-Sermaye karşıtı eylemlerin ne şekilde yapılabileceği konuşuldu.(Freecycle,zumbara gibi internet sitelerinin bildirilerde de yer alarak tanıtılması ve daha aktif kullanılabilmesi ve takas pazarı etkinliği ortaya sunuldu.)
-Eylemler sırasında süregelen diğer adalet dışı olayların da eylem gündeminde yer almasının duyarlılığın kaybedilmemesi açısından yarar sağlayacağı söylendi.
-Bildiriler yerine mekanlarda kısa video gösterimleri birinci elden paylaşım ve atıksız olacağı için tercih edilmeli fikri sunuldu.
-Eylem süreci ile ilgili görsellerin bulunduğu ve sokak tiyatrosu ile de desteklenecek TOMA şeklindeki bir gezici müze çalışmalarına başlanacağı bildirildi.
-Bu hareket dahilindeki örgütlenmenin sadece özgürlük temelli bir örgütlenme olması gerektiğinden ancak bunun en öz şekilde koruyucu ve birleştirici olabileceğinden bahsedildi.
-Toplu alanlarda paylaşım yapılırken liderlik ruhunun ve çoğulculuğun önüne geçilmesi gerektiğinden bahsedildi.
-Forumlarda öne sürülen ve yapılmak istenen eylemlerin gerçekleştirilmesi için; onay veya izin beklenmemesi, bunun sadece geciktirici ve engelleyici olduğu , katılmak isteyen arkadaşların gruplar şeklinde bir araya gelip , hızlıca bu yaratıcı eylemleri gerçekleştirmesi gerektiği söylendi.
-İstanbul’daki forumlara da katılmış olan biri tecrübelerini aktardı. Forumlarda konuşulanların nasıl diğer illerle paylaşılabileceği ve fikirlerin nasıl yaygınlaştırılabileceği anlatıldı.
-Sadece pasif direnişin ve forumların yetmeyeceği ve yürüyüşlerin devam etmesi fikri sunuldu. Bu fikir büyük çoğunluk tarafından destek gördü.
-21 Haziran saat 17:00 için bir yürüyüş kararı alındı. Hasan Polatkan Caddesi’nde toplanılıp OGÜ Hastanesi’ne yürünecek ve direniş sırasinda polis tarafından ağır yaralanan arkadaşımız Ali hastane önünde ziyaret edilecek. Yakınlarıyla görüşülecek.
-Seçim sistemi ve seçim barajının, mecliste temsil edilemememize yol açtığı anlatıldı ve ileriki günlerde bu konuyla sınırlı bir forum düzenlenmesi fikri sunuldu.
-Mahalle ve köylerde, direnişi anlatmak için yaratıcı çalışmalar yapılması gerektiğinden bahsedildi.
-Konuşmalarda kullanılan megafon yetersizdi. Ses sistemi satın alınması için para toplandı. Portatif tribünler kurulabilmesi için belediyeyle görüşme önerisi sunuldu.
-Kahvehanelere üzerinde görseller olan bildiriler yapıştırılması önerildi.
-Eylemlerin daha düzenli ve organize olabilmesi için forum çerçevesinde komisyonlar kurulması konuşuldu.
-Köy ve mahallelerden ziyade, yakın çevremizden bile direniş hakkında fikir sahibi olmayan arkadaşlarımız ve ailelerimizle konuşmamız gerektiği söylendi.
-Forum saatlerinin, çevrede ikamet edenleri rahatsız etmemek için gece 01:00 ile sınırlanması önerildi. Destek aldı.
-Söz alıp konuşmaktan çekinen veya herhangi bir sebeple konuşmak istemeyenler için “düşünce kutuları” oluşturulması önerildi. Herkesin fikirlerini yazdığı kağıtları bu kutulara atabileceği ve bu fikirlerin de forum günlüklerinde paylaşılabileceği söylendi. Bu fikir, katılımcıların neredeyse tamamı tarafından desteklendi ve karar alındı. Bir sonraki forumda bir düşünce kutumuz olacak.
-Espark önündeki alanda toplanmak isteyen ve Eti Park’a gelmeyen kitle için orada da bir forum düzenlenebileceği konuşuldu. Bir kısım buna destek verdi. Diğerleriyse, bunun #parklarbizim başlığıyla tüm Türkiye’de parklarda düzenlenen forumlar olduğunu ve bir AVM’nin önünün hem gürültü hem de trafik nedeniyle bu forumlara uygun olmadığını savundu. Karar alınamadı.
https://www.facebook.com/groups/eskisehirdirenisforumu/
https://twitter.com/ForumEskisehir
eskisehirdirenisforumu@gmail.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder