21 Haziran 2013 Cuma

Maçka Parkı Forum Notları (20 Haziran)


Duyurular!

§  Gezi  Hukuku ve İstanbul Barosu ortak çalışıyor. Fizikseli psikolojik her türlü şiddet gören, gaza maruz kalan herkes başvurabilir. Elinizdeki delillerle birlikte gitmeniz en sağlıklısı, delillerle ilgili bir arşiv yapılıyor. Bununla birlikte İHD 500 bireysel başvuru olması dahilinde insan haklarına başvurulabilecektir.
§  Forumlar sadece İstanbul parklarında yapılıyor. Ankara, Eskişehir vb diğer şehirlerde korunaklı alan oluşturulamadığı için oralardan gelen bilgileri yayınlamak yaymak bize düşüyor.
§  Bolu Abant Tabiat Parkı ile Mudurnu yolunu birbirine bağlayan 13.5 kilometrelik yolda, genişletme çalışmaları kapsamında yüzlerce ağaç kesildi. (Buarada Bolu Orman Bölge müdürü Yusuf Şahin)

Tartışma Konuları

§  Bütün Parklar birleşip Sao Paulo’ya selam edelim. Biliyorsunuz Türkiye'de Gezi Parkı yıkımıyla başlayan ve biriken hükümet baskılarına ve ölümlere varan polis şiddetine karşı ayaklanan vatandaşlarımızın yaşadıklarının benzerleri, şu anda Brezilya'da da olmakta. Toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı protesto eden Brezilya'lılara hastagler vb ile selam edebiliriz
§  Hareketi politik bir çerçeveye oturtmamız lazım.
§  Eylemin en sürdürülebilir türlerinden olan boykotu sadece kapısını açmayan yerlere değil, neo-liberal dönemde yükselen sermaye sahiplerine yapmak gerekir. Listeler için MÜSİAD ve TUSKON takip edilebilir.
§  Siyasi alanda devam eden eylemliliğimiz çevre bilincini arka plana atmasın. Örneğin geri dönüşüm sistemi için herkes kendi apartmanında çalışma başlatabilir.
§  Hareket canlılığını belki de yitirdi dolayısıyla artık somut kazanımlar elde etmek için siyaset yöntemimizi  belirlemek lazım. Bakıldığı zaman 1)Micro Siyaset ‘)Makro Siyaset alanları arasında öncelik belirlememiz lazım. Görünen o ki mikro siyasetten başlamak mantıklı. Herkes kendi mahallesinde muhtar, sonra belediye başkanı ile görüşüp hak talep ettikten sonra siyaset alanını genişletmek gerekiyor. Seçim sisteminde, vergi sisteminde kısaca genel siyaset düzleminde birşeyleri değiştirmek için micro siyaset !
§  Örgütlenmek önemli. Halk meclislerine devam edilmeli, çalışma grupları oluşturmalı. Yoksa bu ruh zamanla kaybolacak.
§  Tek bir hedef noktasına ihtiyacımız var. Farklı düzlemler hareketimizin başarısını etkileyebilir.
§  Referanduma asla izin vermemeliyiz.
§  Bu parkların kalıcı olması gerekiyor. Parklarda kalıcı olalım. Kurumlaşmak kötü bir şey dğil, bu direnen halkı kimse artık boyunduruk altına sokamaz. Dolayısıyla örgütlenmekten korkmayalım. Temsilcilerimizi seçelim ki eylem koordinasyon sağlansın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder