20 Haziran 2013 Perşembe

Cihangir Parkı Forumu Notları (19 Haziran)

Dünkü forumun bültenleşmiş halidir....unuttuğum bir şey varsa katkıya açıktır....

- taksim gezideki direnişçi devrimci ruhummuza çok vurgu yapıldı korku eşiğini aştığımızdan aynı vicdan zeka ve yaratıcılıkla devam edebileceğimizdendevam etmemizgerektiğinden bahsedildi.

- çöp toplama, koordinasyon, insanhakları gözlemciliği ve medya iletişim ....vs gibi çalışma ggrupları oluşturmamız gerektiğinden bahsettik.

- günlük bülten oluşturup dağıtma ve diğer direniş parklarlarıyla eşgüdüm ve haberleşme ihtiyacından bahsedildi.

- kurumsal yapıların ve partilerin verebileceklerse lojistik, para, çalışacak adam ve barikat savaşı gibi kritik ve yoğun çaba / organizasyonn isteyen konularda destek vermesi gerektiğinden konuştuk, bu konulardakigörevleerini yapıp ona göre öne çıkacaklarsa çıkmamalılar.

- parkı tıpkı gezi parkında yirmi gündür yaptığımız gibi acilen yaşam alanına çevirmeliyiz. Takas pazarı, kütüphane, kooordinasyon kürsüsü, çadırlar, pankartlar sloganlar, kitap sanat, sanatçı ve performans parktan eksik olmamalı.... bu köşelerin ihtiyaçları acilen klarşılanmalı. Yine megafon ve ses sitemi acil ihtiyacımız.

- her gün devamlıı buradayız ama haftada bir parklar vedireniş alanları arası koordinasyon meclisne bir temsilci göndereceğiz ve haftada birgün temsilciler toplantısı yapacağız.

- Eğer tartışmalısıysa ya da üstünde konsensüs yoksa herkes kendi önerisinin sahibi ve uygulayıcısıdır. Kendi önerilerimizin küçük modellerini ve örnekliğini parka taşımalıyız.

- Yeni jenarasyonun örgütlenme ve hareket tarzına odaklanmalı ve buna göre taktik geliştirmeliyiz.

-Yaşadığımız her türden şiddeti barolar, insan hakları derneği ve gezihukuku.org gibi dernek ve yapılara bildiriyoruz. takibini yapıyoruz yapmalarını sağlıyoruz....

-Her alanda özellikle direniş allanında her türden cinsiyetçi ırkçı ayrımcı ve faşizan hareketi koordinasyona bildiriyoruz ve çok daha net tavır alıyoruz. Unutmayalım direnişi ve mücadeleyi ençok bölen şey ayrımcılık.

- talepleri pazarlığa süren değil iktidara uyarı ve ultimatom veren yeni aktif konumda olmalıyız.

- Mobilize, akışkan, kontrol edilemez her kamusal alanuı direniş alanına çeviren yeni bir tarz edinmeliyiz. eteğimizdeki taşları dökme zamanı zihnimiz açıldı nasılsa devrimin tatlı kaosunda!!!!

unuttuğum bir şey varsa katkıya açıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder