23 Haziran 2013 Pazar

Üsküdar Doğancılar Parkı Forumu Notları (21 Haziran)


-->

NOTLARA GEÇMEDEN ÖNCE ÜSKÜDAR DAYANIŞMA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA:
Yeniköy'deki olaylardan dolayı forum saatinin erkene çekilmesi hakkında talepler alınmış, saat 20.00 olarak kararlaştırılmıştır. 23 Haziran Pazar günü toplanma saati: 20.00’dır. Ayrıca her forumda modaratörlüğü farklı kişilerin üstlenmesi kararı alınmış, modaratörlük yapacak arkadaşların ön çalışma yapması gerekliliği konuşulmuştur.

ÖNERİLER- KARARLAR

Herkesi birbirine ötekileştireceği düşüncesiyle, ayrımcı söylemlerden kaçınılması ve bu söylemlerden vazgeçilmesi gerekliliği konuşulmuştur.

-Önerilerin bir kısmı haftanın belirli günleri toplanmak üzerineyse de şimdilik ihtiyaç doğrultusunda haftanın her günü toplanmaya devam edileceğine karar verilmiştir.

-Siyaset Akademileri kurulması önerisi yapılmış, ideolojiler burada yapılan ve yapılacak olan forumlarda konuşulup tartışılması önerilmiştir.

-Bir öneri olarak yerel seçimlerde aday çıkarmak ve platformlar kurarak tanıtalım denmiş, ancak karara bağlanmamıştır.

-Aramıza her gün yeni katılanlar olduğu için, toplanma amacımızın ne olduğu kısa bir şekilde her gün söylenmesi gerekililiği dile getirilmiştir.

-Buranın mücadele zemini olması gereklili önerilmiştir.

-Devlet organlarının baskıcı tavırlar izlemesine karşın nasıl tavır alması gerektiği konusu gündeme gelmiştir.


-29 Haziran’da iklim değişikliğine ilişkin bir yürüyüşe katılarak, destek verme konusu gündeme gelmiştir.

-30 Haziran LGBT Onur Yürüyüşü’ne katılma ve destek verme konusu gündeme gelmiştir.

-Bu Forum kimliği açısından da faydalı olacağı düşüncesiyle sigara izmaritleri için kalıcı bir çözüm düşünülmesi yönünde talep gelmiştir.

-Herkesin kendisini özgürce ifade edebilmesi açısından her Çarşamba Serbest Kürsü yapılmasına karar verildi.


-İklim değişikliği atölyesi önerildi.


-Rehabilitasyon için TODAP ya da Psikologlar Derneği’nden destek almak konusunda öneri gelmiştir. İçimizdeki psikolog arkadaşlarımızdan bu konuda yardımalınması ve seminerler yapılması konusu uzun uzun tartışılmıştır.

-Parklara şiddeti sokmamak ve şiddetsiz beslenme adına Vegan mutfak önerisi yapılmış, bu konu hakkında bir arkadaşımız görevi üstlenmiştir.

-Salacak’taki Öğdül Sokak’ta park yapılması için girişimde bulunulması önerisi gelmiştir.

-Çocuklarla ilgili atölyeler yapılması önerisi gelmiş, öneri kabul edilmiş, konuyla ilgili bilgi ve tecrübesi olan bir arkadaşımız bu görevi üstlenmiştir. Çocuklar için doğayla iç içe ve yaratıcılıklarını geliştirebilecek atölyeler yapılmasına karar verilmiştir. Beraberinde, çocukların çektiği fotolardan sergi açma fikri de ortaya atılmıştır. Çocuklara kitap hediye etmek düşüncesi de bu atölye çalışması içinde yer almıştır.

-Yaratıcı eylem atölyeleri önerisi geldi. Amacımızın pasif direniş olduğu vurgulandı.

-Zamanla azaldığı düşünülen tepkilere devam edilmesi önerisi geldi. Mesela; tencere-tava, duran adam..

-80 darbesi dinci darbeydi. Din dersleri zorunlu oldu. Din derslerinin kaldırılması için girişimlerde bulunması konusunda bir öneri geldi. (Bu öneriyi yapan katılımcı kendi yaptığı bir girişimi örnek olarak verdi; “nüfus dairesine gidip kimlikte yer alan Din bilgisini bir dilekçe verip sildirebiliyorsunuz” dedi)

-Elektronik seçim sisteminin engellenmesi için girişimde bulunmalı ve seçimlerde sandıklarda aktif görev almalıyız önerisi geldi.

-Totaliter insan yapısının yıkılması gerekliliği tartışıldı ve bu mücadelenin sadece kimlik ve sınıf değil bir insanlık mücadelesi olduğu vurgulandı.

-Çapulcu Partisi kurulmalı ve meclise girmelidir önerisi geldi.

-Marmaray projesi için Üsküdar’da tarihi yapılar yok ediliyor denildi ve tepki göstermemiz gerektiği önerildi.

-Mahalle komiteleri kurulsun. Sendika ve esnaflardan temsilciler olsun.Mahallemizdeki tüm sorunlarla ilgilenelim, takip edelim önerisi yapıldı.

-Çocuklar için ücretsiz yaz okulu projesi yapılsın önerisi geldi.

-Broşür ya da küçük gazetecik şeklinde derdimizi anlattığımız yazılar apartmanlara dağıtılabilir önerisi yapıldı ve kabul edildi.

-Kadın Atölyesi kurulması kararlaştırıldı.

-Forumlarda bilişim hukuku avukatı bulunması gerekliliği konuşuldu. Ya da konuyla ilgili bir seminer yapılması. Bu konu hakkında bir arkadaş görevi üstlendi.


-Gözaltındaki ve tutuklu arkadaşlarımızın davalarını takip edip kamuoyu oluşturma önerisi geldi.




DUYURULAR

-22-06-2013 saat 19:00’ da Taksim’de toplanılıp karanfil bırakma eylemi yapılacak.Duran-adam eylemine destek verilecek.

-30-06-2013’te LGBT yürüyüşü var.

-Bazı twitter hesaplarından tehditler yağıyor. Ciddiye almayınız.Hesaplarınızı kapatmayınız.

-Koşuyolu ve Acıbadem’in birlikte toplanalım çağrısı var.

-Validebağ Korusu’yla ilgili daha detaylı bilgi gerekmektedir.

-Selimiye Parkı’yla ilgili proje Selimiye Muhtarlığı’nda bulunmaktadır. Projeye itirazlarBeyaz Masa’ya yapılmalıdır.






1 yorum:

  1. Bir önerim var. SANAL FORUM websayfası. Herkesin 2:30 dakikaya kadar ses kaydını gönderebileceği. türlü başlıklar altında ya da serbest konularda konuşabileceği, her konuşmanın altında yorumlar yazılabileceği, meta taglerle aranabilen, beğeni, beğenmeme gibi fonksiyonları olabilecek bir "fikir bankası". isteyen rasgele, isteyen konu başlıklarından dinler her türlü fikri ve yorum da yapabilir. ya da direk sözlü karşılık verebilir. aşağılayıcı ya da aşırı küfürlü olanlar dinleyiciler tarafından işaretlenebilir. saygılar

    web sitesinin adı birönerimvar, sesver, birsesver, sendekonus vs olabilir, ya da sanalforum olabilir.

    YanıtlaSil