22 Haziran 2013 Cumartesi

Alibeyköy Güzeltepe Parkı Notları (21 Haziran)

Taksim Dayanışmanın son iki gündür bildirdiği Karadolap Parkı ile herhangi bir bağlantı kurulamaması ve dahi çağrının kimler tarafından yapıldığının bilinmemesi , parkın toplantıya uygun olmaması da eklenince buluşma yeri son zamanda değiştirilmiş, ve yeterli duyuru yapılamamıştır.





Çok az bir katılımın sağlandığı buluşmada güzellikler yine bizden yana idi.Güzeltepenin esintili parkı akşam başka güzelken dostlarla tanışma- daha önceden tanıdıklarımızla hasret giderdikten sonra foruma başlanmıştır.



-Daha önceki parklardaki forumların ana başlıkları üzerinden geçirilerek –Abbasağa Parkına katılım sağlayan arkadaşların gözlemleri , ve önceki konulara değinildi.



-Seçim barajının kaldırılması ve yaş sınırının geriye çekilmesi hususundaki görüşler genel kabül sağladı.



(Sayı azlığımız yüzünden söz alma sıraya girme yerine genel anlamda kendiğilinden gelişen bir moderatörlük ve karşıklı sohbet şeklinde gelişen fikir alışverişleri ve değerlendirme oldukça doyurucu ve anlamlı oldu.)



-Gezi Parkı eylem ve direniş süreçlerinde başta Çarşı grubu olmak üzere diğer siyasi parti ,STK lar ve bireysel tutuklama ve gözaltı durumundaki kişlerin derhal serbest bırakılması, mahkemeye sevk edilmiş davaların durdurulması, eylem direniş sürecinde yaralanan kişilere tazminat verilmesi ,tedavi giderleri ,masraflarının derhal hükümet tarafından karşılanması, ölenlerin aileleri içinse yine maddi -manevi anlamda hükümet görevlilerinin gereğini yerine getirmesi ,sorumlu emniyet mensuplarının ve kamu görevlilerinin yargılanması ve görevden uzaktırılması üzerinde ortak talep kararına varıldı.



-Gezi parkı eylem süreci içindeki haklılığımızı yandaş ana akım medyanın yalan çarpıtılmış yanlı haberciliğinden dolayı , haklılığımızı, halkın içinde oluşumuzu , şiddet tarafında hiçbir zaman yer almadığımızı ve taleplerimizi ifade edebileceğimiz metinler oluşturup elektronik mail ya da posta yoluyla ulaşabileceğimiz kadar kişilere gönderme fikrine sıcak bakıldı.Yurt içi yurt dışı olmak üzere metin konusunda Taksim Dayanışmaya fikir iletilmesi kararlaştırıldı.



-Katılımların hemen her bölgede (kalabalık yerler belli zaten) daha çok ve farklılık içeren bir kitle olması isteğiyle yaşadığımız mahallelerde forumlara devam etmeye çalışmak için mevcut esnafa ve birebir tanıdığımız kişilerin mekanlarına çağrı metni asmayı kararlaştırdık.



-Boykotlar hakkında sıkı bir takip halinde olup ,mümkün olduğunca uygulama ve haber verme konusunda titiz olmaya değinildi.



-Güzeltepe parkına gelenler için mail grubu yapma önerisi üzerine küçük bir grup oluşturuldu.Bilgi kirliği, yanlış haber , vs. durumlardan sakınılması için birincil elden haberler incelenip paylaşmaya karar verildi.



-Taksim Dayanışmasının talepleri üzerinde kısa bir hatırlatmadan sonra kısmen fikir birliği oluştu.



-Ses çıkarma eylemlerinin ( mahallerde evlerde tencere tava çalmak ya da halkın senfonisi diye adlandırdığımız eylem ) bu süreçte eylem miadını doldurduğuna kanaat getirdik.AKP seçmeninin bu tarz ses çıkarma eylemlerine karşı seçmen algısı ile bakması sonucu komşu komşuya ağız dalaşları ve ayrımcılık gibi durumlar ortaya çıkmaya başladığına dair gözlem ve deneyimlerden bahsedildi.AKP Hükümeti ve RTE ile ilgili sorunları komşuluk ilişkilerin iyi olduğu bir ortamda haklılığa dayana bir temelde çözmenin daha fark yaratacağı paylaşıldı.



-Gezi Parkı eylem ve direniş sürecinde yaralanan kişiler hakkında bilgi alınıp hastane ve ev ziyaretlerine gitmek üzerinde fikir belirtildi ve herkes tarafından onaylandı.



-22 Haziran 2013 Taksim e çağrısı yapıldı bilgilendirmeler yapıldıktan sonra 23 Haziran 2013 Onur haftası nedeniyle Onur yürüyüşüne katılım çağrısı yinelendi.



-Gezi Parkı eylem –direniş sürecindeki kazanımların bireysel ve toplumsal anlamdaki yansıması üzerine sohbet edildi.



-Duranadam vb bireysel ve yaratıcı ironiyi vurgulayacak eylemlere destek verilmesi üzerinde fikir birliği sağlandı.



-Park forumları sonrasında temizlik ve düzenleme organizasyonları , yaz okulu , kültür etkinlikleri ,mahallelerde yardımlaşma ve dayanışma grupları oluşturulması üzerine değinilmiş ortak kararla olumlanmıştır.



-Taksim Dayanışması parklara davetler konusunda ise; çağrıyan kişi, çağrılan park hususunda en az bir kişi ile temasta olması gerekliliğine işaret edildi .Forum alanlarının -büyük katılımların olduğu yerlere gerek yok ama- en azından halka şeklinde ve mümkünse bir işaretle foruma başlanacak yerin belirtilmesi uygun olabilir görüşü üzerinde görüşüldü.





-Gezi Parkı nı kaybetmedik ama ,içimizde bir sızı gibi orada ol(a)mamak şimdi.

Gezinin bize verdiği ilhanmla mahallemizdeki parklarımızı da Gezi ruhu ve heyecanı ile dokumaya başlayacağız.



Tüm direnişçilere selamlar; Her yer Taksim ,her yer Direniş ! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder