı: Ergenekon yeni madımaktır bu hukuksuzluğa düzensizliğe karşı çıkmalıyız.
-       Katılımcı: Dersimden beri sürekli katliam duyuyorum hastaneler piyasalaşmamalı herkese karşı mücadele etmeliyiz.
-       Katılımcı: Sonuna kadar direneceğiz zaferi sokaklarda kazanacağız.
-       Katılımcı: Tüm katliamları kınıyorum T.C.’nin Amerikan emperyalizmine kaptıran herkesi kınıyorum. Türkiye halkları, ezilme, kullanılma, satılma, vatan hainlerine karşı mücadele eden halkı kutluyorum. Kardeşi kardeşe vurdurma devri bitti, Amerika evine git, Defol!

Bahçelievler Dayanışması Forumu moderatörü tarafından forumlara sürekli katılımın sağlanması yönünde çağrısı yapılması ve forumların yani parklarımızın özgür düşüncenin korkusuzca dile geldiği bir yaşam biçimine dönüştürmemiz gerektiğine vurgu yapılarak saat 22.00 da anma programı sonlanmıştır. Ayrıca 03 Temmuz Çarşamba günü için saat 21.00 da forum yapılacağı ve Sosyal Medya iletişim bilgilerinin duyurusu yineleyerek forum bitirilmiştir.

BAHÇELİEVLER DAYANIŞMASI


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder