6 Temmuz 2013 Cumartesi

4. Levent Sporcular Parkı Forum Notları (4 Temmuz)

- İlk konumuz medya ve gezi olayları sırasında tutunduğu tavırdı. Gerek yanlı gerekse bağımsız yayın yapan kanallar üzerinde duruldu. Oto sansür uygulayan ve yandaş yayın yapan haber kanallarının neden böyle bir duruş sergiledikleri konuşuldu. Ekonomik sebeplerden, gelirlerinin azalabileceği endişesinden dolayı olduğu üzerine görüşler bildirildi.
- İkinci olarak boykot konusu ele alındı. En yaygın örnek olarak AVM'ler konuşuldu. AVM'lere gitmeyip bir tepki göstererek yenilerinin yapılmasının engellenebileceği fikri ortaya çıktı. Olaylar sırasında insanları almayıp, kapı dışarı eden dükkânların da boykot edilmesi gerektiği konuşuldu. Aynı şekilde gazete, kanal, market ve gıda zinciri vs. gibi birçok alanda bunun yapılması gerektiği beyan edildi. Bunun için bir boykot atölyesi kurulması oylandı ve Şule Hanım ile başlatıldı. Katılım arttıkça atölye genişletilecek. Bu konuda diğer parklarla da iletişime geçilerek, bilgi alışverişi yapılacak.
- Serbest kürsüde seçimler ve sandık konusu konuşuldu. Daha önceki seçimlerde olan adres değişikliği, hanelere vefat eden veya yurt dışında yaşayanların da seçmen olarak gösterilmesi gibi olayların tekrar gerçekleşmemesi için nüfus dairelerinde bu bilgilerin kontrol edilmesi gerektiği belirtildi. Aynı zamanda sandık sayımlarında yanlışlıkların ya da hilelerin engellenmesi için gözetmenlik yapılması konuşuldu. Bu konudaki bilgilendirme için her akşam yaklaşık 5 dakikalık kısa bir açıklama yapılacak.
 - Forumumuzun duyurulması için basılan broşürler ve forumda kullanılacak mikrofon, amfi gibi eşyalar için cüzi ücretler toplanması gerektiği ve masraflar ufak da olsa ortak olmamız gerektiği kararlaştırıldı.
- Sayımız arttıkça gün sayılarının düşürülebileceği fikri ortaya çıktı. Hafta sonları eylem ve etkinlikler düzenlendiği için Cuma günleri bunlara gidilip gidilmeyeceği ve ona göre hafta sonu forum yapalım mı yapmayalım mı diye oylama yapılacak. Bu gibi program ve program değişikliklerinde herkesin bilgilendirilmesi için katılımcıların mail adresleri alınacaktır.

*5 Temmuz için belirlenen konu başlıkları:
- Eylemler
- Doğu Türkistan
- Mısır'da Yaşananlar ve Ülkemize Etkileri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder