13 Temmuz 2013 Cumartesi

4. Levent Sporcular Parkı Forum Notları (12 Temmuz)

Forumumuza başlarken ilerleyen günlerde yapılacak olan organizasyonlar için genel bilgilendirmeler yapıldı. Bu organizasyonlar hakkındaki gelişmeler sosyal medya ile de paylaşılacaktır. Bugün konuşulması için belirlenmiş konu başlıklarımız yoktu. Önceki gün gerçekleşen forumumuzda bugünün çalışma gruplarına ayrılmasını ve kalan zamanın serbest kürsü şeklinde geçmesini planladık.
- Daha önceki günlerde bir manifesto hazırlama fikri öne sürülmüştü. Bir katılımcımız bu konu ile ilgilenmiş ve taslak halinde bir manifesto hazırlamıştır. Amacımız “Biz kimiz? Ne istiyoruz? Neyi destekliyoruz? Neye karşı çıkıyoruz?” sorularına cevap vermektir. Manifestonun henüz bir kesinliği bulunmamaktadır. Maddeler tek tek okunarak Forum Halkı tarafından oylamaya sunulmuştur. Bütün maddeler oy birliği ile kabul edilmiştir. Oylamadan sonra Forum Halkının manifesto hakkında fikirlerini dinledik ve eklenmesini istedikleri maddeleri yine not alıp tartıştık ve oylamaya sunduk. Bu maddeler genel başlıklar halinde manifestoya eklenecektir.
- Çalışma grupları hakkında bilgiler verildi. “Boykot ”, “İletişim” ve ”Medya Çalışma Grubumuzdan bahsedildi. Çalışma gruplarına katılımlar için duyuru yapıldı.
- Medya grubu konuşmaları sırasında 3.köprünün yapımının durdurulduğu ile ilgili haberden bahsedildi. Ama bu haberin yalanlandığı ve köprü ile ilgili değil köprünün devamında yapılacak yollar ile ilgili olduğu paylaşıldı ve tekrar 3.köprü üzerine konuşuldu.
- Katılımcılarımızdan biri Gezi Parkı olayları dâhilinde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimiz için anma töreni yapılması fikrini paylaştı. Önümüzdeki günlerde organizasyonu yapılması kararı alındı.
- Serbest kürsümüzde bahsi açılan bir başka konu ise forumumuzun yayılma hareketlerinde, fiili hareketlerinde ve organizasyonlarında kurallara ve izin alma işlemlerine çok takılmamak gerektiği fikriydi. Bu konuda da katılımcılarımızın düşünceleri alınmıştır.
- Forumumuza önümüzdeki günlerde katılacak olan isimler duyuruldu. Ayrıca katılacak olan uzman kişilerin hangi alanlarda olması Forum Halkına soruldu ve fikirler not edildi.
- Bugün oluşturulan “sporcuparkmedya.blogspot.com” adresli blog sitemizin duyurusu yapıldı. Blog sitesi için gönüllü çalışma arkadaşlarının arandığı duyurusu yapıldı.
- Çalışma grupları için amacımızın “hangi gruplar açılmalı, ne için açılmalı ve katılacak gönülleri belirleme” şeklinde olduğunu söyledik.
- 4. Çalışma grubumuz belirlendi: “Çocuklara Yönelik Çalışma Grubu”.
- Katılımcılarımızdan biri bu çalışmalar için forum genelinde genç arkadaşlarımızın gönüllü olması gerektiğini söyledi.
- Bir katılımcımız: “Polisin yaptığı müdahaleler için ‘Orantısız Güç’ terimini kullanmak oldukça yetersizdir. Bu zulüm, vahşet ve işkencedir. Lütfen bunu ortaya çıkartmak için elimizde olan tüm görüntüleri, ifadeleri sosyal medya organlarında yayalım.” şeklinde açıklama yapmıştır.
- Diğer bir katılımcımız: ”Ben hayatımda bu hükümettekiler kadar yalan söyleyen bırakın siyasetçiyi hiçbir insan görmedim. Bu nasıl bir durumdur, aklım almıyor. Biz her 19 Mayıslarda vb. millî bayramlarda Atatürk’ün takipçisi olacağız ve sonunda bu insanları bulundukları yerden indireceğiz.”
- Moderatör arkadaşımız önümüzdeki hafta hükümetin yaptığı bu “psikolojik savaşı” daha detaylı konuşmak, tartışmak gerektiğini söyledi.
-Başka bir katılımcı: ”Hükümet, ekonominin kötü gidişatını Gezi Parkı olaylarının tetiklediğini belirterek yaptığı yanlışlar için kılıf hazırlamayı düşünmektedir” şeklinde açıklama yapmıştır ve forumumuz bugünlük bitirilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder