9 Ekim 2013 Çarşamba

Üsküdar Doğancılar Forumu Notları (28 Ağustos)





Arkadaşlar merhaba,

Dün gerçekleşen forumumuzda yeni ve önemli kararlar alındığı, önemli gündemlere değinildiği için uzunca bir aradan sonra notlar alındı. Notlarımız şu şekilde:

1- Doğancılar  Parkı forumu 48. forumunu gerçekleştirdi. Foruma ilk önce geçtiğimiz haftanın değerlendirmesiyle başlandı.

2- Geçtiğimiz cuma yapılan film gösteriminin iyi organize edildiği ve foruma katkısının olumlu olduğu ve bundan sonra da her hafta bir film gösterimi yapılması karara bağlandı.

3- Cumartesi ve pazar forum yapılmadığı için daha önceden alınan karar doğrultusunda diğer forum, etkinlik ve eylemlere katılım sağlandı. Cumartesi günü ilk önce Cumartesi Anneleri'ne ve daha sonra gezi tutsakları oturma eylemlerine temsilci düzeyinde katılım sağlandı. Akşam ise Özgürlük parkındaki "Benim Çocuğum" filmi gösterimine ve akabinde söyleşisine katılım sağlandı.

4- Pazar günü Koşuyolu Park Forumu'nun davetlisi olarak Validebağ Korusu'ndaki kahvaltı ve ortak foruma katılım sağlandı.

5- Salı günü Kuzguncuk Bostan'da, Kuzguncuk Forumu'nun davetlisi olarak katıldığımız ortak forum ve Nükleer Karşıtı Platform'un sunumu ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

6- Forum faaliyet süresi dolan koordinasyonun yerine yeni koordinasyon seçimine geçildi. Yeni koordinasyonla ilgili öneriler dinlendi. Bu öneriler doğrultusunda yaş sınırlaması önerisi oy birliğiyle kabul edildi. Koordinasyon üyeliği için gençlerin görev alması adına 35 yaş sınırı getirildi.

7- Yeni koordinasyon için gönüllüler ve forum önerileri ile birlikte 5 kişilik yeni koordinasyon oy birliğiyle belirlendi. Yeni çalışma masaları olan Kentsel Dönüşüm Masası ve Siyasi Tutsaklarla Dayanışma Masaları oluşturuldu. Bu masaların dış temsilcileri seçildi. Daha sonra forum gündemi belirlenip foruma geçildi.

8- Çiçekçi Park Forumu'nun ve Bağdat Caddesi'ndeki 30 Ağustos eylemlerine katılmak isteyen forum bileşenleri olduğu için 30 ağustos Cuma akşamı forum yapılmaması yönünde karar alındı. Dileyenlerin bireysel olarak bu iki eylemden herhangi birine katılabileceği belirtildi.

9- 31 Ağustos Cumartesi günü sabah saat 10.00'da Kuzguncuk Park Forumu'nun kahvaltı ve ortak forum davetine forum olarak katılıma oy birliğiyle karar verildi.

10- 1 Eylül Barış için el ele veriyoruz eylemi katılımı planlandı. 1 Eylül günü saat 11:30'da Doğancılar Parkı'nda buluşulup kısa kahvaltı ve hazırlıklardan sonra saat 13:00'de eylem başlangıç noktası olan Üsküdar Evlendirme dairesinin önüne geçilmesine, oraya varana kadar da el ele yürünmesine oy birliğiyle karar verildi. Eylemin bitiş saat olan 14:00'dan sonra Kadıköy'de gerçekleşecek olan Barış Mitingi'ne geçilmesine oy birliğiyle karar verildi.

11- Parkta kapalı olan tuvaletin açılması için bir imza kampanyası başlatılmasına oy birliğiyle karar verildi.

12- Haydarpaşa Port Projesi'ne karşı diğer forumlarla ortak hareket edilmesi kararı oy birliğiyle alındı.

13- Üsküdar sahilinde daha önce var olan plaj hatırlatıldı. Şimdilik ütopik görünse de istenirse gerçekleşebileceği düşünülerek, tekrar plaj oluşturulması için de bir kampanya başlatılabileceği tartışmaya açıldı.

14- Devam etmekte olan park forumlar toplantısı ve yaklaşmakta olan sonbahar ve kış mevsiminden dolayı bundan sonra forumun hafta içi Salı, Perşembe ve Cuma günleri saat 20:30 - 23:00 arası yapılması ve 22 Eylül'den itibaren takas pazarının yeni saatinin öğlen 12:00 olarak devam ettirilmesi kararı oy birliğiyle alındı.

15- Rojava için toplanan kıyafetlerin Abbasağa Park Forumu'nda oluşturulan Rojava dayanışmasına götürülmesine oybirliğiyle karar verildi.

16- 7-8 Eylül'de Riva'da yapılacak olan Kuzey Ormanları Savunması kampına forum olarak katılım kararı oy birliğiyle alındı.

17- Forum katılımcılarının oluşturduğu Tiyatro Grubunun toplanma gün ve saatleri ile facebook sayfası duyuruldu. Toplanma gün ve saatleri Pazartesi ve Cuma günleri saat 18:00-Facebook sayfası ise Facebook.com/ DogancilarForumTiyatrosu

18- Üsküdar'da bulunan tüm forumlarla ortak etkinlik ve eylemler yapmak için bir çalışma grubu oluşturuldu.

19- Foruma 29 Ağustos akşamı saat 20:30'da tekrar toplanmak üzere son verildi.

2 yorum: