22 Haziran 2013 Cumartesi

Büyükada Forum Notları (21 Haziran)



Bizler Büyükadalılar olarak ilk toplantımızı 21 haz. Cuma akşamı yaptık. Önce katılımcılar, kendilerini tanıttı. Bir moderatör yönetiminde, katılımcılar fikirlerini ve önerilerini paylaştılar. Toplantı yeri olarak Atatürk Meydanı olarak ortak karar verildi. 

Forumda,öncelikle,”HALK HAREKETİ”olma özelliğinden sapmamaya özen gösterilecektir. Forumda paylaşılan konular:
-Gezi ruhunun adalılara,özellikle gençlere yaygınlaştırılması ve farkındalık duygusunun arttırılması için neler yapılabilir
-Toplantı alanı için en efektif yerin tespiti
-Duyurunun daha çok kişiye ulaştırılabilmesi için öneriler
-Forum saati
Toplantı notlarının yayınlanması
-Birsonraki forumda kanuşulması istenen konu önerileri
  Görüşüldü.

Katılımcıların önerileri doğrultusunda,Toplantı yeri Atatürk Meydanı Atatürk Heykelinin bulunduğu alan konusunda karar alındı. Olumsuz dış etkenlerden min.düzeyde etkilenmesi için söz konusu yerde mutabık kalındı. Katılımcıların arttırılması için duyurunun nasıl daha etkin yöntemler kullanılabilir konusuna öneri olarak, tespit edilen bir pano aracılığıyla yapılması uygun görüldü. Sosyal medya ve kişisel davetler aracılığı ile katılımın artacağı görüşündeyiz. Saat olarak 21.00 uygun görüldü. Forumun sürekliliği açısından hergün yapılması uygun görüldü. Forumlarda, konulması istenen konular 1 gün önceden blogda duyurulacak ,dolayısiyle, gündem konusu yaklaşık olarak belirlenmiş olacaktır.
Bunların yanısıra,”Kitap Takası”, ”Güncel yazı,haber, vs. paylaşımlar”, Müzik, şiir vs. edebiyat, sanat ile ilgili paylaşımlara da yer verilecektir.
Amacımız,herkesin fikrini rahatlıkla paylaşabileği ortamı sağlamak, karşıt fikirleri dinlemeyi öğrenmek, bunlara saygı göstererek birlikte nasıl şiddet ve kin uygularından bağımsız yaşamayı ve kimseyi ötekileştirmeden yaşamayı öğrenmek.
Yöntemimiz ise paylaşmak, şiddet yok, kavga yok, kibir yok. Daha ne olsun.
Yarın, 19.00'da saat meydanında ,Taksim Direnişinde kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anma etkinliğine tüm Adalıları bekliyoruz. 22 haziran cts günü 19.00'da görüşmek dileğiyle,
Barış ve dostlukla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder