25 Temmuz 2013 Perşembe

Küçükçekmece Forumu Notları (22 Temmuz-24 Temmuz)

22 ve 24 Temmuz Küçükçekmece Forum Notları 




22 Temmuz’da Küçükçekmece Dayanışması, 21:30’da sahildeki amfi tiyatroda buluştu. AKP’nin amfi tiyatroya ses aracı getirmesi sebebi ile forumu daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmek için bayrak direği altına geçildi.
Forum, geçtiğimiz Cuma günü  “Gezi direnişçisi tutsaklarla dayanışma” etkinliğinde yaşanan provokasyonlar ve ses aracının getirilmesi ile yaratılmaya çalışılan gerginlik değerlendirilerek başladı.  Forumun güvenliğini almak için neler yapılabileceği tartışıldı. Bu tartışmanın ardından moderatör ve gündemlerin belirlenmesi ile forum devam etti.
İlk olarak forumlar arası koordinasyon tartışıldı. Toplantının aktarımı yapıldı ve görüşler alındı. Bu tartışma sonucunda:
-          Koordinasyon toplantısına forumdan gönüllü olanların katılabileceği kararlaştırıldı ve bir sonraki toplantıya katılacaklar belirlendi.
-          Koordinasyonun işleyişi üzerine yapılan tartışmalar sonucunda koordinasyon toplantılarının karar alma mekanizması olarak işlememesi, forumlar arası iletişimin-bağlantının sağlanması ihtiyacını karşılaması gerektiği kararlaştırıldı. Refleks eylemler-olağanüstü durumlarda bir istisna olabileceği konuşuldu.
-          Taksim Dayanışması ile iletişim noktasında da öncelikle forumlar arası koordinasyon toplantılarının sağlıklı bir işleyişe oturmasının öncelikli hedef olması gerektiği konuşuldu.
Koordinasyon toplantısı üzerine yapılan tartışmalar ardından Gezi Parkı ile ilgili son yasal durum üzerine konuşuldu ve forumdan bir avukat konu ile ilgili bilgi verdi. Sonrasında da 21 Temmuz Pazar günü Kanarya’da kentsel dönüşüme karşı gerçekleştirilen yürüyüş ve toplantı değerlendirildi ve 26 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan “Kentsel Dönüşüm” etkinliği ile ilgili planlama yapıldı.
Forum, 24 Temmuz Çarşamba günü buluşmak üzere müzik dinletisi ile sonlandırıldı.
24 Temmuz Çarşamba günü forum, daha önce kararlaştırılan gezi direnişi şehidi  Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesine yapılan ziyaret ile ilgili bilgilendirmeyle başladı. Ziyarete giden arkadaşlardan biri gözlemlerini ve duygularını paylaştı. Bunun üzerine gezi şehitleri ve yaralıları için  periyodik ziyaretler yapılması konusunda genel bir kanı oluştu.
Forumda konuşulan ilk gündem Cuma günü yapılacak kentsel dönüşüm etkinliği idi. Etkinlik çağrısı için planlamalar yapıldı. El ilanı dağıtımları, kapı çalarak davet gibi yöntemlere karar verildi. Planlama kapsamında aynı gün Küçükçekmece’de bir dağıtımda gerçekleşmiş oldu.
Kentsel dönüşüm  atölyesi kapsamında önümüzdeki süreçte de bir film gösterimi yapılması planlandı.
Genç katılımcıların talebiyle bir gençlik komitesi kurulması, bu komitenin eğitim konulu bir çalışma hazırlayarak bir forumda sunum yapması konuşuldu. Önümüzdeki  forumda netleştirilmek ve planlanmak üzere diğer gündeme geçildi.
Ertesi gün yapılacak koordinasyon toplantısı için öneriler soruldu. Koordinasyona iletmek üzere geniş katışımlı bir forum önerisi oldu. Küçükçekmece foruma yönelik giderek artan saldırılar dün akşam da madde bağımlısı gençlerin sözlü ve fiziksel sataşmalarıyla sürdü. Kadın katılımcılara ahlaksızca imalarda bulunmaya kadar varan faşist güruha aralıklarla müdahale edildi. Saldırılarını arttırarak sürdüreceklerini çekinmeden söyleyen bu grubu teşhir amaçlı koordinasyon toplantısında bir forum daveti önerilmesine karar verildi.
Foruma ilk defa katılanlar parlamenter sistem ile ilgili görüşlerini ifade etti. Seçimler konusunda bir tartışma önerisinde bulunuldu.Yapılması planlanan anayasa tartışması vakit darlığından kaynaklı yapılamadı. Anayasa ve seçimler konularının beraber tartışılacağı bir forum gerçekleştirilmesi önerildi.
Olası bir saldırı  ihtimaline karşı forum alanından alandan topluca çıkıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder