19 Haziran 2013 Çarşamba

Bakırköy Forumu (19 Haziran)

Forum sırasında etkin sekretarya oluşturulamadığı için anımsadıklarımdan ufak derleme:

1. Öncelikle forum usulü üzerine tartışma ve usul belirlenmesi yapıldı.

2. Forumu başlanması ile beraber meydanın forum için uygun olmadığını yaşamamıza neden olan, gerek çevre gürültüsü, insan sirkülasyonun çok yoğun olduğu meydanda yoldan geçenlerin gürültüsü ve yoldan geçen forum katılımcısı olmayan, olmamakta direnen insanların forum düzenini yok sayan fikir beyan etme gayreti, ve en önemlisi seçilen forum yerinin park olmaması nedenleri ile forum yerinin değişikliğini gündeme geldi. Forum yeri çeşitli önerilerin değerlendirilmesi  sonrası Çamlık parkı olarak güncellendi.

3. Forum genel olarak durum gezi parkı direniş sürecinin bütünleştirici yönü, umudun filizlenmesi ve herkesin Türk- sunni-heteroseksüel olmadığı gerçeğinin algılanabilmesi şeklinde özetlenebilecek durum saptamaları ile geçti.

4. Yarın yapılacak forum için, moderatör belirlendi. Sekretarya oluşturuldu. Hoparlör ayarlandı. Facebook ta direnbakırköy sayfası kurulması ve haberleşmenin ilk planda bu sayfa üzerinden yapılması kararlaştırıldı.  

5. Yarın ki toplantı için taksim dayanışması ve diğer forumlarda bugüne kadar alınan kararların ve tartışılan  konuların özetinin hazırlanması ve toplantının ilk gündem maddesi bu özetlerin paylaşımı ve sonrasında tartışılması olarak belirlendi. Olası diğer gündem maddelerinin facebook sayfası üzerinden gündüz yapılacak paylaşımlar ve değerlendirmeler üzerine oluşturulmasına karar verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder