20 Haziran 2013 Perşembe

Bakırköy Çamlık Parkı Toplantı Notları (20 Haziran)

Toplantı 21.30 da başladı.
Forum açılış konuşması ve Forumun işlevselliği ve forum yönetimi konusunda kısa bilgilendirme yapıldı. 18 haziranda alınan Taksim dayanışma toplantı kararları ve diğer forumlarda alınan kararlar ve konuşulan konular kısaca hatırlatıldı.
Saat ileledikçe katılımlar artıyor...

Facebook ve twitter üzerinden kurulan forum tanıtımı yapıldı.

Diğer parklarda gördüğümüz kadarıyla, hepimiz dayanışma içinde olanlar, tartışma ve çözüm bulunması için ortak eylem içindeyiz, diğer forumlarla sürekli iletişim halinde olunması ve aktif paylaşımlar ile forum sürecinin zenginleştirilmesi planlandı.

Bakırköyde Çamlık parkının yanı sıra diğer mahallelerin parklarında forumlar yapılamsı kararlaştırıldı.

İletişimin daha güçlü sağlanabilmesi için sosyal medyanın daha etkili kullanılabilmesi ve destek için gönüllülerden ekip oluşturuldu.

Parklarda yapılan forumlarla, koordinasyonun sağlanması, örgütlü olunmalı ve istanbul genelinde mahalle temsilcileri belirlenerek il toplantısı yapılması gündeme geldi. Karşımızdaki %1 sürekli faklı ötekileştirmeler kullanarak bizi bölmeye çalışıyor, biz buna karşı ne yapmak istediğimizi ortaya koyan metin ile tanıtımızı etkin olarak yapmalı, metnin toplumun geneline ulaşmasını sağlamalıyız.

Forumda sunulan önerilir.

1. %10 barajı tamamen kaldırılsın, mevcut temsili demokrasi sisteminde en azında görece temsiliyet artsın.
2. oyların sayımı , bilgisayar programı ile sayılmaması konusunda çekinceler konuşuldu, gerekli kamuoyu oluşturulmalı, sistem ile ilgili sıkıntıları anlatan bilg. Programcısı arkadaşımız bu konuda halkı bilgilendirici açıklamaların olduğu, sosyal medyanın daha etkin kullanımını sağlayıcı atölye çalışması önerisi kabul edildi.
3. CNN türkün düzenleyeceği açık oturum yapılması önerisi, anında reddedildi.
4. Direniş sırasında oluşan gözaltıların ve tutuklamaların ve yaralananların ziyaretine gidilmesi, taksim dayanışmaya destek verilmesi kararı alındı.
5. Toplantılar sırasında sorulabilecek hukuk soruları-danışmanlık için Barodan avukat talebi yapılsın dendi, halk olumlu yaklaştı, aramızda birden çok avukat var katılımcı olarak onlar desteklerini sundular, ama baroya başvuru yapılacak.
6. Özgürülük mücadelesi ve forumlarda konuşulanların, katılımcıların kendi binalarında komşuları ile yapacakları görüşmeler ile başlayıp duyurusunu yapması ve daha sonra sokak-mahalle geneline doğru örgütlenmeyi ve herkesin ulunduğu ortamda, takside, işyerinde forum tanıtımı yapması gündeme geldi ve destek gördü.
7. İdeolojik grup, illegal örgüt gibi söylemelere karşı ufak bilgilendirme yapıldı...partiler ve örgütlerin hepsi legaldir, mücadelenin bileşenleridir. Son 3 hatadır yaşanan süreç, yeni bir politizasyon, doğrudan demokrasi ile pek çok kimlik üzerinden kimlikleri kaybettirmeden paylaşıyoruz. Çoğumuz örgütsüzdük, sade bireyler olarak devlet denilen yapının şiddetine maruz kaldık…
8. Bu mücadele özgürlükler mücadelesi sadece AKP ye karşı değil bizi temsil iddiasında bulunana muhalefet partilerine de bu mücadeleyi anlamaları çağrısı yapıyoruz, ve bu mücadeleden ders çıkarmak isteyen, dönüşüm gerçekleşebilecek partiler, yerel seçim öncesi görüşlerimiz almak ve programlarının halkın temel isteklerini kapsayacak şekilde evrilmeleri gerekir..Bu konuda birçok fikir paylaşıldı, ama en önemlisi yaklaşan seçim süreci...Önümüzdeki yerel seçimlerde, etkin olabilmek adına yapılabilecekler tartışıldı. Siyasi partilerin artık mevcut sistem dinamiklerinden arınıp halkın beklentilerine göre yapılanması gerekmektedir.
9. İletişim oldukça önemli karşı taraf olarak adlandırılan bir bütünü parçaları olan halkın iletişim sırasında kesin yargılar ile tartışması ayrışmaları derinleştirir, tartışma değilde karşıdakini dinleyerek tane tane kendi düşünceni ama ben/biz bu konuda böyle düşünüyoruz sence de böyle olsa...bu düşünce olsa....gibi yaklaşımlar konuşma zemini oluşmasında yardımcı olacaktır.
10. Bu süreçte avukatlar bile adliyede gözaltına alında her türlü hukuksuzluk yapıldı, ifade özgürlüğü kısıtlandı. Hukuksuz uygulamalara karşı suç duyuruları veya etkin mücadele yöntemleri planlanması...
11. Marjinal denilerek yok sayıldık, bunun için parklardayız… bize uymayan fikirler çıkabilir, forumlar her türlü fikre açık, burası özgür platformlar, süresi bitene kadar herkes dinlenmeli.. forumun bu bölümünde karşılıklı atışmalar oldu...Bizim dışımızdakilere kendimizi ifade edilecek ortak metin başlıkları belirlenmeli.
12. Bu daha başlangıç, diğer çevre ile ilgili projelere karşı dırılması..3 . köprü kanal projesi, nükleer, HES ler…durdurmak istiyorsak…karşı çıkmalıyız.. Hep beraber daha da çoşkulu itirazlarda bulunmalıyız. Petrol sadece belirli ülkelerde var ve savaş sebebi, güneş hepimiz göğünde yükseliyor, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda, hem fısıltı ile hem de daha büyük toplantılar yapılıp halkın bilinçlendirilmesi yapılmalı...
13. Boykot kararları ... takas pazarı kurulsun.. Boykot; ekonomiyi var eden halktır, ekonomik sistem halkın karşısında ise, 1. Mevduat hesaplarında para tutmayın, vadeli mevduat bir sürelik para kazanmayalım, avm gitmiyelim..lokal esnaf desteklensin. Ekonomik müdahale borsada dalgalanma olur, küçük yatırımcı kaybeder, büyükler kazanır, parası olan parasını tutsun, tüketim azaltılsın.. AVMlere karşı halkın kooperatifleri kurulsun önerisi uzun vadede olabilecek bir şey..İnternet ağı ile eşya dönüşümü sağlanabilir.
14. Parka çiçek ekelim.
15. Okumuşinsanhalkınyanındadır duyurusu yapıldı, gönüllüler için iletişim bilgileri paylaşıldı.
16. LGBT etkinlikleri duyurusu yapıldı.
17. Atölye çalışması yapılması kararlaştırıldı. Gönüllüler ve programlar Direnbakırköy facebook ve twitter hesabından duyurular yapılacak.
18. Hakim medyanın dışında , iletişim alternatifi olarak kullandığımız twitter kullanım oranı % 30, afişler broşürler ile duyuru etkinliği arttırılmalı..
19. Kendi medyamızı oluşturma ve yayma için dayanışma ruhu içerisinde, iletişimde duvarlar çok önemli, duvarları kullanalım, stencil yazılamaları etkin…ve bilgi paylaşımı sağlayabilir.
20. İstanbul kitapları yazarı, Istanbul tanıtımı bahçeler ve ağaçlar atölyesi kurabileceğini belirtti. Tüm atölye çalışmaları forumda değil de facebook üzerinden planlanıp uygulanacak... Parkı işlevselleştirilim, bakırköyde bulunan sanat atölyeleri ile görüşüp, atölye kurmaları sağlanmalı...park güvenliği sorunu oluşabilir mi? burada yapılacak atölyeler için...deprem atölyesi kurulması…afet bilinci verilmesini üstlenecek gönüllüler var…ürettikçe burda olabiliriz, yaratıcılık, orantısız zeka kurulumu…slogan üretimi atölyesi, gündemi yakılacayacak atölye..besteler, müzisyenler…atölyeler…
21. Digitürk boykot edilecek
22. Süreyi aştık ama katılımcılar forumu bitirmek istemiyor ...birçok atölye önerisi var... facebook üzerinde gündem tartışılsın, akşam bilgilendirme yapalım kararı ile toplantı sonlandı..
23. DUYURU; şiddete maruz kalanlar için başvuru ve dayanışma kanalları...

Bakırköy'ün şöyle de bir facebook grubu var: https://www.facebook.com/groups/585735304800258/?fref=ts

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder