12 Temmuz 2013 Cuma

4. Levent Sporcular Parkı Forum Notları (11 Temmuz)

* Forumumuz gün sayılarının düşürüleceğinin duyurulmasıyla başladı. Pazartesi, Salı ve Perşembe olmak üzere üç gün üzerinde duruldu. Bununla ilgili öneriler 12 Temmuz Cuma günkü forumumuzda alınarak, oylamayla kesin karara bağlanacaktır.

* İkinci olarak Beşiktaş Belediyesi'nin 24 Temmuz Çarşamba günü iftar vereceği duyurusu yapıldı. Tüm forumlar davet edilmiştir.

- Duyuruların ardından TMSF ile gündem konusu başlatılmıştır. Bu konu hakkında katılımcılarımızdan Namık Bey söz aldı ve bir takım bilgiler verdi. Anlatılanlardan bazı notlar şu şekildedir: TMSF hakkını kötüye kullanıyor. AKP'li vekili Akşam Gazetesi'nin başına getirdiler. Aynı şekilde Show TV gitti. Eskiden TMSF bir kişi ihaleye girdiğinde, adil olmadığı için ihaleyi iptal ederdi. Şimdi yandaşlar tekli olarak ihaleye girip, ihaleyi kazanıyorlar. İhaleler sonucu tek kişilik satışlar gerçekleştiriliyor. 
TMSF'de 3. kişilere inanılmaz rant sağlandığından bahsedildi. Teksaslı fonun zamanında devletin kasasından %10 fazla kâr sağladığı söylendi. Çalık Grubu'na, elektrik faturasını ödeyemezken Halkbank ve Vakıfbank'tan 750 milyon $, çok düşük faizli kredi ayarlandığı ve Sabah, Takvim, atv'nin bu gruba verildiği belirtildi. Normalde, dünyada hiçbir devlet bankasının batmak üzere olan bir şirkete bu kadar düşük faizli kredi vermeyeceği söylendi.

- Seçimlerde yanlışlık olduğu ve bunların kontrol edilmesi gerektiğinden bahsedildi. Oy verme konusunda bilgili olmamız, bununla ilgili ilerleyen zamanlarda eğitim verileceğinden bahsedildi. Okuma yazma seviyesinin düşük olduğu yerlerde, bilgilendirme yapılıp oyların bilinçli bir şekilde verilmesi gerektiğinden bahsedildi. 300 nüfusa sahip bir köyden 6000 oy çıktığı belirtildi bir katılımcımız tarafından.

- Ülkemize insanların öldüğünden ve bunların televizyonda yayınlanmadığından ancak Mısır olaylarının naklen görüntülendiğinden bahsedildi. Bunun üzerine medya grubumuzun kurulduğu ve haber yayınlamak için internet sitesi kurmaya çalıştığımız söylendi. Bu hatırlatmadan sonra; kentsel dönüşüm konusuna geçildi. Bununla ilgili Mimarlar Odası'ndan bir mimarla iletişime geçildiği ve konuşma yapacağı belirtildi.

- Çilekli Mevkii'ndeki sahanın sabah 06:00-10:00 arasında halka açık olduğu belirtildi. Forumumuzu tanıtmak ve programlarımızı duyurmak için oradaki insanlara da ulaşmamız gerektiği önerisi geldi.

- Belediye ile irtibata geçilip, mahallelilerden imza toplanıp, isimsiz parklara oy birliği ile belirlenen bir isim verileceği konuşuldu. Bununla ilgili "Gezi Şehitleri Parkı" ismi önerildi. İlerleyen forumlarda da bu konunun konuşulacağı ve başka öneriler alınıp karar verileceği belirtildi.

- Bir katılımcı tarafından foruma katılmayan insanların düşüncelerinin öğrenilmesi gerektiği, bunun için bir anket yapabileceğimiz ve birlik beraberlik sağlanması 
gerektiği söylendi. Forumumuzda ötekileştirme yapılmadığının ve kapımızın herkese açık olduğunu net bir şekilde anlatmamız gerektiği üzerinde duruldu.

- Halk hareketlerinin apolitik kalması, her kesimi çekme çabasında olması gerektiği tekrar hatırlatıldı.

* 15 Temmuz Pazartesi günü doktorumuzun geleceği bilgisi yinelendi. 23 Temmuz Salı günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde bir panel gerçekleşeceği duyurusu yapıldı. Panel saat 11:00'de başlayacak ve Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Hakan Aygün ve Oda TV katılacak. Bu duyurularla beraber forum noktalandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder