9 Ekim 2013 Çarşamba

22 Eylül 2013 Ali İsmail Korkmaz Parkı Forum Notları



Hava şartları ve katılımın az olmasından dolayı kısa süren forumda tartışılan konu başlıkları başlıca şöyle:


-          Eti Parkın adının Ali İsmail Korkmaz olarak değiştirilmesi için belediyeye verilecek imzaların nasıl bir eylemlilikle gündeme getirileceği tartışıldı. İmzaları verecek heyet için bir oylama yapıldı. Belediyeyle görüşme için randevu alacak kişiler belirlendi. İmzalar belediyeye verilmeden önce mutlaka bir basın açıklaması yapılması gerektiği yönünde karara varıldı. Böylece yerel gazete okuma oranının yüksek olduğu şehrimizde halkın da bu gündemden haberdar olması sağlanacağı vurgulandı.  Belediyenin de parkın adının değiştirilmesini desteklediğini bu yüzden yapılacak yürüyüşün protesto niteliğinde olmasına gerek olmadığı belirtildi.  Karşıt yönde görüşler geldi. 23 Eylül Pazartesi günü belediyeden randevu alınmasına karar verildi. Foruma katılım az olduğu için bu konunun bir sonraki forumda yeniden ele alınacağına karar verildi.

-          Anadolu Üniversitesi Kütüphanesi’nin adının Ali İsmail Korkmaz olarak değiştirilmesi için yürütülecek çalışmalar konusunda artık Üniversite forumu karar almalı denildi. Böylece üniversite öğrencilerinin de Ali İsmail Korkmaz davasına ilgisi artırılabilir, forum olarak davayı sahiplendiğimiz ve bu konuda ne gibi mücadeleler verdiğimiz gösterilmiş olur denildi.

-          Hava şartlarından dolayı bundan sonraki forumların nerede yapılacağı konusu gündeme geldi. İlgili yerlerle görüşecek isimler belirlendi.

-          Forum sonlandı.

-          Forumdan sonra Anadolu ve Osmangazi Üniversitelerindeki forumlara katılacak olan öğrenciler, başlayacak üniversite forumlarıyla ilgili konuşmak üzere toplandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder