9 Temmuz 2013 Salı

4. Levent Sprocular Parkı Forum Notları (8 Temmuz)

Bugünkü forumumuz hafta sonu meydana gelen (Cumartesi – Taksim Gezi Parkı) olaylar üzerine konuşarak başladı. Konuşmalarda “vali ve polisin parkı açmasıyla kapatması bir oldu”,”Polis yine Gezi Parkı’nda çünkü dolacağından korkuyor” gibi ortak söylemler yer aldı. Ayrıca Taksim Meydanı’nda her zamankinden daha çok polis olduğunun ve polis kalabalığının İstiklâl Cadde’sinde gruplar halinde devam ettiğinin de tartışması ve eleştirisi yapıldı. 

Daha sonra planmış konu başlıklarına geçildi.

-  İlk olarak Forumumuz için özel olarak bastırılan “Parkımızda Forum’dayız” temalı renkli el ilanları tanıtıldı. Bu ilanların dağıtılması ile ilgili fikirler paylaşıldı. Ortak fikirler doğrultusunda apartmanlara, arabalara, halk pazarlarında dağıtılması kararlaştırıldı ve dağıtım organizasyonu yapıldı.
- Dün yapılan 1.Gazdan Adam Festivali hakkında konuşuldu. Forumumuzda festivale katılan arkadaşlarımız dünkü ortam ile ilgili kişisel duygu ve görüşlerini paylaştılar.
- İlk çalışma grubumuz olan Boykot Atölyesi için boykot listesi sunuldu ve liste sosyal medyada bulunan gruplarımızda paylaşıldı. Boykot Atölyemizde aldığımız karar; Gezi Dayanışması boyunca isimleri Boykot listesinde de bulunan, dayanışmaya karşı kapılarını kapatan ve arkasını dönen yerli ve yabancı firmalar boykot edilecektir. Aynı zamanda destek veren firmaları da Forum Halkı olarak unutmadık.
- İkinci çalışma grubumuz olan İletişim Atölyesinin işleyişi hakkında konuşuldu.
- İki çalışma grubunda da katılım sayısının öneminden bahsedildi. Katılım sayısının artması ve atölyelerin verimliliği üzerine fikirler paylaşıldı. Atölyelere katılmak isteyen arkadaşlarımız ve büyüklerimiz isimlerini yazdırabilirler.
- Faiz lobisi, gözaltılar üzerine serbest kürsü yapıldı. Bir konuşmacımız faiz lobisi üzerine güzel ve aydınlatıcı bir konuşma yaptı. Bu konular hakkında ilerleyen toplanmalarımızda bilgilendirmelere devam edilecektir.
- Serbest kürsüden gelen sorulardan biri “Forumumuzun manifestosu var mı? Foruma gelenlere neler diyebiliriz? Niye bu forum var? Neden toplanıyoruz?” şeklindeydi. Bu forumumuz adına güzel ve işlerin yolunda gittiği anlamına gelen bir soruydu. Bunun üzerine forumun hedeflerinden, vizyonundan ve gelişim adımlarından bahsedildi. Bu süreçte daha büyük ve organize olmuş parkların örnek alınması gerektiği vurgulandı. Ve bir manifesto hazırlayabilir miyiz konusunu ilerleyen günlerde öne sürebiliriz.
- Serbest kürsü, koalisyon hükümeti ve iktidar kavramları ile seçim sistemi üzerine konuşularak devam edildi. Şu anki iktidarın yani başbakanın yaptıklarını sorgulayacak kimsenin olmadığı eleştirisi yapıldı. Ortak fikirler, Türkiye’nin siyasal yapısında ve seçim sisteminde sorunlar olduğu yönündeydi.
- 3.Köprü ile ilgili gündem fikir alışverişi için ortaya sunuldu. Bununla ilgili;
     * Tayyip Erdoğan 1995 yılında İstanbul Belediye Başkanı iken 3. köprüye karşı çıkıyordu. O zaman doğa katliamı diyordu. Şimdi değişen ne?
     * Göçmen kuşların durakladığı bölge olduğu için hayvanların tabiatını yok etmek anlamına gelecek.
     *”Hükümet yandaşları için büyük rant sağlayacak” fikirleri öne çıkanlardı.
- Eğitim sistemi ve özellikle 4+4+4 eğitim süreci hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve fikirler paylaşıldı. Eğitimci olan bir konuşmacımız eğitim sistemindeki yanlışlıkları değerlendirdi. Bununla birlikte üniversitelerde İletişim Fakültelerinin kontenjanlarının fazla olması ile iş bulma oranının zıtlığını anlattı. Her sene birçok bölümün, 2. öğretimler dışında “Uzaktan Eğitim” gibi harç ödemesi için açılan farklı öğretim şekillerinin yanlışlığından bahsetti.
- Üniversitelerdeki niteliksiz öğretim üyelerinden, dekanlardan ve rektörlerden bahsedildi. Ülkede üniversitelerin bu şekilde gelişemeyeceği üzerine konuşuldu. Ve çoğu öğretim üyelerinin, dekanların ve rektörlerin iktidar yandaşlığı yapması tartışıldı ve eleştirildi.
- YÖK ile ilgili de eleştiri ve tespitler yapıldı.
- Forumumuz hafta sonu gerçekleşen palalı, satırlı “insan”ların saldırıları ile bu konudaki yapılan ADALETSİZLİK üzerine konuşularak noktalandı.

* 9 Temmuz için belirlenen konu başlıkları:
- Sağlık ve Sağlık Sistemi Hakkında Bilgilendirme
- Medya
- Polis Şiddeti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder