9 Ekim 2013 Çarşamba

KINALIADA FORUM NOTLARI (3 AĞUSTOS 2013)



GÜNDEM:
1.       3 Ağustos 2013 Cumartesi günü Taksim’de, herhangi bir protesto veya basın açıklaması dahi yokken, polisin rastgele şiddet uygulamaya başlaması ve neredeyse Taksim’i insandan arındırmaya yönelik tutumunu; Suriye Rojava’da, özellikle Kürtler’e yönelik katliamı ve buna karşı Türkiye Devleti’nin tutumunu; İstanbul Valisi’nin AKP Hükümetinin tutumu doğrultusunda, 5 Ağustos Pazartesi günü Silivri’de gerçekleşecek davaya karşı protesto gösterisi yapmak isteyenlerin engelleneceği yönündeki, temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan açıklamasını protesto etme kararı alındı.

2.       Adalar olarak ortak ve her adaya özgü sorunların forumlarda sürekli işlenmesi ve bu sorunlara kalıcı çözüm üretecek politikaların gerekliliği üzerinde duruldu. Öncelikle ulaşım sorunu ile ilgili bir eylem planlanması, bu eylemle eşzamanlı olarak taleplerimizi içeren bildirinin de Şehir Hatları Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi kararlaştırıldı. Eylemin yeri, zamanı, yöntemi konusunda tüm adaların kendi forumlarındaki tartışmalardan sonra bir sonuca ulaşılması kararlaştırıldı. Kınalıada Forumu olarak temel talepler:
a.       Adalar arası ulaşımın ücretsiz olması;
b.      Sadece Adalar arası çalışacak ring seferi konması;
c.       Şu anki ücretlerin aşağı çekilmesi;
d.      Yaz ve kış tarifelerini belirlerken Adalar’da yaşayanlara danışılması olarak tespit edilmiştir. Bu taleplerin yerine getirilmesi için “Vapurlara Ücretsiz Binme” eylemlerine başlanması konusunun ortak adalar forumunda görüşülmesine karar verildi.

3.       Diğer Park forumlarıyla, örneğin Ortanca Parkı Forumu, Maçka Forumu ve Abbasağa Forumu ile ortak etkinlikler planlanabileceği dile getirildi.
4.       Forumların doğrudan demokrasinin içselleştirilmesi açısından faydalı olabilmesi ve daha çok katılımcıya ulaşabilmesi için öncelikle adanın sorunlarına odaklanılmasının anlamlı olacağı vurgulandı.
5.       Büyükada’da ve Kınalıada’da İBB tarafından yerle bir edilen, belediye işçilerinin konakladığı yapının yıkılmasından sonra, işçilerin sorunlarını çözmek için neler yapılabileceğinin konuşulması gerektiği değerlendirildi.
6.       Kartal/Cevizlik’teki Tekel Fabrikası’nın üniversite yapılmak üzere devredilmesi üzerine, 16 Ağustos’ta söz konusu bölgede bir deprem toplantısının yapılacağı ve buraya katılınması gerektiği değerlendirildi.
7.       Sokak hayvanları konusunda 6 kişilik bir komite kurularak, hayvanların sorunları için örgütlenme çalışmalarının başlatılmasına karar verildi.
8.       Sağlık konusunda adaya 112 istasyonunun kurulması için talepte bulunulması ve bu talep için gereken koşulların araştırılmasına karar verildi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder