22 Haziran 2013 Cumartesi

22 Haziran 2013 Çayyolu Üç Fidan Parkı Forumu Notları

1.       Alkışlanmasın

2.       Forum Hareketleri ne anlama geliyor Ezgi hareketleri anlatıyor. Gönüllüler sıraya girip konuşsunlar. Moderatör değiştirmek isterseniz belirtin. Gözaltılar tutuklamalar, gençlerde Kennedy tarafına gidenlerde hangisi suç hangisi değil diyenler oluyor. Aramızdaki avukatlar konuşacak

3.       91 yılında hukuk fakültesine girdim. Olan biten her şey hukukla açıklanabilir diye düşünürdüm. 91 yılından beri bu ülkede gördüğüm şey şu: ülkemiz bir hukuk devleti değil. Bu yanılsamadan kendimizi kurtarmak gerek.
·         Hukuk devleti olmanın kuralları zor. Hukuk devleti: var olan hukuk bireylere eşit olarak uygulanması demektir. Kürt türk, marjinal, baş örtülü diyerek hep ayrımcılığa maruz kaldınız. Tanıdığın varsa ihale alabiliyor, görüşme alabiliyorsun. Avukat olarak alışmak zorunda kalıyoruz yoksa bu mesleği yapamıyoruz.Bu ayaklanmalar daha önce çok oldu 91 de Yök protestosunda polis öğrencileri dövdü, yediğimizle kaldık hiçbir yere baş vuramadık. Ve sen dersini çalış cevabını aldık. Hala da bu böyledir değimli? İşkence dayak yeme, göz altına alınmak karşısında haklarınız mevcut. Senin yalnız da olsan sokağa çıkma hakkın var. Avukat olarak konuşmaya çalıştığımda Polis bana çekil kenara diyor.Polis gibi biz yürüyemiyoruz. Kendime güvenle yürüyemiyorum. Kızı saçından sürüklediğinde, çocuğu copladığında hiçbir şey olmuyor. Polisle tartışırsanız döverler, polise direndi diye zabıt tutulur, dayak yersiniz üstüne ceza alırsınız. Konuşmayın polisle muhatap olmayın, ağzınızı açmayın onlara tahrik olarak geliyor. Sinirinize hakim olun. Yaralı varsa onlar için yardım isteyin. Aileleriniz ile görüşmek istediğinizi belirtin. Cep telefonlarınızı kilitli tutun. Polise şifre vermek zorunda değilsiniz, kilitli tutun. Çantanı arar Yaralılara yardım edin, ilk yardım öğrenin. Avukatla ilk görüşme şansınız karakolda. Doktora açık açık avukat istediğinizi söyleyin.  
·         Herkes sokaklara çıksın ama yakalandıktan sonra direnmeyin. Meydanda hakkınız ama taş atmayın dükkan kırmayın, yakalandıktan sonra polise mukavemet etmeyin. Bir şey imzalatmak istediklerinde imzalamayın. Eyleme gidiyorsanız cep telefonunuza güvenmeyin, aranmasını istediğiniz telefonları bir kağıda yazın. Cep telefonlarını hemen alıyorlar. Göz altına alındığınızda gönüllü avukatlar geliyor, muayenelere de girmeye çalışıyorlar. Savcı karşısına çıkma durumunda onlara güvenebilir miyiz?Bazı savcılar çok çalışkan idealist, bazısı değil. Kısa net cevaplar verin. Savcı karşısında da susma hakkınız var. Göz altındaki insanlarla ilgili net açıklama yok. Yapmaları lazım. Ama yapmıyorlar. Barolar birliği başkanı avukat ona da bilgi vermiyorlar.
4.       3 haftadır canlı yayın yapıyorum ama bizzat gördüm ki sokaklarda dayanışma var. Herkes duvar oluyor. Bu yardımlaşma polisi şaşırtıyor. Kendine güvenenler biber gazını yiyorlar. Arkadakiler yardım etmek için bekliyorlar.
Devlet organlarımız yanlış işlediği için biz burada toplandık zaten. Yanlışlara karşı çıkıyoruz. Yanlış savcı ve avukatlara karşıyız. Emniyet müdürü ile, grev görevlileriyle de görüştük.Emir kulu, gergin ama polislerle bizim aramızda bir savaş değildir.  Hastanelerde doktorlar, yanımızda avukatlar var. Moralimizi bozmamamız lazım. 3 kişi sayesinde yapabiliyoruz, 600.000 kişi bizi izliyor. Halk halkın yanında.
Herkes konuşmak istiyor, lütfen 3 dk. Maximum konuşma süresi
Hastanede çalışıyorum, polis tarafından darp edilen insanlar gördüm kayıt altına alınmasını istemediği için başka nedenler üretiliyor.
2. hafta yaralılar fazla olduğunda delil toplayalım istedik hastanelere gittik
İl sağlık müdürlüğünden yazı: olaylar sebebiyle tc kimlik bilgileriyle müdürlüğe gönderilmesi isteniyor.
Sağlık çalışanlarına doktorlara tavsiye, gerçekten ciddi yaralanma  varsa, barolar hastane girdiğinde bu konuda bilgi toplandığını söyleyin iki seçenek olsun. İleride hukuki veya cezai takip yapmak isterseniz rapora ihtiyaç olacak. Fişlenebilirsin ama bu rapora ihtiyacın var.
Doktor beyefendi, TTB üyesi milyonların yürüdüğü ama birkaç bin kişinin savcı karşısına çıktığı bir ülke burası. Dramatik olarak yansıtmayalım. Eylem alanından geldiğini söyletmek doğru değil, birkaç gün sonra başka bir doktora TİHV veya TTB’ne giderek yaranın birkaç gün önce oluştuğunu yazdırılabilir. Kamu hastanelerinde beyanda bulunmak istemiyorsa bulunmasın.
Doktor hanım: TTB nde aktivist. Bu olaylar süresince TBB çok iyi çalışıyor. Revirlerde doktor arkadaşlar çalışıyor. 8000 yaralı. 11 göz kaybı. 5 kişi hayatını kaybetti.  Forumlarla ilgili görüşüm: kızılaya gidilebilir. Nerde insan, orda toplantı yapılsın. İnsanların yaşadığı yerlerde toplantıların yapılması önemli. Birikimlerimizle önemli kararlara varabiliriz. Önümüzdeki süreçte neler yapabileceğimizi planlamamız gerekiyor. Toplantılar iyi duyurulamıyor. İnterneti daha iyi kullanalım.
Burda forum yapılması örgütlü değil şehirde direnip burada konuşmamız gerekiyor. Aktif direnişi konuşucaz, pasif direnişte ne yapabiliriz.  Bir nesil öncesi sosyal medyadan uzak. Atölye fikirleri: sosyal medya. Orantısız zekayı kullanarak bir şey üretmemiz gerek.
Sosyal medya atölyesi oylayalım Hukukcu arkadaşlara da yardım etmemiz gerekebilir.  Geleceğe yönelik bir şeyler yapmak. Meclisi devirelim diye bir düşüncemiz yok, ama kendi düşüncelerimizi nasıl paylaşırız.
Ana akım medyadan olan olayları takip edemiyoruz.
Facebooktan beğendiğim yazarları paylaşıyorum. Herhangi ayırımcı bir yorumda bulunmuyorum, facebookta tarafsız paylaşımlar yapmanızı öneririm.
Örneğin nöbetçi eczaneleri sosyal medyadan paylaştığınızda bir çok hayat kurtuluyor. Öğrenebileceğiniz şekilde anlatmaya hazırız.
Sosyal medya aracılığıyla beraber hareket eder olduk, türk kürt ayrımı olmadan paylaşımlarda bulunduk.
 Sosyal Medya Atölyesi uygulaması nerde olacak?
Taksim ve Dikmende müdehale. Taksim dayanışması: mum yakılıcak, karanfil bırakılacak. İstiklalde müdehale.
Polis müdehalesi, tutuklamalar, göz altıları var. AKP korkuyor. Mitinglere belediye otobüsleriyle insan taşındı. Psikolojik baskı. Kuğulu ve Taksimde insanlar direniyor. Korkuyor olabiliriz ama direnişten vaz geçmemeliyiz.  Bu gurur duyulacak bir şey. 20 gündür direniyoruz. Türkiye direniyor. Belgeler yok. Taksim direniyor. Bir şeyleri değiştirmemiz gerek. Adaletsizlik ve eşitsizliğe karşı bu halk yüreyecek.
Kimya mühendisleri odası: kullanılan gaz insan sağlığına çok zararlı. Siyasetsizleştirilmiş ortamda siyasete başladık. Örgütlenerek mücadele edeceğiz. AKP çok örgütlü. Biz de örgütlenelim. Mücadele devam etsin.
Atölye: ilk yardım eğitmenliği ile ilgili öneri.
Forumlara Kızılay’a gitmeye devam etmemiz lazım, ateş sönmesin. 90 doğumlu gençler bizi fişekledi, onlarda bizden güç alıyorlar. Meydana gitmek lazım. Önümüzdeki tehlike, ateşin sönmesi, canlı tutulması lazım. Meydanlara toplu olarak gidelim. İş yerinde takside, bunları konuşmalıyız. Bizlerin şevkimizi kırmamamız lazım.
53 yaşındayım 2 kuşak geçmişte yaşadım. 35 yıl fişlenmiş olarak yaşadım. ezberimizi bozdunuz. Tepkilerinizi tartışmaya başladık. Bir arada yaşamak ve mücadele etme koşullarını sizden öğrendik. Sizden ümitliyiz. Örgütlenmek zorundayız, mahallelerde. Mühendislik fakültelerinde okuyorsanız bir araya gelin.
Meydanlarda pratik birliği çabuk sağladık ancak fikir ayrışması flama alerjisi olan topluluklar var fikir birliği oluşturulmalı ortak zeminler oluşturulmalı,iki gün önce Amerikan büyükelçisi meclise gidip emirler verdi bu nedenle hızla birleşmemiz gerekiyor.
Flama alerjisi olarak bakmayın onlarda mevcut hükümete karşı duruşlarını sergiliyorlar herkes bayrak açabilmeli herkesin görüşü orda yer alabilmeli. Önyargılı olmayalım
Gezi parkı gibi AOÇ peşkeş çekilmesi ile ilgili yarın bir eylem yapılacak-Ankaram platformu-,tabu bilgileriyle ilgili açıklamalar yapılacak.Gezi parkıyla ilgili bir açıklama yayınladık,tehditler alıyoruz. AOÇ gezi parkından daha önemli lütfen duyarlı olalım
Deniz gözlükleriyle geziyoruz Kızılayda hepimiz marjinal oldukJ bahsedilen marjinaller en çok bizi savunan onlardı.öncelikle bizim önyargımızı yıkmamız gerekiyor.
Yine bu marjinallerle ilgili,marjinal sözüyle bizi bölmeye çalışıyorlar.Orantısız zeka muhabbeti beni uslupsal olarak rahatsız ediyor bizi toplumun geri kalanından ayırıyor,akp seçmenini kömür makarnayla oy veren insanlar olarak görmememiz lazım.biz onlardan farklı değiliz,orantısız zeka ile ilgili üstten uslubumuzu yok etmemiz lazım
Flama alerjisi her herhangi bir partiye bağlı olmamak anlamında.herhangi bir partinin altında çıkacak bir temsilci direnişe gölge düşürebilir
Mit yasa tasarısı,sınırlandırılamaz,müdahale gücü olan bir şekle dönüştürülmeye çalışılıyor…
Özellikle reyhanlı olayında istihbarat faciası olarak ortaya çıkan bir durum.bilgim taraf gazetesindeki Mehmet Baransu'nun yaptığı haberlerden geliyor,okuduklarımı paylaşmak istiyorum.mitin şuanda yurt içinde yada dışında operasyon yapma yetkisi yok yasayla yurt içinde bu yetki veriliyor.insanlarla çatışmaya girebilir…..mite yardımcı olanların işledikleri suçların soruşturulması başbakanın özel iznine bağlanıyor-bir özel yetkili mahkeme-ank 13.ceza mahkemesi- başbakanın özel izniyle mit ajanlarının sadece o mahkeme tarafından yargılanabilecekleri söyleniyor.korku mekanizmasını devreye sokar insanlar birbirini ihbar etmeye başlarlar…bizim bu yasaları denetleyecek yerler partiler mv.ler herkesi harekete geçirmemiz gerekiyor.kamuoyu oluşturmamız gerekiyor.
Bu akşam çok moral bozucu konuşmalar dinledim ve bundan rahatsız oluyorum. Türkiye hiçbir zaman aydınlık günler yaşamadı hep kavga mücadeleyle geçti bu kavgaların bedelleri de var bunlar ödenmeyecek bedeller değil.bugün ileri demokrasi denen korku imparatorluğunu yıkmaya çalışırken daha fazla korku unsuru yaratılmamalı.bu yasanın geçme ihtimali yoktur şuanki Türkiye buna izin vermez.moralimizi yüksek tutalım.
Cevap: daha işin başındayken korkacak hiç bir şeyimiz yokken önüne geçmemiz lazım amacım farkındalık yaratmaktı.
-biz 12 eylülde 12 martta sokaklara döküldüğümüzde arkamızda annelerimiz babalarımız yoktu.bir moral bozukluğu oluştuysa oluşmasın.
Provakatör deniyor ama bu sözcüğü de tanımlamak lazım.gelen biber gazını ileri atan insana da provakatör denmemeli bence.
Size emniyetten güzel haberler getirdim.gözaltılar başladı,ilk gece 100-150 kişi sonrasında biraz azalarak da olsa ne zaman gözaltı olsa biz emniyetteyiz.emniyete geldikten sonra artık ohh diyebilirsiniz.orda fazla sayıda avukat var ‘avukat olmasa biz size napacağımızı biliriiz’ gibi laflar da duyduk.uzun süre yemek su vermemek psikolojik baskı oluyor şiddet olmuyor.kumanyamı aldım şunları şunları yedim diye bir kağıt imzalatılıyor insanlar ama girişte x tarihinden itibaren çeşitli stk ve marjinal gruplar organizesinde x yerlerde düzenlenen kanuna aykırı eylemlerde bulunup tüm uyarılara vs direnerek …. . karşı gelmekten gözaltına alındım.. girişli bir yazı imzalatılıyor.yakalndığınız andan itibaren avukat alma hakkınız olmasına rağmen 8-9 saat avukat alınmıyor yanınıza ve bu esnada kağıtlar imzalatılan arkadaşlarımız oldu.polise mukavemet sorusuna ben her şeye direndim diyen arkadaşlarımız oldu:D yakalandıktan sonra yapmanız gereken sukunetinizi korumak.ifadenizi avukatınız olmadan alamazlar bu söz konusu olamaz.
Eylemlerde polisin haklarının korunması olmalı polis bize bir hizmet sunuyor bize gaz atarkende bir hizmet sunuyor.zor şartlarda çalışıyor.polis evine ekmek götürmek zorundadır amirine itaat etmek durumundadır.
-çok doğru söylüyor polisin sendikalaşmasına yardımcı olmuyorsunuz bizim hakkımızı neden savunmuyorsunuz diyen polisler var emniyette.çeviği ayrı tutuyorum polisde çok gergin,evine gidemiyor..uzun vadede bu düşünülmelidir.
Bu konuda girişimler yapıldı sendikalaşmaları için emniyet-sen ama bu durduruldu.buna sahip çıkması gereken polislerin kendileridir.
Polisin kaç saat çalıştığına dair de en ufak bir kayıt yok.
Bir sendikaları var polisin,bu dakkadan sonra sendikaya bağlı hiçbir polis müdahale etmesin diye bir açıklama yapıldı.rte açıklama yaptı o polislerle ilgili,açığa alınmaklar tehdit ediliyor da olabilirler.
Forumla alakalı usulle ilgili önerilerim olacak: başlangıç ve bitiş saati olmalı gündem belirlenmeli arada serbest kürsü olmalı …
İşitme engelliler davet edilebilirse eğer muhtarlarımız aracılığı ile gelemeseler bile bu onları çok mutlu edicektir.engellilere karşı duyarlılık bize daha fazla güç verir diye düşünüyorum.
Bir grup kurulması faydalı olacaktır…
Yürütmenin gündem hazırlası ve sonrasında gündeme maddeler eklenmesi şeklinde olabilir.
Arcadium gibi- herkesin gördüğü yerlere ilanlar asılarak duyuru yapılabilir.
Çayyolu direniş forumu-
Her şey kendi çabamızla oldu bu mümkün olduğunca buraya gelen herkesin çabasıyla olacaktır.
Cayyolu3fidanforumu-

Apartmanlarda dağıtılmak üzere yazılar dağıtılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder