21 Haziran 2013 Cuma

Bakırköy Çamlık Parkı Forum Notları (20 Haziran)

- Foruma dair bilgi verildi, önceden diğer parklarda ve taksim dayanışma'da alınmış kararlar hatırlatıldı.
- Grubun sosyal medyada açık olması sebebiyle karşıt görüşlülerin hedefi haline gelmekten çekinildiği belirtildi.
- İletişimin facebook ve twitter üzerinden gerçekleşmesinin hem diğer parklarla hem de kendi aramızda daha işlevsel bir ağ oluşturacağı ifade edildi.
- Politik olma kavramı açıklığa kavuşturuldu; olumlu yapıcı siyaset yaptığımızı, bundan çekinilmemesi gerektiği, farklı bireylerin hassasiyetlerine dikkat edildiğinde soruna yol açmayacağı vurgulandı.
- Forumda alınan kararların yaygınlaştırılması için görünülür kılınmasının önemi belirtildi.
- Seçimlere ilişkin her ilin barosundan hukuksal olarak donanımlı birer temsilci sağlanmasının talep edilebileceği önerildi.
- CNN Turk'den talepte bulunulabileceği, kameralar önünde forum dahilinde konuşup görüş belirtebileceğimiz önerildi; reddedildi.
- Fikirlerin yayılması için pankart vs.. çalışmaya gerek olmadığı, hareketin zaten kendiliğinden, sosyal medya aracılığıyla yayıldığı belirtildi.
- "Dışarıdakilerle" konuşmanın önemi vurgulandı; mahallelerde iletişim için gönüllülerin belirlenebileceği söylendiyse de kadrolaşmaya gerek olmadığı, zaten herkesin bunu doğal olarak kendi çevresi özelinde yaptığı belirtildi.
- Sadece iktidar partisiyle değil, esasında tüm partilerle sorunumuz olduğu, bu yapının ilkel, kullanışsız kaldığı ve tüm partilerin başlatılan hareket dahilinde dönüştürülmesi gerektiği söylendi.
- Belediye seçimlerine kadar 8 ayımız olduğu vurgulanarak, seçimlere aday olan belediye başkanları ile görüşebileceğimiz, onlara taleplerimizi iletebileceğimiz ve böylece hangi partinin yanımızda hangilerinin karşımızda olduğunu görebileceğimiz fikri önerildi.
- Öğrenci Kollektiflerinin yaz okullarından bahsedildi...
- Farklı düşünen mahallelerde çocuklar için verilen faaliyetler özelinde devrimci müslümanlarla çalışmamız gerektiği, yalnızca sanatsal ve bilimsel etkinliklerin/kursların işe yaramayacağı, din dersi gibi onlarla iletişimi güçlendirecek yaklaşımların izlenmesi gerektiği vurgulandı.
- Burada üsluba ilişkin eleştiri geldi; bizden farklı düşünenlere yukarıdan bakarsak elitist bir yaklaşım benimsemiş olacağımız belirtildi, bunun yerine kendimizi en doğru ve sarih şekilde ifade etmenin, anlatmanın daha doğru olacağı söylendi. "Öğreten insan" olmaya oynarsak bunun itici olacağı vurgulandı.
- Takas Pazarı önerisi getirildi, yoğun ilgi gördü, sisteme yönelik hem büyük bir eleştiri hem de yıkıcı bir faaliyet olur dendi.
- Seçim barajına ve seçimlere ilişkin, oracle ve microsoft'un birlikte geliştirdikleri secsis sisteminden bahsedildi. Bu seçim programın 3. dünya ülkelerine müdahalede kullanıldığı anlatıldı. Konuya ilişkin halkın bilinçlendirilmesi gerekliliği, karşıt bir kamuoyu oluşturulması gerektiği vurgulandı.
- Bakırköy forumuna özel olarak farklı meslek gruplarından, tartışmalarda bizi aydınlatabilecek, teknik donanımlı üyelerden oluşan bir danışma kurulu oluşturulması önerildi.
- 21 Haziran'da Taksim Eczacılar Odası'nda gönüllü eğiticilerin toplanacağı hatırlatıldı.
- Kendi bürokrasimizi oluşturmamamız gerektiği, organize olmanın, örgütlü olmanın önemli olduğu fajkat devlet kurumu gibi organlara ayrılıp detaylara inersek emir-konuta zincirinin oluşacağı ve işlerin hantallaşacağı vurgulandı. Fısıltı gazetesi ile, sosyal medya ile fikirlerimizin yayılabileceği belirtildi. Bilenler bilmeyenlere anlatsın en basit ve doğru metot dendi.
- "Ekonomiyi var eden halksa ve bundan zarar görüyorsa dize de getirebilir" dedi bir maliyeci arkadaşımız. Mevduat hesabımızda para tutmadığımız taktirde bankaların o paraları kullanarak yatırım yapmalarını engelleyebileceğimizi belirtti. Market zinciri yerine mahallemizin esnafını destekleyelim dendi. Borsa hıususunda ise, dalgalanmalardan en çok küçük yatırımcının zarar göreceği, borsaya hiç bu aralar girmememiz gerektiğini söyledi...
- Atölye çalışmaları için neler yapılabilir konuşuldu. Seçim programı olan Secsis hakkında bir atölye mümkün dendi, onaylandı.Finansal bir atölye çalışması da oylanarak onaylandı. Stencil atölyesi fikri onaylandı.İstanbul'un 100 ağacı ve İstanbul'un 100 bahçesi kitaplarından esinlenerek, bu konularda atölyeler oylandı, kabul edildi.
- Atölye yürütücü ekip olması gerekliliği vurgulandı. Atölye fikirlerinin bu ekibe ulaşması ve belirli günlerde, örneğin günde 2 tane olmak üzere, hayata geçirilmesi önerildi.
- Örgütlenme sürecinde zamanla halk kooperatiflerinin kurulması önerildi.
- Yarın mikrofon geleceği haberini aldık!
- Digiturk'ün boykota dahil edilmesi istendi.
- Parkın atölye alanı, çocuk kreşi, takas pazarı, konuşma/forum alanı gibi bölümler halinde düzenlenmesi önerildi. Fakat parkın Büyükşehir Belediyesine ait olduğu, herhangi bir düzenlemede sorun yaşamamızın olası olduğu ifade edildi.
- Bakırköy'deki sanat kurumları ile iletişime geçerek, sanatsal faaliyetlerde onlardan destek alınması önerildi.
- 09:00-11:00 arası forum ve karar alma saati olarak kabul edildi, sohbetin ucunun açık olduğu hatırlatıldı.
- Hukuki baskının çok önemli olduğu vurgulandı; topluca aynı şikayetleri ulaşabileceğimiz tüm şikayet merciilerine (belediye, kaymakamlık, vs.) iletmemiz gerektiği, bunun büyük baskı yaratacağı belirtildi.
- Canlı yayın önerisi geldi!
- Bilgisayar kullanmayan, internete erişimi olmayan insanlar için bir resim öğretmeni afiş çalışması yapabileceğini, alınan kararların bu yoldan halka duyurulabileceğini belirtti.
- Gündeme ilişkin yaratıcı slogan yarışması da önerilenler arasındaydı.
- Çocuklar için atölye çalışmaları oluşturulursa,ebeveynlerin çocuklarının isteklerine kayıtsız kalamayacağı ve buraya bizim aramıza katılacakları belirtildi.
- Gönüllü avukat arkadaşlarımızın anayasal haklarımıza dair atölye çalışması yapabilecekleri belirtildi.
- LGBT Onur Yürüyüşü, 30 Haziran'da Taksim'de; Trans Onur Yürüyüşü, 27 Haziran'da Taksim'de (muhtemelen saat 17:00'de)..duyurusu yapıldı.
- Forum sonunda yürütme ekibi oluşturuldu. Gündemin facebook sayfasından önceden belirlenmesi, herkesin hazırlıklı gelmesi, zaman kaybetmememiz açısından bunun önemli olduğu belirtilerek karara bağlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder