19 Haziran 2013 Çarşamba

Maçka Parkı Notları (18 Haziran)

Maçka Parkındaki forum bundan sonra neler yapabiliriz sorusu üzerine konuşma önerisi üzerinden başladı. İlk toplanma olduğu için bir konu üzerinde tartışmak yerine tek tek öneriler ve duyurular yapıldı. Örgütlenme üzerine konuşuldu. Bu forumların her gün aynı saatte aynı yerde yapılması ve gündemler belirlenerek konuşulması iyi olur dendi. Ayrıca  Sırrı Süreyya’nın süreç içindeki durumu üzerine konuşuldu.
Şu öneriler yapıldı
   Abbasağa’daki ilk forumda kullanılan katılıyorum/katılmıyorum/toparla anlamındaki el kol işaretlerinin kullanılması
 Seçim barajının düşürülmesi
Gaz maskesi önemli bir semboldü sokağa çıktığımızda gaz maskesiyle çıkalım gaz maskesiyle dolaşmak
 Paylaştığımız videoların herkes tarafından kullanılabilir olduğunu belirtin, telif sorunları çıkmadan paylaşılabilsin
 Gezi  parkını kamp haline dönüştürüp içimize kapandık, sokaklar bizim, sokaklarda yaşayalım, sokaklara sahip çıkalım
 Çevrenizdeki insanlarla, esnafla, mahalleliyle iletişim kurun, onlara olanları anlatın, herkesin internete ulaşımı yok ve çoğu insan hala olanları ana akım medyadan izliyor.
 Diğer parklarla iletişim halinde olmak gerektiği söylendi. Toplantı notları bir mecrada paylaşılabilir dendi.  Bu amaçla açılanparklarbizim.blogspot.com adresinde toplantı notları konuşulanları paylaşılabilir.
AKPyi destekleyen insanlara karşı ötekileştirici bir dil kullanılmaması gerektiği, onlarla da iletişim kurmamız gerektiği söylendi.
 Gezi parkı açıldığında çayımızı, poğaçamızı, kitabımızı alıp orda oturalım, zaman geçirelim, orayı boş bırakmayalım.
 Gözaltılarla ilgili avukatlar tarafından bilgilendirme yapıldı. Her forumda doktor ve avukatların bulunup bilgilendirme yapmasının önemli olduğu söylendi.
 Sivil toplum kuruşlarına ve inisiyatiflere katılmak yani örgütlenmek gerektiği söylendi.
  Duran Adam yerine Duran İnsan denilsin önerisi sunuldu.  
 Farklı parklarda Gezi Parkındaki gibi birlikte atölyeler yapılabileceği, gezi atölye adlı bir facebook grubu üzerinden atölyelerin örgütlenebileceği önerisi sunuldu.
  Ankara  ve İzmir’e destek olmakla ilgili konuşuldu. 
 Boykot konuşuldu, AVMlere gitmeyin, alışveriş yapmayın önerileri geldi.
 Forumdaki tartışmalarla ilgili temel kriterlerin birlikte belirlenip,  karar alınacak yerlerin forumlar olduğu söylendi.

Duyuru
  Gezi Hukuku adlı bir grup kurulmuş, süreç içindeki davaları takip etmek ve hukuki destek vermek için, duyurusu yakında sosyal medyada yapılacak.
  30 Hazirandaki LGBTT Onu Yürüyüşüne ve 23 Haziran Trans Onur Yürüyüşüne çağrı yapıldı. İki yürüyüş de saat 17.00 de Taksim Meydanından başlayacak.  Bu sene Onur Haftasının ana teması  “Direniş”, tüm hafta boyunca  direniş temalı söyleşi ve etkinlikler olacak.
   Her gün saat 20.00 de 5 dakikalık durma eylemine , saat 22.00 de yarım saatlik iletişimsizlik eylemine katılım konuşuldu.
 Gözaltında şiddete maruz kalırsak ya da eylemler boyunca gaza maruz kaldıysak doktora gidip rapor almanın önemli olduğu ve raporda sağlık sorununun polis şiddeti yüzünden olduğunu belirtin.  
   Gezimeclise.org diye bir internet sitesi girişimi var, insanların seçimlerde destekleyebilecekleri bağımsız adayları internet üzerinden birlikte karar verebilecekleri bir site. Siteye destek vermek isteyen tasarımcı ve programcılara çağrı yaptılar.
 Üniversite öğrencileri için örgütlenme öneri yapıldı. Perşembe günü saat 19.00 da Fındıklı parkında bir  Olaylar süresince zarar gören hayvanların bir kısmı çevredeki veteriner kliniklerinde, gidip o hayvanlara sahip çıkalım dendi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder