21 Haziran 2013 Cuma

Beylikdüzü Çamlık Parkı (Yeni Belediye Parkı) -21 Haziran

21 Haziran’da Beylikdüzü Çamlık Parkı (Yeni Belediye Parkı) forumu ikinci kez düzenlendi. İlk güne göre katılımcı sayısı biraz daha fazlaydı. Fakat genel olarak anlaşma ve iletişim kurma açısından Abbas ağa ve yoğurtçu parkına göre geride olduğumuzu düşünmekteyim. Sistemi yavaş yavaş kurmakla birlikte ilk güne nazaran ilerleme kaydedildiğini söylenebilir. Forumun açılışı ‘her yer taksim her yer direniş’ sloganıyla gerçekleştirildi. Daha sonra gerek gezi parkı gerekse hükümetle ilgili yaşanan toplumsal ve bireysel sorunlardan bahsedildi. Genel olarak tartışılan durumlar ve alınan kararlar şu şekilde özetlenebilir;

(1) Herhangi bir siyasi partinin bünyesinde olmaktansa sivil toplum örgütü kurulmalı ve muhalefet partileri, baraj altında kalan partilerin desteklerini alarak seçimlere bağımsız aday çıkarabilmeli.

(2) Kadınlar olarak haklarımızıN meydanlara taşımasının önemi ve haklarımız için mücadele etmenin gerekliliği konuşuldu. Bunun için kadın platformları da kurmanın gerekli olduğu düşünülmektedir.

(3) Burada yapılacak foruma çağrı için broşür, bildiri çıkarılmalı ve herkes oturduğu sitelere,duyurusunu yapabildiği her yerde bu broşürleri dağıtıp forum kültürünün yaygınlaştırılması.

(4) Abbasağa’daki bazı kararların burada da uygulanması (el hareketleri)

(5) Bu forumda çıkacak ilk sonuçlardan biri komiteler kurmak ve site,blok sorumluları oluşturmak. Böylece her siteden her bloktan birer ikişer sorumlu olursa örgütlü bir çalışma ve ilerleme olacağından hızlı bir gelişme gösterilebileceği düşünülmektedir.

(7) Bu yapılan eylemler sonucu halkın gücünün farkına varılması ve bu konuyla ilgili örgütlenmenin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi düşünülmektedir.

(8) Beylikdüzü dayanışma platformu kurulabilir ve temsili arkadaşlar seçilip her gün neler olduğunu forumda aktarıp oluşum içerisindeki kitleyle iletişimin devamlılığı sağlanmalı.

(9) Sosyal medyanın tüm araçlarıyla kullanılmalı ve bu konuda aile büyüklerimizin de bilinçlenmesi için gereken önem gösterilmeli.

(10) AKP seçmenlerini dışlayacak konuşmalara ve özellikle usluba dikkat edilmesi gerektiği.

(11) Aramızda bulunan avukatlardan gelecekte yapılacak eylemlerin hukuki boyutlarının anlaşılması açısından yardım almak ve bilgilendirilmek.

(12) Alınan kararların diğer forumlarla paylaşılması.

(13) Meclis oluşturulması durumunda, mecliste bununan bireylerin düşünce açısından çeşitlilik göstermesi gerektiği.

(14) Önümüzdeki şeçim döneminde herkesin sandıkta görev alması.

(15) Sendikalara düşen görevin halk tarafından daha çok vurgulanmasının gerekliliği.

(16) Yeniköy forumundaki saldırının dikkate alınması gerektiği.

(17) Beylikdüzü’nde bolca bulunan AVM’lere gösterilecek tepkinin faydalı olabileceği tartışıldı.

(18) Birleşik halk gücünün önemi defalarca vurgulandı.

(19) ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’ sloganıyla forum bitirildi.

NOT: Başlangıçta belirttiğim gibi Beylikdüzü’nde yeni bir oluşum içinde olduğumuzdan dolayı sistematik bazı zorluklar yaşamaktayız. Bu durumun forumların sayısı arttıkça bir düzene konulacağını düşünmekteyiz. Alınan kararlarla önerileri karışık belirttiğim için kusura bakmayın. Sonraki notlarda bunları sistemli bir şekilde aktarmaya çalışacağız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder